Aankopen retourneren of ruilen

Het is bij Lexicom MultiMedia mogelijk om een aankoop via de webshop te ruilen of te retourneren. Iedere consument heeft het recht binnen 14 dagen na ontvangst van de bestelling de koop te ontbinden, tenzij nadrukkelijk anders is overeengekomen tussen koper en verkoper. Dit wordt de afkoelingsperiode genoemd. U kunt bij een consumentenaankoop uit de webshop gebruik maken van de mogelijkheid om de koopovereenkomst te ontbinden, mits het product nog ongebruikt is, onbeschadigd is en indien het wordt geretourneerd in de originele verpakking. Het is toegestaan om het product uit de verpakking te halen en (uitsluitend ter evaluatie!) kortstondig te gebruiken om zo te beoordelen of het product voldoet aan de verwachtingen. Verpakkingen dienen hierbij geopend te worden op de wijze waarop bedoeld is de verpakking te openen. Wanneer het bestelde product onverhoopt beschadigd raakt en/of voor andere doeleinden is gebruikt, is het na verrekening van de door Lexicom MultiMedia vast te stellen en daarmee bindende waardevermindering van het product, alsnog mogelijk gebruik te maken van het recht op het ontbinden van de koopovereenkomst. Maakt u geen gebruik van de afkoelingsperiode, dan is de koop definitief.

Uitgesloten van het recht op teruggave zijn:
In-ear oordopjes indien de verzegeling van de verpakking is verbroken, zulks in verband met de hygiëne. Tevens zullen wij op klantspecificatie gemaakte kabels meestal niet retour nemen, zulks ter beoordeling van Lexicom MultiMedia.

Retour zenden:

Indien u gebruik wilt maken van de mogelijkheid om de bestelling te ruilen of te retourneren binnen de afkoelingsperiode, dan vragen wij u binnen uiterlijk 14 dagen na ontvangst van de bestelling contact op te nemen met Lexicom MultiMedia. U stuurt de aankoop bij voorkeur verpakt in een omdoos of een andere omverpakking retour naar Lexicom MultiMedia voor uw eigen rekening. Het risico van schade, verlies of diefstal van een retourzending ligt altijd bij de verzender. Daarom raden wij u aan het product verzekerd en traceerbaar via Track & Trace te verzenden naar:

Lexicom MultiMedia
Leidsekade 1
2266 BG Leidschendam

Documenten:

Voeg bij de zending de factuur of een kopie daarvan. Na de herroepingsmededeling dienen producten daadwerkelijk en per direct te worden geretourneerd. Na retour ontvangst conform de retour voorwaarden draagt Lexicom MultiMedia er zorg voor dat je het aankoopbedrag inclusief eventuele bij aankoop in rekening gebrachte verzendkosten zo spoedig mogelijk, in ieder geval binnen 14 dagen na retour melding, wordt gestort op het door u opgegeven IBAN rekeningnummer. Stuur nooit onaangekondigd producten retour, dat kan vertraging opleveren in het terugstorten van het aankoopbedrag!

Nieuwe aankoop:

Indien u vervolgens een ander product wenst te ontvangen, dan kan dit weer eenvoudig via de website worden besteld en betaald.

Defect of incompleet:

Is een product defect of incompleet geleverd dan zal Lexicom MultiMedia er alles aan doen om zo spoedig mogelijk een vervangend product te leveren of de aankoop aan te vullen met de ontbrekende onderdelen.