Linn vernieuwt de “DS” netwerkspelers: Space Optimization en Exakt-aansluitingen

De netwerkspelers van Linn krijgen een aantal belangrijke upgrades

Linn heeft een uitgebreid pakket aan software- en hardware-upgrades gepresenteerd, waardoor de prestaties van de Linn netwerkspelers nog verder worden verbeterd. Een kort overzicht:

• hardware-upgrades verbeteren de audio-prestaties;
• aansluitingen voor het “Exakt Link”-systeem op de nieuwe Klimax DS, Akurate DS, Majik DS en Majik DSM;
• SPACE Optimization + voor alle Exakt-systemen (geïntegreerd of in losse componenten);
• het Exakt-systeem ondersteunt nu ook luidsprekers van andere fabrikanten, zoals de B&W 802 Diamond en de Kudos Titan II;
• SPACE Optimization op alle Linn netwerkspelers, nieuw of bestaand (via een software-upgrade);
• prestatieverbeteringen kunnen als hardware-upgrade worden uitgevoerd voor bezitters van een Klimax DS en Akurate DS, eventueel via het Linn Renew programma (dus niet voor de Majik DS en Majik DSM).

SPACE Optimization, het ruimtecorrectiesysteem van Linn, kan vanaf heden in iedere Linn netwerkspeler worden geïnstalleerd via een gratis software-upgrade. Dus ook bezitters van een Sneaky DS, Sneaky DSM, Kiko of Sekrit DSM kunnen van deze upgrade profiteren. Daarbij maakt het niet uit, welk merk luidsprekers u gebruikt.
Voor deze software moet u de nieuwste versie van Linn Konfig downloaden.
Het SPACE Optimization systeem corrigeert nadelige invloeden van de akoestiek van uw kamer, een eventuele nadelige plaatsing van de luidsprekers en de eigenschappen van uw luidsprekers. Het resultaat is, dat de muziek beter klinkt omdat veel minder verloren gaat door externe factoren.

Het SPACE Optimization + systeem gaat daarin nog een stap verder, maar werkt alleen samen met Linn Exakt. Dit is een door Linn ontwikkeld systeem, waarbij de netwerkspeler rechtstreeks de luidsprekers kan aansturen, omdat de versterkers, de DAC en de DSP’s in de luidspreker zijn ondergebracht. Een Ethernet-kabel is voldoende (en natuurlijk een netsnoer).

De hardware-upgrades bestaan uit een geheel vernieuwde klok-architectuur (voor de timing van het digitale signaal), verbeterde audio-circuits met geoptimaliseerde schakelingen. Deze opnieuw ontwikkelde layout heeft geleid tot een reductie in het aantal benodigde componenten, kortere signaalwegen en een nòg verdere reductie van jitter. De audio-prestaties van de vernieuwde Linn netwerkspelers, die altijd al tot de beste in audioland behoorden, zijn op deze manier wéér verbeterd.
De Linn Akurate DSM en Klimax DSM hebben deze upgrade niet nodig, omdat ze afgelopen jaar al zijn voorzien van al deze upgrades.

De vernieuwde Klimax DS, Akurate DS, Majik DS en Majik DSM zijn vanaf heden leverbaar.

Geïnteresseerd? De adviseurs van Lexicom MultiMedia, uw specialist in streaming audio, kunnen u alles vertellen over de vernieuwde Linn netwerkspelers en het SPACE Optimization systeem.

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.