Lexicom MultiMedia is de specialist als het gaat om streaming audio

Streaming audio is niet meer weg te denken uit het leven van de muziekliefhebber. Maar streaming audio is meer dan het neerzetten en aansluiten van een apparaat. Lexicom MultiMedia, specialist als het gaat om alles m.b.t. streaming audio, verkoopt niet alleen apparaten maar weet ook welke combinaties goed werken. Problemen op het computernetwerk? Lexicom kan helpen met een oplossing.

Lexicom MultiMedia: streaming audio en alles wat daarbij komt kijken

Een streamer of netwerkspeler verenigt de wereld van muziekweergave met de wereld van computers. Met een streamer kunnen muziekbestanden van een harde schijf of van streamingdiensten zoals Spotify, Tidal of Qobuz worden afgespeeld. De streamer moet verbonden worden met een computernetwerk en met een versterker. Als alles netjes is verbonden en geconfigureerd kan de muziekliefhebber beschikken over een vrijwel oneindig grote muziekverzameling. En dat allemaal vanuit de luie stoel.

Streaming audio en alles wat daarbij komt kijken is er al een tijdje. Er is niet heel veel kennis nodig om een streamer in gebruik te nemen. Het is geen raketwetenschap. Dat neemt niet weg dat het kiezen en configureren van een streamer en eventuele randapparatuur soms nog als lastig kan worden ervaren. En voor wie het niet als lastig ervaart, kan bovendien een wereld opengaan door het slim combineren, configureren en optimaliseren van componenten die voor streaming audio worden gebruikt. Als componenten goed op elkaar worden afgestemd, kunnen een fijne bedieningservaring en betere geluidskwaliteit worden bereikt. Dat is waar Lexicom MultiMedia als specialist in streaming audio het verschil kan maken.

Lexicom MultiMedia was er al bij vanaf het begin toen fabrikanten en liefhebbers nog op ontdekkingsreis waren in de wereld van streaming audio. Constant zijn de medewerkers van Lexicom op zoek naar de mooiste oplossingen voor streaming audio. Dat betekent niet alleen een zoektocht naar de beste componenten maar vooral ook het vinden van de mooiste combinaties zodat een muziekliefhebber zorgeloos van zijn digitale muziekverzameling kan genieten, in de best mogelijke kwaliteit.

Netwerkspelers voor het voetlicht bij Lexicom MultiMedia

Netwerkspelers staan in de winkel verspreid tussen andere componenten, maar wie de winkel van Lexicom MultiMedia binnenloopt ziet meteen een uitgelichte presentatie van tien populaire netwerkspelers. De klant kan samen met een medewerker bepalen welke streamer de voorkeur zou hebben. Vervolgens kan de streamer uitgeprobeerd worden in de luisterruimte. Vanzelfsprekend kan een klant ook twee streamers naast elkaar zetten en afwisselend uitproberen.

Netwerkspelers verwerken digitale bestanden en het digitale signaal moet door een DA-converter die er analoog muzieksignaal van maakt dat verwerkt kan worden door een versterker. Veel streamers hebben een DA-converter aan boord, maar hebben intussen ook een digitale uitgang voor wie een externe DA-converter zou willen gebruiken. Sommige fabrikanten bieden de mogelijkheid om een betere voeding te gebruiken. Lexicom heeft heel veel componenten van verschillende merken voor het grijpen staan en heeft een zeer ruime ervaring met het combineren van componenten. De nieuwsgierige klant kan zich rustig oriënteren door verschillende componenten en combinaties uit de proberen.

Veel streamers kunnen muziekbestanden van een ingebouwde harde schijf of aangesloten USB-schijf afspelen of anders van een harde schijf die zich op het computernetwerk van de muziekliefhebber bevindt. De meeste fabrikanten ondersteunen ook het gebruik van de bekende streamingdiensten zoals Tidal, Qobuz en Spotify. Lexicom kan de werking van deze diensten demonstreren.

Spotify heeft daarbij overigens niet de voorkeur, want Spotify biedt een lagere resolutie en dus lagere geluidskwaliteit waarbij subtiele details verloren kunnen gaan. Wie op zijn gemak naar Spotify luistert via een mooie audioset en dat afwisselt met Tidal of Qobuz, zal het opvallen dat dezelfde muziek via Tidal of Qobuz beter klinkt dan via Spotify. Dit is geen waardeoordeel. Spotify is prima in de auto of op het strand, tijdens het sporten, tijdens het koken of liggend in een hangmat in het zonnetje.

