Lexicom MultiMedia: de dealer voor o.a. Naim, McIntosh, Hegel, B&W, Sonus faber, Dynaudio, Auralic en vele andere topmerken.

Lexicom MultiMedia is sinds 2007 gevestigd op een unieke locatie in het historische centrum van Leidschendam, bij het bekende sluizencomplex (Rijksmonument sinds 1998). Onze winkel is prima bereikbaar vanaf de snelwegen A4, A44, A12 en A13, op enkele minuten rijden vanaf de afslag Leidschendam.

Gratis parkeren

Op loopafstand is een ruime gratis parkeergarage aanwezig en voor laden/lossen kunt u altijd even voor de ingang parkeren.

Al sinds het begin in 2007 is Lexicom MultiMedia dealer van kwalitatief hoogwaardige audio- en video-apparatuur. Wij bieden u een uitgebreid assortiment zorgvuldig geselecteerde topmerken en wij beschikken over een speciale luisterruimte waar wij een persoonlijke demonstratie voor u kunnen verzorgen.

Ruime showroom

Onze ruime showroom (meer dan 200 m2 vloeroppervlak) en onze luisterruimte zijn rolstoelvriendelijk en voorzien van airconditioning. In de showroom worden regelmatig demonstraties, shows en luisteravonden georganiseerd om u aan de hand van mooie muziek vrijblijvend op de hoogte te brengen van de nieuwste ontwikkelingen.

Specialist in audio streaming

Lexicom Multimedia was één van de eersten die streaming audio omarmde en maakt zich sterk een ruim assortiment streamers in huis te hebben in vele prijsklassen. Daarnaast leveren wij randapparatuur als netwerkswitches, voedingen, kabels en desnoods zelfs de routers. In de vernieuwde entree van de winkel staan onze streaming oplossingen overzichtelijk opgesteld. Voor Lexicom Multimedia is leveren niet het enige dat wij kunnen bieden, met eigen IT specialisten in dienst kan een complete oplossing worden neergezet en bent u ervan verzekerd dat een installatie werkend wordt opgeleverd.

Een nieuwe aanwinst in de winkel is Wouter, afkomstig uit de IT wereld en parttime in dienst. Immers een streamer (ver)kopen en neerzetten is geen kunst, het optimale uit de apparatuur halen vergt kennis van netwerken. Kennis waar wij als specialist over beschikken. Komt u eens vrijblijvend praten over wat bij u thuis mogelijk is en waar op gelet dient te worden.

Systeem-synergie

Bij Lexicom MultiMedia wordt veel aandacht besteed aan systeem-synergie: het vinden van de optimale combinatie van apparatuur, luidsprekers en bekabeling. Op die manier bouwen wij samen met u aan een audiosysteem dat optimaal aan uw wensen voldoet en dat u het maximale muziekgenot biedt.

Een moderne website die altijd up-to-date is

Lexicom Multimedia is van oudsher sterk op het WEB aanwezig en met het voortschrijden van de techniek werd het tijd onze website in een geheel nieuw jasje te steken. Steeds meer mensen benaderen de website vanaf mobiele apparatuur en dat vroeg om een aangepaste lay-out. Daarnaast is de response van de website veel sneller geworden en is er uitgebreider informatie te vinden over de vele producten die Lexicom Multimedia voert. Ook de effectievere zoekfunctie is iets om trots op te zijn. Waar mogelijk worden indicaties gegeven van verwachte levertijden, voor zover een product niet beschikbaar is vanuit onze eigen voorraad. Een handige indeling in productcategorieën maakt dat u snel bij de informatie komt, nieuws en aankondigingen van shows duidelijk staan aangegeven, net als aanbiedingen en openingstijden. Natuurlijk begroeten wij u het liefste in onze winkel met een kopje koffie, wie toch liever online wil bestellen kan terecht op de website.

Nieuwe entree met Head-Fi Corner

De entree van Lexicom Multimedia heeft in de zomer van 2023 nog een transformatie ondergaan . Direct bij binnenkomst vindt u onze head-fi corner met hoofdtelefoons van merken als Focal, Sennheiser, Audio Technica, Bowers & Wilkins, Mark Levinson en Hifiman. Zowel aangesloten met een draad als draadloos. Modellen zijn direct te beluisteren aan de Head-fi bar op o.a. onze mooie Naim Uniti Atom Headphone Edition. De ruime keuze zorgt dat in elke prijsklasse een hoofdtelefoon te vinden is die in uw oren optimaal presteert en vooral ook lekker zit op het hoofd. Laat u eens verrassen door ons!

Shows en luisteravonden

Op onze website vindt u niet alleen informatie over de producten die wij verkopen, maar ook het laatste nieuws, de agenda waarin alle demonstraties, shows en luisteravonden worden aangekondigd en onafhankelijke recensies. Via de website kunt u ook per e-mail om informatie vragen; uw vragen worden meestal nog dezelfde dag beantwoord (ook in het weekend!).

Uitgebreide betalingsmogelijkheden in onze webshop met iDeal en Bancontact (BE), Sofort (Dld) en PayPal.

Lexicom MultiMedia biedt u ook een uitgebreide webshop met de mogelijkheid om via iDeal te betalen. Vanaf € 49,– is de verzending gratis (in Nederland). Heel veel kabels zijn uit voorraad leverbaar. De meeste producten kunnen wij binnen 1 tot 3 werkdagen na ontvangst van uw betaling verzenden. De meeste luidsprekers staan per stuk geprijsd omdat dit gangbaar is in Nederland. De minimale bestelhoeveelheid is vrijwel altijd twee. Bij sommige speakers staat echter wel vermeld dat het om een setprijs gaat. Meestal zijn dit dan actieve luidsprekers.

