Nieuw van The Chord Company: Chord Ethernet Kabels

Opnieuw een klankverbeterende innovatie, die u uiteraard kunt vinden bij Lexicom MultiMedia

Nu streaming audio steeds beter ingeburgerd raakt en netwerkspelers in steeds meer huishoudens te vinden zijn, komt ook de vraag naar optimalisering van de signaaltoevoer. En terecht, want het is inmiddels ruimschoots bewezen dat ook een digitaal signaal profiteert van een betere kabelkwaliteit. Dus komt The Chord Company met drie Ethernet-kabels van hoog niveau.

De “basis”-kabel is de C-stream Ethernet, een uiterst betaalbare CAT7-kabel met stevige connectors (verguld met 24 karaat goud) en geleiders van zeer zuiver en zuurstofvrij koper. Experimenten hebben uitgewezen, dat een optimale afscherming een wezenlijk onderdeel is van een goede interlink. Daarom zijn de geleiders per Twisted Pair afgeschermd en is er bovendien nog een afscherming om de hele kabel heen. Als isolatiemateriaal wordt polyethyleen met een lage dichtheid gebruikt, dat voor lage verliezen zorgt. De stekkerhulzen zijn aan de kabel vastgegoten, zodat ze tevens voor een niet-comprimerende trekontlasting zorgen. De C-Stream is verkrijgbaar in diverse lengten

De andere twee Ethernet-kabels van Chord zijn op een geheel eigen wijze samengesteld. De Indigo Tuned Aray Ethernet en de Sarum Tuned Aray Ethernet zijn beiden opgebouwd volgens het Tuned Aray-principe. Dit betekent, dat deze topkwaliteit Ethernetkabels niet zijn opgebouwd als standaard Ethernetkabels. Inwendig is het geen verzameling Twisted Pairs, maar lijkt de kabel meer op een digitale interlink. Alle signaaldragende aders zijn uitgevoerd als een soort miniatuur-versie van de coaxiale digitale kabels. De stevige en bijzonder goed afgewerkte RJ45-stekkers zijn speciaal geselecteerd om compressie van de geleiders te voorkomen; deze stekkers worden aan de geleiders vastgesoldeerd om een blijvend goed contact te waarborgen.

De Indigo Tuned Aray Ethernet heeft geleiders van koper van een hoge zuiverheid, die bovendien verzilverd zijn, een isolatie van PTFE en twee zeer dicht gevlochten afschermingen. De mantel is van geëxtrudeerd PTFE en de gevlochten buitenste mantel heeft de kenmerkende paarse kleur, die bij de Indigo-serie hoort.

Het topmodel, de Sarum Tuned Aray Ethernet, heeft net als de andere kabels uit de Sarum-serie geleiders van micro-gepolijst koper, dat uiteraard verzilverd is. De isolatie is van gasgevuld PTFE-schuim en de afscherming bestaat uit een combinatie van een verzilverde, zeer dicht gevlochten scherm en een stevige, verzilverde folie die om het geheel heen wordt gewikkeld. De Sarum heeft een mantel van geëxtrudeerd PTFE en de witte gevlochten buitenste mantel die bij de Sarum-serie hoort.

De productie van deze gecompliceerde Ethernetkabels stelt hoge eisen aan mens en machine. Zorgvuldigheid en precisie zijn uiterst belangrijk. Daarom heeft The Chord Company speciale machines om de kabels klaar te maken voor afmontage. Dit laatste stukje arbeid gebeurt met de hand en is een tijdverslindend precisiewerkje. Al deze zaken maken de Indigo Tuned Aray Ethernet en de Sarum Tuned Aray Ethernet er niet goedkoper op. Maar daar staat tegenover dat geen enkele Ethernetkabel op zo’n puur audiofiele manier wordt gemaakt!

Met gepaste trots kan Lexicom MultiMedia melden, dat de Chord Ethernetkabels in ons assortiment zijn opgenomen. De C-Stream Ethernet is demonstratieklaar in onze winkel aanwezig, de Indigo Tuned Aray Ethernet en de Sarum Tuned Aray Ethernet kunnen op verzoek naar de winkel worden gehaald en gedemonstreerd.

——————————-

De Chord C-Stream kost € 60,- voor 1,5m.
Bestellen? Klik hier

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.