In memoriam Jeroen Boonstra

Op zondag 14 mei 2017 is onze gewaardeerde medewerker en tekstschrijver voor onze website Jeroen Boonstra na een kort ziekbed overleden. Jeroen werd geveld door een inwendige, slagaderlijke bloeding die weliswaar met succes werd gestopt maar de complicaties werden hem fataal.

In Jeroen verliezen wij een teamspeler, die gedreven door zijn passie voor muziek en zijn brede interesse in alles wat met muziekweergave apparatuur te maken heeft een bron van informatie vormde voor bezoekers van de winkel en lezers van zijn recensies en nieuwsberichten. Hij zal daarom node gemist worden.

Als rode draad door het leven van Jeroen liep muziek, opgegroeid met orgelklanken vormde de muziek van kerkorgels een deel van zijn omvangrijke klassieke verzameling van platen en CD’s. Zijn helaas al eerder overleden vrouw was een amateur pianiste en blokfluitiste, iets waar Jeroen ook erg van kon genieten. Het bleef niet bij klassiek werk alleen, zijn brede smaak omvatte ook rustige popmuziek, country en jazz, zolang het binnen de perken bleef en niet ontaarde in wat hij beschreef als “waardeloze herrie”. Bij Jeroen kwam de muziek op de eerste plaats, daarna opnamekwaliteit en tenslotte de keuze van het fysieke medium.

Jeroen bouwde in de loop der jaren een prachtig weergave systeem op waarin klassieke waarden, waar hij zo aan kon hechten, terug kwamen.  Een platenspeler speelde de hoofdrol, een SACD speler ontbrak niet en later kreeg hij de smaak van streaming te pakken. Vanuit een QUAD installatie met conus speakers groeide hij over de jaren naar een veel hoger niveau, geholpen door zijn vrouw die de liefde voor zowel muziek als de weergave daarvan deelde.

Jeroen verzamelde informatie, las elk tijdschrift over audio dat hij in handen kreeg en bouwde een ouderwets archief op met foldermateriaal zodat hij vragen van klanten adequaat kon beantwoorden, of klanten kon helpen met vragen over apparatuur die soms al lang niet meer te koop was. Een wandelende encyclopedie als het om audio ging. Hij deelde zijn kennis graag met anderen en genoot van een discussie waaruit hij kon leren.

In de geest van Jeroen werd een herdenkingsbijeenkomst gehouden waar zijn vader en broer over hem spraken en zijn levensloop in vogelvlucht werd gememoreerd. Uiteraard speelde zijn favoriete muziek tijdens de herdenking en onder die klanken nam een ieder op eigen wijze afscheid van Jeroen.

Het is tragisch hoe Jeroen ineens uit het leven is gerukt. Veel van de mensen die hem hebben gekend in de audiowereld waardeerden hem hogelijk, waaronder uitgevers en vakhandel,  vanwege zijn bijdragen op papier en zijn werk voor en in de winkel in Leidschendam. Wij zullen hem missen, zijn rake opmerkingen, zijn intelligentie, zijn leergierigheid en zijn persoonlijkheid. Hij was voor ons een oprechte, vooral trouwe en eerlijke vriend.

Lex & Myrka Kersten, Benno Simonis en Nico Baak.

 

***
M. van Tongeren

Daar word je even stil van…
Het enthousiasme van Jeroen voor muziek spatte ervan af, maar vooral ook over de prettige manier van benaderen, de uitleg, en inzet dat de goede keuze wordt gemaakt. De paar keren dat ik bij jullie ben geweest ben ik door Jeroen en door jou op een prettige en eerlijke manier geholpen. Hierbij onze condoleances en sterkte gewenst van het overlijden van Jeroen Boonstra.
M. van Tongeren

***
K. Budzinski

I have just seen this very sad news about Mr. Jeroen Boonstra , my deepest condolences!

***
Jos Orleans

Ongelofelijk wat een dramatisch en vervelend bericht.  Zijn laatste handeling was het met enorm enthousiasme en gepassioneerd aannemen van een stukje vintage, de Lenco 75. Jeroen kon bijna niet wachten en  zou er de volgende ochtend al een eerste blik op werpen. Het heeft helaas niet zo mogen zijn ………..

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.