Nieuw bij Lexicom MultiMedia: de bekroonde Atlas Element Integra interlink

Een kwalitatief hoogwaardige “entry-level” interlink, die 3-voudig winnaar van de “What HiFi?”-award is

Omdat de “entry-level” interlink in het assortiment van Lexicom MultiMedia, de Chord Crimson, niet alleen diverse upgrades en verbeteringen, maar ook een hoger prijskaartje had gekregen, zochten wij naar een waardige vervanger op de vrijgekomen plaats. En dat is gelukt! Wij stellen u voor: de Atlas Element Integra, een zeer betaalbare interlink die veel “waar voor z’n geld” biedt.

Atlas Cables is een gerenommeerd Schots bedrijf, dat alle kabels in eigen huis ontwikkelt en bouwt. Van “entry-level” tot High End. Één ding hebben alle Atlas-producten gemeen: ze worden overal ter wereld de hemel in geprezen. En Schotten zijn net als Nederlanders: ze houden van “veel voor weinig”.

De Atlas Element Integra stereo interlink deelt een aantal belangrijke eigenschappen met zijn (veel) duurdere Atlas-broers. De asymmetrische constructie reduceert verliezen en beschermt de integriteit van het signaal. De afscherming bestaat uit een aluminium folie en een gevlochten koperen mantel, waardoor RFI (RadioFrequente Interferentie) totaal wordt geëlimineerd. De geleiders bestaan uit Ohno Continuous Casting (OCC) koper en zijn voorzien van een poreuze polyethyleen isolatie.

atlaselement_2013

 

De Element Integra is door Atlas geheel in eigen huis ontwikkeld en ontworpen. De doelstelling was, een kwalitatief hoogwaardige “entry-level” interlink te bouwen, die beter dan gemiddeld presteert. Daarbij moesten de typische Atlas-kenmerken duidelijk hoorbaar zijn: een exacte focussering en een driedimensionaal weergavebeeld.

Ook de connectoren zijn belangrijke onderdelen van de Element Integra. De nieuw ontwikkelde, non-magnetische Integra RCA-stekker wordt met een soldeervrije koudlas-techniek bevestigd. Doordat de “soldeer-barrière” ontbreekt, worden de verliezen lager. De twee delen van de stekker houden de kabel vast zonder deze plat te knijpen. Zo blijft de weerstand gelijk, waardoor ongewenste reflecties worden vermeden. Ook de bescherming tegen RFI is optimaal.

De gerenommeerde Schotse Atlas heeft met deze interlink een uitstekend product op de markt gebracht, dat in deze prijsklasse onverslaanbaar is. Niet voor niets heeft de Atlas Elements Integra al drie jaar achter elkaar (2012, 2013 en 2014) de “What HiFi?” award gewonnen als beste interlink in zijn prijsklasse! Een breed stereobeeld, een goede dynamiekweergave, een prima detaillering en de universele inzetbaarheid zijn punten die hoog worden gewaardeerd.

Ook HiFi Choice is bijzonder enthousiast en heeft de Atlas Element Integra bedeeld met de Best Analogue Interconnect Award 2014. Met name de transparante weergave van het middengebied en de soepele basweergave worden genoemd.

De Atlas Element Integra interlink is op voorraad bij Lexicom MultiMedia.

Bestellen? Klik hier