Micromega MyAmp: een versterker en een USB-DAC in een mini-behuizing

De nieuwste aanvulling op de Micromega “My…”-lijn: De MyAmp. Ongelooflijk veel muziekplezier voor een verrassende prijs

Na de zeer succesvolle MyDAC USB-DAC, MyGroove phonovoorversterker en MyZic hoofdtelefoonversterker is er dan nu de MyAmp. En zoals bij de hele “My…”-serie heeft Micromega ook hier geen geld verspild aan zaken die volgens Micromega niet bijdragen aan de weergavekwaliteit. Dus heeft ook de MyAmp een eenvoudige, maar daarom niet minder fraaie behuizing van slagvaste ABS kunststof, zonder toeters en bellen.

De Micromega MyAmp is een uiterst compacte versterker, die een aantal ingenieuze ontwikkelingen aan boord heeft. Om te beginnen is de veelzijdige MyAmp voorzien van de stille en efficiënte schakelende voeding, die door Micromega in eigen huis is ontwikkeld. Deze ingebouwde voeding heeft zich al eerder bewezen in de andere “My…”-producten en betekent een hoorbare verbetering ten opzichte van de losse “stekkervoedinkjes” die andere fabrikanten gebruiken.

Verder heeft de MyAmp een Digitaal/Analoog-Converter aan boord, die in z’n eentje ook bekend is als de zeer succesvolle, uitstekend klinkende Micromega MyDAC. De internationale audiopers is het er over eens, dat deze DAC iets bijzonders is. Naast een coaxiale S/PDIF-aansluiting is er ook een optische (TosLink) aansluiting en een asynchrone USB-aansluiting aanwezig. In de MyAmp is de DAC-sectie bovendien aangevuld met Bluetooth aptX.

Maar de MyAmp is tevens een ultracompacte stereo-versterker, die 2x30Watt aan 8 Ohm levert (2x 60W aan 4 Ohm). Dat is niet mis! Uniek is, dat het hier om een door Micromega zelf ontwikkelde, echte Klasse A/B-versterker gaat en niet om een elders ingekochte digitale of schakelende versterkermodule. Naast de al genoemde digitale aansluitingen van de DAC-sectie heeft de MyAmp tevens drie (3!) analoge ingangen, een opname-uitgang, twee stevige luidsprekeraansluitingen en een subwoofer-aansluiting. Keuze genoeg!

Niet alleen kan de MyAmp het hart zijn van een compacte audio-installatie, maar hij kan ook een ideale partner zijn voor uw TV of computer. Combineer de MyAmp met de juiste luidsprekers en u hebt een kamer vol muziek!

Wie de kleine MyAmp voor het eerst ziet, verwacht niet dat er zo veel mogelijkheden en zo’n flink vermogen in dat doosje huizen. Hij heeft zelfs afstandsbediening. U moet hem horen om te geloven wat hij allemaal kan!

De Micromega MyAmp is nu leverbaar bij Lexicom MultiMedia en is in de winkel te beluisteren.

Meer info of bestellen? Klik hier