Een prettige bediening is net zo belangrijk als een goede geluidskwaliteit

Ten slotte, wie overweegt om een netwerkspeler aan te schaffen, moet tijdens een luistersessie niet alleen naar de muziek luisteren maar moet vooral ook even naar de bediening kijken. De fabrikant levert een app bij zijn streamer, maar de ene app is de andere niet en persoonlijke voorkeur en eerdere gewenning van de muziekliefhebber kunnen een rol spelen. Kunnen liedjes makkelijk worden toegevoegd aan de wachtrij? Vertoont de app albumplaatjes van de gekozen muziek? Kan de app misschien ook andere componenten bedienen? Ondersteunt de app de streamingdienst die de muziekliefhebber wil gaan gebruiken? Dit zijn allemaal vragen die beantwoord moeten worden alvorens tot een aankoopbeslissing te komen. Lexicom MultiMedia gidst de klant in een ongedwongen sfeer langs alle aspecten van streaming audio.

Ruim assortiment van verschillende soorten streamers van verschillende fabrikanten

Lexicom MultiMedia heeft een ruim assortiment van netwerkspelers variërend in prijs tussen 499 euro en 25.000 euro. Dit zijn netwerkspelers van o.a. de merken NAIM Audio, AURALiC, Lumïn, HiFi Rose, Cambridge Audio, Melco, Bluesound en NAD. Veel producten staan in de winkel en kunnen uit voorraad worden geleverd.

Streaming audio kent vele verschijningsvormen. Muziekliefhebbers willen soms alleen een netwerkspeler, maar er zijn steeds meer apparaten die de plek van meerdere componenten kunnen innemen. Zo zijn er steeds meer versterkers die streaming functies aan boord hebben. Er zijn ook netwerkspelers die zijn voorzien van een CD-loopwerk. Als ruimte en/of eenvoud een rol spelen kan een hoogwaardig combi-apparaat de juiste oplossing zijn. Ja, combi-apparaten kunnen wel degelijk een goede geluidskwaliteit leveren. Lexicom MultiMedia kan all-in-one oplossingen leveren van o.a. NAIM Audio, NAD, Cambridge Audio, Lyngdorf, Rotel en Bluesound en veel kan uit voorraad worden geleverd.

Accessoires en randapparatuur voor streaming audio

Een netwerkspeler of een all-in-one oplossing zal aangesloten moeten worden op een netwerk, draadloos of met een kabel. Lexicom Multimedia verkoopt audiofiele switches van Silent Angel en Melco en heeft een uitgebreid assortiment van netwerkkabels en stroomkabels van The Chord Company, AudioQuest, Tellurium en Atlas.

Een betere voeding of een netfilter kunnen de geluidskwaliteit een zetje omhoog geven. Lexicom MultiMedia verkoopt speciale voedingen van de merken Silent Angel, NAIM Audio, iFi Audio, NuPrime en S-Booster. De verdeeldozen en netfilters in het assortiment zijn van iFi Audio, Furutech, AudioQuest,The Chord Company en Supra.

Wie zijn CD-verzameling wil rippen en opslaan om vervolgens de muziekbestanden via een netwerkspeler af te spelen, kan zich bij Lexicom MultiMedia laten voorlichten over de producten van Melco, AURALiC en HiFi Rose. Wie belangstelling heeft voor een ROON server, kan bij Lexicom Multimedia terecht voor een ROON Nucleus (+), een Silent Angel Rhein Z1 of een Grimm MU1

Lexicom MultiMedia: veel kennis van netwerken en WiFi en nazorg bij problemen

Afsluitend kan nog worden gemeld dat Lexicom MultiMedia veel kennis en ervaring heeft met bedrade en draadloze netwerken. Deze kennis komt goed van pas bij het aanbieden van oplossingen m.b.t. streaming audio. Immers, als er enig probleem is met streaming audio wordt vaak de netwerkspeler als schuldige aangewezen. Maar in veel gevallen zit de boosdoener ergens verstopt in het netwerk van de muziekliefhebber. Als een krant gelezen kan worden op een smartphone of tablet, wil dat nog niet zeggen dat streaming audio ook feilloos zal werken.

Veel audiowinkels die producten voor streaming audio verkopen, duwen de boot van zich af als de muziekliefhebber een probleem in zijn streaming systeem ervaart. Zo niet Lexicom MultiMedia. Wie een netwerkspeler koopt bij Lexicom MultiMedia en problemen ervaart op zijn netwerk, kan rekenen op de deskundige hulp van een medewerker van Lexicom MultiMedia.

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.