Nieuwsbrieven van Lexicom MultiMedia

Geachte klanten en relaties van Lexicom MultiMedia,

Van harte welkom bij de nieuwsbrief waarin wij een aantal nieuwe producten kunnen aankondigen en tevens uw aandacht willen vestigen op onze geheel vernieuwde website. Met het najaar in het vooruitzicht verheugen wij ons op de komende audiobeurzen en zijn wij net zo benieuwd als een ieder wat de nieuwtjes van verschillende fabrikanten en importeurs zullen zijn. Maar eerst de actualiteit van de dag voor u beschreven. Veel leesplezier toegewenst!

Lexicom Multimedia is van oudsher sterk op het WEB aanwezig en met het voortschrijden van de techniek werd het tijd onze website in een geheel nieuw jasje te steken. Steeds meer mensen benaderen de website vanaf mobiele apparatuur en dat vroeg om een aangepaste lay-out. Daarnaast is de response van de website veel sneller geworden en is er uitgebreider informatie te vinden over de vele producten die Lexicom Multimedia voert. Ook de effectievere zoekfunctie is iets om trots op te zijn. Waar mogelijk worden indicaties gegeven van verwachte levertijden, voor zover een product niet beschikbaar is vanuit onze eigen voorraad. Een handige indeling in productcategorieën maakt dat u snel bij de informatie komt, nieuws en aankondigingen van shows duidelijk staan aangegeven, net als aanbiedingen en openingstijden. Natuurlijk begroeten wij u het liefste in onze winkel met een kopje koffie, wie toch liever online wil bestellen kan terecht op de website.

Specialist in streaming audio

Lexicom Multimedia was één van de eersten die streaming audio omarmde en maakt zich sterk een ruim assortiment streamers in huis te hebben in vele prijsklassen. Daarnaast leveren wij randapparatuur als netwerkswitches, voedingen, kabels en desnoods zelfs de routers. In de vernieuwde entree van de winkel staan onze streaming oplossingen overzichtelijk opgesteld. Voor Lexicom Multimedia is leveren niet het enige dat wij kunnen bieden, met eigen IT specialisten in dienst kan een complete oplossing worden neergezet en bent u ervan verzekerd dat een installatie werkend wordt opgeleverd. Een nieuwe aanwinst in de winkel is Wouter, afkomstig uit de IT wereld en parttime in dienst. Immers een streamer (ver)kopen en neerzetten is geen kunst, het optimale uit de apparatuur halen vergt kennis van netwerken. Kennis waar wij als specialist over beschikken. Komt u eens vrijblijvend praten over wat bij u thuis mogelijk is en waar op gelet dient te worden.

Nieuwe entree met Head-Fi Corner

De entree van Lexicom Multimedia heeft nog een transformatie ondergaan. Direct bij binnenkomst vindt u onze head-fi corner met hoofdtelefoons van merken als Focal, Sennheiser, Audio Technica, Bowers & Wilkins, Mark Levinson en Hifiman. Zowel aangesloten met een draad als draadloos. Modellen zijn direct te beluisteren aan de Head-fi bar op onze mooie Naim Uniti Atom Headphone Edition. De ruime keuze zorgt dat in elke prijsklasse een hoofdtelefoon te vinden is die in uw oren optimaal presteert en vooral ook lekker zit op het hoofd. Laat u eens verrassen door ons!

Hoofdtelefoons

————————————–
Productnieuws
————————————–

Bowers & Wilkins komt brengt 805D4 / 801D4 Signature uit

Ongetwijfeld is het u niet ontgaan dat Bowers & Wilkins de 800 Series heeft vernieuwd en uitgebracht als D4 Diamond. Met de Signature versie zijn zij nog een stap verder gegaan in het verfijnen en optimaliseren van de weergave. Van de twee Signature modellen heeft Lexicom Multimedia de 805 D4 Diamond Signature in huis. Een monitor in een Midnight Blue kleurstelling, niet alleen aangenaam voor het oor, minstens zo mooi om te zien en een sieraad in de luisterruimte. De volledige beschrijving van de unieke eigenschappen van de 805 D4 Diamond Signature vindt u op onze website. Vast een tipje van de sluier oplichten? Een diamant tweeter in een eigen behuizing, een Continuum FST conus voor de woofer, topklasse condensator in het wisselfilter, mechanische ontkoppeling tussen tweeter en woofer en naast de Midnight Blue een uitvoering in California Burl Gloss houtfineer, afgewerkt met een hoogglans laklaag en aan de bovenkant voorzien van zwart ‘Leather by Connolly’.