Historisch centrum

Tenslotte: het schitterend gerestaureerde sluizencomplex is omringd door horeca-gelegenheden. U kunt van een bezoek aan onze winkel een “middagje uit” maken en genieten van een hapje en een drankje. In de zomer zijn er diverse gezellige terrassen, waar u een mooi uitzicht hebt op de bedrijvigheid van beroepsvaart en plezierjachten in en rond het historische sluizencomplex.

Westfield Mall of the Netherlands

Dit grootste winkelcentrum van Nederland ligt op slechts 5 minuten rijden vanaf Lexicom MultiMedia.

 

 

Lexicom MultiMedia, specialist in NAIM producten

De hoogstaande kwaliteit van NAIM is één van de beste manieren om de beleving van uw muziekcollectie naar het hoge niveau te brengen dat u als muziekliefhebber verdient. De performance en gebruikservaring van de producten zijn in bedrijfsfilosofie van NAIM de belangrijkste drijfveren om te innoveren. Dit heeft ertoe geleid dat zij over de hele wereld een naam hebben opgebouwd als vooraanstaande partij in high-end audio, en de prachtige techniek van NAIM hoort daarom thuis in de collectie van Lexicom MultiMedia.

Lexicom MultiMedia heeft een groot productaanbod van dit veelzijdige merk, en vanuit onze expertise op gebied van high-end audio kunnen wij samen met u precies bepalen welke combinatie het beste past bij uw wensen.
Als NAIM-specialist voor Leidschendam en omstreken biedt Lexicom MultiMedia altijd de beste geluidsapparatuur, of u nu een all-in-one oplossing zoekt of een installatie van meerdere componenten.

Lexicom MultiMedia neemt iconische versterkers en andere producten van McIntosh op in assortiment

De Amerikaanse fabrikant McIntosh is één van de oudste audiofabrikanten in de wereld. Het bedrijf is begonnen met de bouw van versterkers. Dat doet McIntosh nog steeds, hoewel het bedrijf ook luidsprekers en bronnen is gaan bouwen. De producten van McIntosh vallen op door de consequente huisstijl en door hun onverwoestbare bouwkwaliteit. McIntosh voegt iets toe aan het audiolandschap en daarom heeft Lexicom MultiMedia McIntosh opgenomen in het assortiment.

McIntosh is opgericht in 1949. Veel bedrijven die in 1949 audioapparatuur maakten, bestaan nu niet meer en veel van de huidige audiobedrijven bestonden nog niet in 1949. McIntosh viert in 2024 jaar zijn 75ste verjaardag. Het bedrijf is opgericht door Gordon Gow en Frank H. McIntosh. Het bedrijf is begonnen met de bouw van buizenversterkers, maar na de uitvinding van de transistor werd het portfolio aangevuld met transistorversterkers. Hoewel McIntosh ook luidsprekers en bronnen is gaan bouwen, zijn versterkers, zowel buizen- als transistormodellen, nog altijd de ruggengraat van het portfolio van McIntosh.

Lexicom MultiMedia neemt Italiaanse schoonheden van luidsprekerfabrikant Sonus faber op in assortiment

Lexicom MultiMedia heeft een breed assortiment van luidsprekers van verschillende fabrikanten luisterklaar opgesteld staan. Sinds kort zijn luidsprekers van de Italiaanse fabrikant Sonus faber aan het assortiment toegevoegd. De Italiaanse ontwerpers en vaklieden weten heel knap moderne techniek te combineren met traditioneel ambachtelijk vakmanschap met als resultaat een verleidelijke klank en luidsprekers die je ook graag wil zien. Kom zelf maar eens luisteren en kijken.

Vanaf het begin van Sonus faber werd bij de bouw van luidsprekers niet alleen aandacht aan techniek besteed, maar ook aan vorm, uiterlijk en afwerking van de producten. De esthetische stijl van de fabrikant kenmerkt zich door de vaak terugkerende ronde en vloeiende lijnen. Natuurlijk gebruiken andere fabrikanten ook vaak vloeiende lijnen en rondingen, maar Sonus faber heeft daar min of meer zijn handelsmerk van gemaakt.

Audiovector luidsprekers en meer bij Lexicom MultiMedia

Lexicom MultiMedia wil haar klanten audiovisuele technologie van de hoogste kwaliteit kunnen bieden, en deze kwaliteit vindt u ruimschoots terug in de producten van Audiovector. Toen Audiovector in 1980 de Trapez-luidspreker introduceerde was dit een daverend succes. Het bedrijf zette zichzelf hiermee overtuigende op de kaart als leidende speler in het high-end audio segment, en heeft deze positie in de loop der jaren steeds verder uitgebreid.

Vanaf het begin werkt Audiovector met het Individual Upgrade Concept, waardoor iedere luidspreker die zij produceren in de toekomst te upgraden is naar het volgende model van uw dromen. Lexicom MultiMedia is officiële dealer van Audiovector luidsprekers, bekabeling en randapparatuur. U kunt dus altijd bij ons terecht voor meer informatie over de unieke kwaliteiten van Audiovector.

Ons team

Het Lexicom MultiMedia Team bestaat uit de volgende personen: Lex Kersten (eigenaar – verkoop), Nico Baak (verkoop & buitendienst) en Wouter Grentzius (verkoop/IT specialist)