Lexicom Head-Fi Corner: hoofdtelefoons passen en luisteren in een huiselijke sfeer

Hoofdtelefoons zijn persoonlijke dingen waarbij ergonomie en draagcomfort een belangrijke rol spelen. Een hoofdtelefoon moet niet alleen goed klinken maar moet vooral ook goed zitten. Lexicom MultiMedia heeft sinds 1 juni 2023 een zogenoemde head-fi corner waar een klant in alle rust een ruim assortiment hoofdtelefoons van verschillende vooraanstaande fabrikanten kan passen en beluisteren. En veel modellen zijn direct uit voorraad leverbaar.

Heel persoonlijk
Van alle producten die we gebruiken om naar muziek te luisteren is de hoofdtelefoon het meest persoonlijke ding. Je draagt hem immers op je hoofd en ergonomie speelt dus een grote rol. Hoe mooi een hoofdtelefoon ook klinkt, de luisterbeleving wordt in een belangrijke mate bepaald door de pasvorm. De zoektocht naar een hificomponent begint vaak met een eerste oriëntatie op internet. Een website met daarop hoofdtelefoons kan heel fraai en informatief zijn. Tekst en plaatjes vertellen echter maar een deel van het verhaal. De muziekliefhebber zal een hoofdtelefoon even moeten dragen om pasvorm, draagcomfort en klank te beoordelen.

Head-Fi corner
Sinds 1 juni 2023 heeft Lexicom MultiMedia een speciale hoek in de winkel gecreëerd waar een groot aantal hoofdtelefoons luisterklaar staat opgesteld. Er zijn meerdere zitplaatsen. De muziekliefhebber kan in alle rust met een kop koffie of thee in een huiselijke sfeer ongedwongen diverse toonaangevende draadloze en bekabelde modellen passen en beluisteren. Neem vooral je eigen muziek mee om de klank van een hoofdtelefoon te beoordelen.

Verschillende hoofdtelefoons voor verschillende doeleinden

Er zijn heel veel verschillende hoofdtelefoons. Zo is er het onderscheid tussen open en gesloten systemen. Wie een gesloten systeem draagt, hoort minder omgevingsgeluid vergeleken met een open systeem. Dan is er ook het onderscheid tussen in-ear, on-ear en over-ear hoofdtelefoons. Deze Engelse termen laten zich gemakkelijk vertalen: in het oor, op het oor of over het oor. Ten slotte is er ook nog het onderscheid tussen bekabelde hoofdtelefoons en draadloze hoofdtelefoons. Draadloze hoofdtelefoons kunnen wel of niet voorzien zijn van Active Noise Cancelling, een techniek die omgevingsgeluid verregaand kan onderdrukken. Al deze verschillende systemen kunnen rustig worden uitgeprobeerd in de Head-Fi Corner van Lexicom MultiMedia.

Luisteren
De klant kan luisteren naar hoofdtelefoons van gerenommeerde fabrikanten zoals bijvoorbeeld Sennheiser. Zo liggen de over-ear modellen HD 660S2, HD 800 S en HD 820 van deze Duitse fabrikant voor het grijpen. Ook de bedrade modellen Celestee, Clear MG en Stella van de Franse fabrikant Focal zijn aanwezig in de Head-Fi Corner, evenals het draadloze model Bathys. Fabrikant HiFiMan maakt hoofdtelefoons met grote vlakke membranen. Wie wil weten hoe de modellen Sundara, Ananda, Arya, Audivina of HE 1000SE van HiFiMan klinken, is welkom om de Head-Fi Corner van Lexicom MultiMedia te bezoeken. En de klant die lekker zit te luisteren, kan ook de draadloze Mark Levinson No. 5909 proberen. Of bijvoorbeeld de draadloze PX7 S2 of PX8 van Bowers & Wilkins.

Lexicom Head-Fi Corner: meer dan alleen hoofdtelefoons

In de nieuwe Head-Fi Corner van Lexicom ligt niet alleen een breed assortiment aan hoofdtelefoons. Wie het verschil wil horen tussen muziek vanaf een smartphone en muziek via een hoogwaardige hoofdtelefoonversterker van bijvoorbeeld iFi Audio, Naim Audio of HiFiMan, is van harte welkom. Lexicom heeft diverse hoofdtelefoonversterkers luisterklaar opgesteld staan in de Head-Fi Corner. En neem vooral je eigen hoofdtelefoon van thuis mee om te luisteren naar de verschillende hoofdtelefoonversterkers in de Head-Fi Corner van Lexicom, zoals de HiFiMan EF600 DAC en Naim Uniti Atom.

Hoofdtelefoon standaards
Ten slotte heeft Lexicom ook diverse hoofdtelefoonstandaards opgesteld staan van o.a. Focal, Sieveking en Rooms. Op zoek naar een hoogwaardige hoofdtelefoonverlengkabel? Lexicom kan o.a. verlengkabels van Inakustik en Atlas direct uit voorraad leveren.

Kortom, de Head-Fi Corner van Lexicom biedt een informatieve, comfortabele en ongedwongen oriëntatie op een ruim assortiment van hoofdtelefoons, hoofdtelefoonversterkers en accessoires voor hoofdtelefoons. Kom passen en luisteren in de Head-Fi Corner van Lexicom MultiMedia.

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.