Silent Angel Munich MU: nieuwe generatie audiofiele netwerkstreamer

De Munich MU van de Chinese audiofabrikant Silent Angel is ontworpen voor ultieme geluidskwaliteit. De dubbellaagse behuizing, die verkrijgbaar is in een zwarte en zilverkleurige uitvoering, is gemaakt van hoogwaardig aluminium. Binnenin bevinden zich componenten van het hoogste niveau die worden aangestuurd door fabriekeigen software die is geoptimaliseerd voor het afspelen van muziek.

Silent Angel Munich MU

De Silent Angel Munich MU gaat technisch, functioneel en klankmatig verder dan de kleinere Munich M1. Om te beginnen, het ontwerpteam van Silent Angel heeft de Munich MU voorzien van een geavanceerd dubbellaags chassisontwerp dat effectief alle storende elektromagnetische uit de nabije omgeving blokkeert. Onder de kap zijn de nodige maatregelen getroffen om te voorkomen dat digitale en analoge secties elkaar over en weer negatief kunnen beïnvloeden. De Munich MU is o.a. voorzien van unieke afschermingstechnologie om interferentie tussen digitale en analoge circuits te voorkomen.

Het hart van de Munich MU is een krachtige centrale processor (CPU) met zes kernen en 4 GB werkgeheugen. Voor opslag van het besturingssysteem is 32 GB gebruikt. Deze opslagruimte is puur gereserveerd voor de technische werking van de Munich MU en is niet voor de opslag van muziekbestanden. Optioneel kan voor de opslag van muziekbestanden een SSD (type NVMe, 2280) tot een capaciteit van 4 TB worden geplaatst. Als geen lokale opslag is geplaatst, kan muziek vanaf een netwerkschijf (NAS) of USB-opslagmedium worden gespeeld. Of muziek van een streamingdienst of een internetradiostation.

Silent Angel Munich MU: TCXO-klok en externe 10 MHz klokingang

Digitale muziekapparaten hebben allemaal een zogenoemde klok aan boord. De klok zorgt ervoor dat alle datastromen met elkaar in de pas lopen. Er is een directe relatie tussen de nauwkeurigheid van de klok en de uiteindelijke geluidskwaliteit. De Munich MU is voorzien van een zeer nauwkeurige TCXO-klok met onafhankelijke schakelingen. De zorgvuldig afgestemde omringende voedingscircuits brengen eventuele afwijkingen van het kloksignaal onder het niveau van femtoseconden. Netwerklatentie en jitter worden door de interne TCXO-klok geminimaliseerd.

Dan is er ook nog de mogelijkheid om met gebruik van een aparte klok via de externe 10 MHz klokingang van de Munich MU andere digitale apparaten, zoals een externe DA-converter, perfect te synchroniseren met de Munich MU.

Silent Angel Munich MU: analoge en digitale uitgangen

De kleinere Munich M1 is voorzien van een analoge uitgang uitgevoerd in cinch, maar de Munich MU voegt daar een analoge XLR-uitgang aan toe. Een XLR-verbinding klinkt niet persé beter dan een cinch-verbinding, maar een XLR-verbinding is wel per definitie minder gevoelig voor storende invloeden van buitenaf. Dit kan met name een rol spelen bij het gebruik van lange kabels.

DA-conversie wordt uitgevoerd door een moderne DAC-chip van ESS Sabre Technologies. Wie echter een externe DA-converter zou willen gebruiken, kan één van de digitale uitgangen van de Munich MU gebruiken.

Silent Angel Munich MU: besturingssysteem VitOS Orbiter

Iedere netwerkspeler heeft een besturingssysteem nodig. Silent Angel heeft voor zijn producten het eigen besturingssysteem VitOS Orbiter ontwikkeld en is niet afhankelijk van andere fabrikanten of ontwikkelaars. VitOS Orbiter is een goed gestructureerd, eenvoudig en elegant softwareontwerp. Met VitOS Orbiter kan de Munich MU gelijktijdig meerdere muziektoepassingen uitvoeren. Zo is de uitvoerprioriteit voor audio geoptimaliseerd met een lage latentie, hoge stabiliteit en snelle netwerkoverdracht.

De gebruiker kan muziek afspelen van de optionele interne SSD, maar kan even makkelijk muziek van een aangesloten USB-opslagmedium of van een netwerkschijf (NAS) afspelen. De ondersteuning van DLNA maakt het benaderen en bladeren in grote muziekbibliotheken op een NAS heel gemakkelijk. Alle gangbare bestandsformaten, waaronder MP3, FLAC en WAV, worden ondersteund.

Silent Angel’s VitOS Orbiter ondersteunt het gebruik van de gangbare streaming-diensten zoals Spotify Connect, Tidal Connect en Qobuz. Voorts wordt het gebruik van Roon software en Apple’s Airplay 2 ondersteund, alsmede het luisteren naar internetradiostations. Ook de decodering van MQA wordt ondersteund.

Silent Angel Munich MU: voorbereid op de toekomst

Ten slotte, de Siltent Angel Munich MU is een zeer complete netwerkspeler die helemaal bij de tijd is en is gemaakt voor een lange levensduur. Voor het geval er in de toekomst nieuwe functies of nieuwe streaming-diensten zouden komen, is het goed om te weten dat de software eenvoudig kan worden bijgewerkt.

Silent Angel Munich MU: technische specificaties

 • Behuizing: dubbellaags behuizingsisolatieontwerp, materiaal van aluminiumlegering gezandstraald en geanodiseerd
 • Netwerkverbinding: 1 x Gigabit Ethernet RJ45
 • CPU: Dual-core Cortex-72, frequentie 1,8 GHz + Quad-core Cortex-A53, frequentie 1,4 GHz
 • RAM: lage ruis 4 GB
 • Firmware en besturingssysteem: 32 GB hoge snelheid, aparte opslag (niet voor muziekbestanden)
 • SSD-opslag voor muziekbestanden (optioneel): M.2 NVMe SSD (2280) tot 4 TB
 • Analoge uitgangen: 1 x stereo cinch, 1 x stereo XLR
 • Digitale uitgangen (ondersteunen tot PCM 384 kHz en DSD 5.6 MHz (DSD128): 1 x AES/EBU (XLR), 1 x S/PDIF cinch, 1 x I2S (niet compatible met Holo Audio’s DAC)
 • USB-audio (ondersteunt tot PCM 768 kHz en DSD 11,2 MHz (DSD256): 1 x USB-A
 • Aansluitingen voor USB-opslag: 2 x USB 3.0, 1 x USB 2.0
 • Ondersteuning van DLNA (muziek afspelen van netwerkschijven)
 • Externe klokingangspoort: 1 x 10 MHz
 • Beheersoftware: VitOS Orbiter (voor iOS en Android)
 • Ondersteunde bestandsformaten: AAC, M4A, MP3, OGG, FLAC, WAV, ALAC, DSD (DSF, DFF), WAV64, AIFF, CUE-bestanden, WMA, APE
 • Kleur: zwart of zilver
 • Afmetingen (B x H x D): 360 x 73 x 220 millimeter
 • Gewicht: 4,65 kilogram

Meer informatie of bestellen? Klik hier

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.