Lees verder

Nieuwe streamers van Cambridge audio

Cambridge Audio heeft voor zijn AXN 10 en MXN 10 streamers een software update uitgebracht waarmee in de App het uitgangsvolume regelbaar is geworden. Handig als u de streamer wilt gebruiken aan actieve luidsprekers of als u een eindversterker rechtstreeks wilt aansluiten op de apparaten. Zoals wellicht bekend is de MXN een compacte uitvoering en de AXN heeft een breed formaat. De AXN10 is daarom € 100,- duurder dan de MXN 10 die € 499,- kost. Graag laten wij u in de winkel horen hoe de Cambridge Audio streamers presteren, een niveau waar wij zelf versteld van stonden. Cambridge Audio is daarmee een sterke concurrent voor andere merken. Meer details vindt u hier op onze website.

Lees verder

3 handige apparaatjes van Ifi

iFi heeft in zijn assortiment drie handige apparaatjes om een audio installatie te ontdoen van vervelende storingen, of van een mechanische brom in transformatoren van versterkers. De DC Blocker elimineert het brommen of zoemen van transformatoren door het gelijkstroom component op de 230 Volt wisselstroom af te vangen. DC is afkomstig van het lichtnet, is niet altijd aanwezig, maar kan soms een echt vervelende zoemtoon veroorzaken. Deze iFi DC Blocker helpt u daarvan af voor €129,-. iFi heeft ook een GND Defender die in 230V entree van de meeste apparaten gestoken kan worden. De GND Defender voorkomt vervelende aardlussen, u kent dat wel, brommen vanuit de luidsprekers vaak veroorzaakt door de combinatie van aarding in huis en aarding via de kabel van uw provider. De iFi GND Defender lost het simpel op voor €99,-. Tenslotte is er van iFi een LAN Silencer van €89,-. Een geavanceerd filter dat tussen uw router en streamer in de ethernet aansluiting komt te zitten. Plug & Play. De LAN Silencer haalt niet alleen vervelende storing van de ethernetkabels, is tevens een bescherming tegen overspanning. Niet geheel tot onze verbazing blijkt dat niet alleen gestreamde muziek beter kan gaan klinken maar dat ook TV kijken via de ethernetkabel een duidelijk beter beeld kan opleveren zo melden onze klanten.

Meer info of bestellen:

iFi DC Blocker
iFi GND Defender
iFi LAN iSilencer

Rega introduceert 50th Anniversary Edition in beperkte oplage

Het Engelse Rega heeft zijn Rega Planar 3 uitgebracht in een 50th Anniversary Edition, waarbij de plint is uitgevoerd in walnoot. Onderdeel van de speler is een Exact MM element en een NEO Mk 2 voeding. De speler is alleen in 2023 in een zeer beperkte oplage beschikbaar. Wie de Reg Planar 3 50th Anniversary Edition wil bemachtigen kan beter snel zijn kans grijpen voor hij uitverkocht raakt.

Lees verder

Oehlbach fase tester

Ook altijd moeite met wat de juiste fase kant is van uw apparatuur? Oehlbach maakt het leven een stuk eenvoudiger met de Fase Tester. De werking kon niet slimmer zijn, steek de stekker van het aangesloten apparaat in de Fase Tester, druk op de testknop en met een LED wordt aangegeven welke kant van de stekker hoort in de fase kant van het stopcontact. Een accessoire dat jaar in jaar uit zijn nut bewijst. Tip van ons: plak een klein stickertje op de stekker en wandcontactdoos als u de fase heeft bepaald, makkelijk als de stekkers er wel eens uit moeten.

