Rotel Michi is terug!

De volledig vernieuwde Rotel Michi versterkers met hun rijke historie waarin 55 jaar ervaring is verwerkt zijn recent geïntroduceerd. Beter dan ooit, geëvolueerd in klankzuiverheid, gekoppeld aan een optisch perfecte vormgeving. Met andere woorden: Michi is terug!

Drie jaar is er gewerkt om de Michi serie te ontwerpen, bestaande uit een voorversterker en zowel een stereo als een mono eindversterker. Eindversterkers krachtig genoeg om elke luidspreker aan te kunnen sturen. Over elk aspect van de Michi serie is nagedacht, over de voeding, over de elektrische circuits op de PCB’s, tot aan de kritische selectie van componenten waardig om gebruikt te worden in een Michi. Het resultaat is lage vervorming, met behoudt van details en originele klank.

In de P5 voorversterker voeden twee AKM 32-bit DAC’s de analoge klasse A versterker met muziek waarbij niet alleen op de details is gelet, maar ook op timing, ritme en accuratesse voor elke muzieksoort. Maar liefst zeventien spanningsregulatoren en twee voedingstransformatoren werken samen met ESR dempende condensatoren voor een rimpelloze voedingsspanning op elk kritiek punt. Niet alleen is integratie in een domotica systeem geregeld met de RS232 en de Ethernetpoort, maar ook MQA decoding is geïmplementeerd en de Michi P5 heeft een MM/MC phono versterker aan boord voor uw geliefde vinyl.

De Michi S5 levert met zijn klasse AB eindversterkers 500 Watt per kanaal in 8 Ohm tot 800 Watt in 4 Ohm. De duaal mono architectuur is gerealiseerd met twee 2.200 VA transformatoren, epoxy gevuld om trillingen tegen te gaan. Een bank van vier Britse condensatoren heeft een totale capaciteit van 188,000uF om voldoende vermogen te kunnen leveren in de lage tonen met behoudt van precisie en detaillering. Maar liefst 32 High Current transistoren staan borg voor accurate timing en ritme, zelfs onder de zwaarste belastingen. De Michi M8 is de mono uitvoering van de S5 en levert met zijn klasse AB eindversterker 1080 Watt per kanaal in 8 Ohm tot 1800 Watt in 4 Ohm.

Aan de Michi P5, S5 en M8 zijn ontelbare uren besteed om te komen tot het eindproduct. Uren waarin is geluisterd naar het resultaat van de inspanningen gedurende het ontwerp proces. Pas toen waren P5, S5 en de M8 het waardig om het Michi logo met trots te dragen. Van het elegante industriële ontwerp van de behuizingen met de kleuren displays aan de voorzijde tot aan de met rhodium beklede luidsprekerklemmen aan de achterkant zijn een lust voor het oog.

De P5 en S5 uit de Michi serie staan speelklaar opgesteld bij Lexicom MultiMedia in Leidschendam.