Nieuws van Bowers & Wilkins: de P7 topklasse hoofdtelefoon

De mooiste hoofdtelefoon van Bowers & Wilkins, de P7, is uit voorraad leverbaar bij Lexicom MultiMedia

Na de internationaal geroemde P5 komt Bowers & Wilkins met een nieuw topmodel hoofdtelefoon: de P7. Nee, het gaat niet om een “doorontwikkelde P5”, maar om een nieuw model met nieuwe technologische innovaties.

De P7 is de eerste zogeheten “over-ear”-hoofdtelefoon van Bowers & Wilkins, wat betekent dat de oorschelpen niet op het oor zitten maar het oor omsluiten. Dit houdt automatisch in, dat de oorschelpen iets groter zijn en er dus ruimte is voor grotere drivers (luidsprekertjes). Voor een hoofdtelefoonontwikkelaar biedt dat beduidend meer mogelijkheden om een optimale geluidskwaliteit te realiseren. Daarom zijn de topmodellen van alle serieuze hoofdtelefoonbouwers “over-ear”-modellen.

Bowers & Wilkins heeft voor de P7 een nieuw type driver ontwikkeld, waarbij het membraan maar één functie heeft: muziek weergeven! In veel andere hoofdtelefoons is het membraan ook onderdeel van de ophanging, want dat spaart ruimte. Daardoor is het echter niet mogelijk om een maximale weergavekwaliteit te realiseren. In de P7 is die ruimte er wèl. Verder is het gewicht van de spreekspoelen verminderd door gebruik te maken van een aluminium/koper-legering, die lichter is dan het traditioneel gebruikte koper. Een lager gewicht betekent, dat de spreekspoel makkelijker beweegt, waardoor de nieuwe driver een grotere dynamiek en een betere detailweergave biedt. Bowers & Wilkins zegt zelf: “De bas is strakker, stemgeluid klinkt veel gedetailleerder en er is een geweldig gevoel van ruimte, balans en helderheid over het gehele frequentiebereik”. Dat is niet mis!

Bovendien zorgt het “over-ear”-ontwerp voor een betere isolatie en dus een ongestoord muziekgenot. Omdat er meer ruimte is tussen het oor en de driver (het kussen drukt immers niet op het oor), is ook het stereobeeld beter en hebt u meer de indruk, dat u naar een set goede luidsprekers luistert.

Voor de techniek-liefhebbers is er nog veel meer interessants en lekkers te lezen op de website van Bowers & Wilkins: http://www.bowers-wilkins.nl/Hoofdtelefoon/Hoofdtelefoon/P7/ontdekken.html

Uiteraard heeft Bowers & Wilkins uitsluitend hoogwaardige materialen in de P7 verwerkt. De bewegende delen zijn gemaakt van luxueus ogend geborsteld staal. Hoofdband en oorkussens zijn bekleed met een aangename zachte leersoort, waardoor het draagcomfort op een hoog niveau staat. Natuurlijk mag de verwisselbare kabel niet ontbreken, inclusief microfoon en afstandsbediening voor uw smartphone en MP3-speler. Zoals alle B&W-hoofdtelefoons is ook de P7 opvouwbaar; een etui wordt bijgeleverd.

De Bowers & Wilkins P7 kost € 399,– en is bij Lexicom MultiMedia uit voorraad leverbaar. Bestellen? Klik hier.

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.