Lees verder

ChorAlloy bij The Chord Company

Chord Cables heeft voor zijn kabels gekozen voor XLPE als isolatiemateriaal om de geleiders en claimt daarmee betere kabels te maken dan met het tot voorheen gebruikte PFTE. Om het verschil tussen de vroegere isolatie en het XLPE aan te geven kregen de nieuwste kabels de aanduiding X mee. De ChorAlloy plug is een tweede verbetering aan de Chord kabels. Deze pluggen zorgen voor minder vervorming en zijn optimaal te solderen. Inmiddels worden alle kabels met ChorAlloy uitgevoerd. Chord Company heeft in navolging van de GroundARAY, die in ongebruikte aansluitingen van apparatuur kan worden gestoken, een PowerARAY uitgebracht. Deze PowerARAY wordt gestoken in een lege outlet van een stekkerdoos of in een leeg stopcontact waar uw apparatuur op is aangesloten. De PowerARAY vormt een afvoerroute voor hoogfrequent storingen via een heel lage eigen impedantie. Daarmee wordt het ruisniveau in uw audiosysteem omlaag gebracht, zodoende meer ruimte gevend aan muziek en de details in de muziek.

Chord PowerAray EU
Chord GroundARAY

———————————————————————————-
Groot inruilvoordeel bij aanschaf van een Focal hoofdtelefoon
———————————————————————————–

Van 4 t/m 30 september krijgt u een aantrekkelijke inruilkorting bij aankoop van een Focal Hoofdtelefoon. Deze inruilkorting begint bij € 150,- bij aanschaf van de Focal Bathys en kan oplopen tot maar liefst € 1000,- bij aanschaf van een Focal Utopia hoofdtelefoon!

Welke inruilkorting krijgt u?

Bathys – 150 EUR korting (gebruik kortingscode BATHYS150 bij afrekenen)
Celestee – 200 EUR korting (gebruik kortingscode CELESTEE200 bij afrekenen)
Clear MG – 300 EUR korting (gebruik kortingscode CLEARMG300 bij afrekenen)
Stellia – 600 EUR korting (gebruik kortingscode STELLIA600 bij afrekenen)
Utopia – 1000 EUR korting (gebruik kortingscode UTOPIA1000 bij afrekenen)

————————————–
Kort nieuws
————————————–

Naim New Classic Line (200 & 300 serie)

Bij Lexicom Multimedia kunt u doorlopend terecht voor een demonstratie van de Naim New Classic Line apparatuur. De Naim NSC222 streamer/voorversterker, de NAP250 eindversterker en de NPX300 power suply. Bovendien hebben wij al kennis mogen maken met de New Classic Line 300 die naar verwachting in oktober leverbaar gaat worden. Een uitgebreid verslag daarover treft u aan op de website.

Eerste kennismaking met de Naim New Classic 300 serie

Nieuwe Hegel topversterker en cd-speler

Ook binnenkort te horen, te voelen en te zien zijn van Hegel de H600 geïntegreerde versterker en de Viking CD speler. De laatste heeft een EISA Award mogen ontvangen. De H600 is de opvolger van de H590 en heeft intern verbeteringen ondergaan. De Viking CD speler is een onverwachte ontwikkeling, immers Hegel kondigde ooit aan dat zij zouden stoppen met CD spelers. Een must have voor wie zijn CD collectie koestert.

Hegel H600 versterker (ROON ready!)

Hegel Viking CD-speler

EISA award voor KEF R-serie

Wie ook een EISA Award binnensleepte is KEF met zijn R-Serie R5 luidspreker waarin haar Metamaterial Absorption Technology wordt gebruikt om reflecties te elimineren achter de tweeter van de UNI-Q concentrische drivers. Hegel en KEF feliciteren wij van harte met hun prijzen die meer dan verdiend zijn. U bent zoals altijd van harte welkom om de EISA Award winnaars zelf te beluisteren in onze winkel.

KEF R5 Meta luidspreker (R-serie) – Lexicom (lexicommultimedia.nl)

Tot ziens!

Heel wat leesvoer voor nu en daarom gaan we pas in een volgende nieuwsbrief verder. Tipje van de sluier? De Naim 300 New Classic Line komt verder aan bod. Net als het aanleggen van een speciale audiogroep in uw huis. Met Hifi Tuning kabel, Furutech wandcontactdozen en een Kemp zekeringhouder in de meterkast.

Graag tot een volgende keer of nog leuker: tot ziens in de winkel!

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang deze voortaan maandelijks in uw mailbox
en ontvang 5% korting op uw eerste webshop aankoop.

Nieuwsbrief

Naam

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.