Pro-Ject Debut Carbon: nieuwe audiofiele “Best Buy” platenspeler

Pro-Ject komt met een nieuwe platenspeler-lijn: de Debut Carbon

De meest begeerde audiofiele platenspeler is er nu met een carbon toonarm.

De eerste Debut platenspeler werd geïntroduceerd in de late 90er jaren en zorgde voor een soort revolutie in de hifi-wereld. Voor het eerst sinds de introductie van de CD en het voorspelde verdwijnen van vinyl-LP’s dook er een nieuw analoog product op in het betaalbare marktsegment: een platenspeler die iedere muziekliefhebber zich kan veroorloven.

De Debut Carbon is ontworpen om opnieuw de norm te zetten in de komende jaren. Deze nieuwe platenspeler komt op het juiste moment, want “vinyl” wordt tegenwoordig weer gerespecteerd en de vraag naar goede, betaalbare platenspelers groeit.

De opvallendste vernieuwing is de toonarm met een carbonfibre armbuis en headshell. Carbonfibre (koolstofvezel) zorgt voor een stijve, resonantie-arme toonarm. Vanwege de prijs werd dit materiaal voorheen niet toegepast in het goedkopere marktsegment, maar Pro-Ject is er in geslaagd om een goede en betaalbare carbon toonarm te bouwen.

Andere opvallende verbeteringen zijn: een groter en zwaarder plateau, waardoor de gelijkloop is verbeterd en een vernieuwde ophanging van de motor, waardoor geen motortrillingen worden overgedragen op de rest van de platenspeler.

De Debut Carbon platenspeler is leverbaar in drie uitvoeringen: de Debut Carbon, de Debut Carbon 2M-Red en de Debut Carbon Esprit. Klik op de links voor meer informatie.

Een overzicht van onze Pro-Ject producten vindt u hier

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.