Nu bij Lexicom MultiMedia: de nieuwe Naim NAC-N 272 voorversterker/netwerkspeler

De Naim NAC-N 272 combineert een netwerkspeler, een DAC en een analoge voorversterker in één behuizing

Tijdens de Bristol HiFi Show van februari 2015 is de nieuwe Naim NAC-N 272 geïntroduceerd. Deze 272 is de grotere broer van de NAC-N 172XS en is bedoeld om samen met een eindversterker (NAP 200, 250 of zelfs 300) een compact en krachtig systeem te vormen. Het mooie van de 272 is, dat u een drie-in-één-apparaat koopt met het prestatieniveau van losse componenten.

De 272 is voorzien van een ingebouwde voeding, maar kan worden uitgebreid met een extra voeding (XP5 XS, XPS of 555 PS) om de prestaties te maximaliseren. En uiteraard zijn ook andere Naim-lekkernijen aanwezig, zoals een Klasse A hoofdtelefoonversterker en een volumeregeling, die is afgeleid van de volumeregeling die is ingebouwd in het vlaggenschip, de Statement NAC S1.

Om het gebruik van de NAC-N 272 zo veelzijdig en comfortabel mogelijk te maken, is een ruime hoeveelheid aansluitmogelijkheden aanwezig. De 272 beschikt over zes digitale ingangen, drie analoge ingangen, USB, Bluetooth (aptX), Internetradio, Spotify Connect en natuurlijk een Ethernet-aansluiting die hoge resoluties aankan. Voor de bediening is een fraaie App beschikbaar (Android en iOS). Als optie kan een FM/DAB+ module worden besteld.

Opbouw
De grote functionaliteit en flexibiliteit gaan niet ten koste van de prestaties. Het analoge en het digitale deel zijn zorgvuldig van elkaar gescheiden door optische isolatie-chips, zodat de signaalweg wordt beschermd tegen elke vorm van interferentie. De analoge voorversterker heeft dezelfde opbouw als de “traditionele” voorversterkers van Naim en levert dus ook dezelfde prestaties. Alle analoge aansluitingen zijn met de hand bedraad en gesoldeerd. De printplaat is “zwevend” in de behuizing gemonteerd voor een maximale ontkoppeling en een minimum aan resonanties.

Het digitale gedeelte is voorzien van dezelfde superkrachtige SHARC DSP (Digitale Signaal Processor) die te vinden is in de NDS, de top-netwerkspeler van Naim. Dus beschikt de NAC-N 272 ook over de in eigen huis ontwikkelde bufferings- en filtertechnologie. Narigheden als jitter worden op deze manier geëlimineerd en de signaalverwerking is geoptimaliseerd voor maximale prestaties met elke digitale bron. Nieuw bij Naim is, dat de 272 nu ook DSD64 aankan, een zeer audiofiel formaat dat steeds meer terrein wint.

Prijs en beschikbaarheid
De Naim NAC-N 272 is direct leverbaar. Hij kost € 4.999,– en is nu al in de winkel van Lexicom MultiMedia aanwezig!

Vraag om een demonstratie en u zult aangenaam verrast zijn door de kwaliteiten van deze nieuweling!

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.