Im Memoriam: Patrick Wagenaar

Geheel onverwacht is Patrick Wagenaar op zondagochtend 18 oktober 2015 in zijn slaap overleden ten gevolge van een hartstilstand. Patrick was een paar dagen daarvoor uitgerust en vol energie teruggekeerd van een vakantie in Indonesië en was op vrijdag 16 oktober weer vol enthousiasme aan het werk gegaan.

Lexicom MultiMedia verliest in Patrick een onmisbare kracht. Zijn kennis van audio en video was zeer groot en hij had een enorme praktijkervaring. In de bijna zeven jaar, die Patrick voor Lexicom MultiMedia heeft gewerkt, was hij met name op het gebied van alle zaken, die met Ethernet- en WiFi-netwerken te maken hebben, uitgegroeid tot de specialist van ons bedrijf.

Naast al deze zaken zullen wij ook zijn persoonlijkheid, zijn humor en zijn relativeringsvermogen nooit vergeten.

Ook bij onze klanten en onze zakelijke contacten was Patrick zeer geliefd, getuige de vele warme en hartelijke reacties, die wij in de winkel, telefonisch en via e-mail hebben ontvangen. Hieronder kunt u een aantal van deze reacties lezen.

Namens Lexicom Multimedia,
Lex en Myrka Kersten, Rogier, Jeroen, Jimmy en Dominique.

***
Bob vd Splinter
Ik was werkelijk geschokt toen ik gisteren op jullie website las dat Patrick was overleden.
Voor mij was Patrick iemand die altijd de klant voorop stelde. In de laatste jaren, dat ik mijn installatie heb vernieuwd,
verbaasde hij mij vaak door rond 17.00 te bellen om te vragen of het uitkwam als hij nog even langskwam.
Dat vind je niet zo vaak en dat maakte natuurlijk dat je niet zo snel naar een andere winkel zou stappen.
Ik kan mij dan ook voorstellen dat jullie hem gaan missen. Ik ook.
Jullie veel sterkte de komende tijd.
***
Kees den Hollander 
Via deze weg wil ik team Lexicom condoleren met het verlies van Patrick!
Ik wens jullie veel sterkte met verwerken het verlies.  Zelden zijn wij in een winkel zo vriendelijk en professioneel geholpen als hij dat deed.
Met hartelijke groet,
***
Edwin en Roeselien de Raadt
We zijn op vakantie en lezen het bericht over het overlijden van Patrick. Roeselien en ik schrikken ons rot. Verschrikkelijk! Een super fijne kerel. Zou je de familie en vrienden sterkte willen wensen. Tranen in mijn ogen. Met deelneming.  Echt heel erg.
 ***
Andre Guijt
Met ontzetting en verbijstering lees ik op je website het bericht van het overlijden van Patrick. Ik wens jou en alle familie en vrienden van Patrick veel sterkte toe met het verwerken van dit grote verlies.
 ***
Ronald Wagemaker
Ik verneem zojuist van een collega uit de handel wat een enorme ramspoed jullie heeft getroffen……………..
Ik wil mijn medeleven uitspreken met het verlies en jullie, maar ook via jou de nabestaanden heel erg veel kracht toewensen.
Met deelneming,
 ***
Rob Flanderijn
Patrick overleden !  Ik schrik me een ongeluk. Wat onwezenlijk allemaal. Zo triest. Ik begrijp heel goed dat het niet te bevatten is. Ik ga iets van Bach opzetten……..
Sterkte en een groet,
 ***
Tinne Pauwels
Ik was vorig jaar op reis door Japan, met jullie collega en vriend Patrick. Ik heb het vreselijke nieuws gezien op Facebook. Echter, ik durf de familie niet goed polsen naar wat er precies gebeurd is, vooral omdat hij onlangs nog op vakantie was. Zouden jullie me aub meer details kunnen geven ivm zijn plotse dood? Dat zou het makkelijker maken om dit alles beter te kunnen plaatsen. Hartelijk dank en mijn innige deelneming aan de familie en collega’s van Patrick. (na reactie Lexicom):
Ik ben opgelucht te lezen dat hij niet geleden heeft en dat het een natuurlijk overlijden was, en niet een of ander ongeval of geweldsdaad.  Voor zijn ouders moet het echt verschrikkelijk zijn: 31 jaar is zo ontzettend jong! Het leven is echt niet eerlijk! Ik hoop dat jullie, collega’s, vrienden en familie troost kunnen vinden in de leuke herinneringen en de vele berichten op Facebook die toch getuigen wat een geweldige kerel Patrick wel niet was.
Mijn gedachten zijn bij iedereen in Alphen, die Patrick nu moeten missen.
Veel sterkte gewenst in deze moeilijke dagen!
Ik vond nog dit gedicht in het Engels:
Do not judge a biography by it’s length,
Nor by the number of pages in it.
Judge it by the richness of it’s contents

Sometimes those unfinished are among the most poignant

Do not judge a song by it’s duration
Nor by the number of it’s notes
Judge it by the way it touches and lifts the soul

Sometimes those unfinished are among the most beautiful

And when something has enriched your life
And when it’s melody lingers on in your heart
Is it unfinished?
Or is it endless?

***
Marc Titulaer
Op de site zag ik het ‘in memoriam’ bericht voor Patrick Wagenaar. Ik schrik er enorm van! Wat is er toch gebeurd? Patrick heeft ons recent super goed geholpen met onze nieuwe hifi set, waar we erg blij mee zijn.
Gecondoleerd en veel sterkte.
***
Niels Klok
Via deze weg wil ik jullie als zaak en zijn naasten condoleren met het verlies van Patrick.
Toen dit nieuws mij maandagavond bereikte was ik geschokt.. 31 jaar.. veel te vroeg.
Ik heb Patrick mee gemaakt als een super aardige kerel met humor en enorme expertise en liefde voor het audiovak.
Sterkte aankomende tijd voor jullie. Met deelneming,
***
Eef Collens
Gecondoleerd met het overlijden van Patrick,vreselijk nieuws.
Ik kende Patrick van Baks Alphen ad Rijn,Patrick ging weg en ik ging er werken en soms kwam Patrick op de koopavond nog ff langs.
We zijn elkaar laatst nog bij Louwman tegengekomen.
Sterkte allemaal ook voor zijn familie .
***
Ben Jansen
Zo kan ik ook mijn deelneming betuigen in verband met het overlijden van Patrick. Ik heb hem nooit persoonlijk ontmoet, maar via de telefoon en email enkele keren van zijn grote kennis en aanstekend enthousiasme gebruik mogen maken. Hij schroomde zich er ook niet voor een hardnekkig probleem aan de importeur voor te leggen in plaats van zich er met een halve oplossing van af te maken. Een goeie gozer! Het lijdt geen twijfel dat hij zeer zal worden gemist!
***
Jan Willem Jansen
Met ongeloof heb ik op de website vernomen dat Patrick is overleden.
Zoals velen heb ik Patrick gekend als een sympathieke vent met het hart op de juiste plek, liefde voor de muziek en de audiotechniek.
Tin Pan Alley zal nooit meer hetzelfde klinken.
***
Rob de Bolster
Aan familie en collega’s van Patrick, gecondoleerd met dit grote verlies. Heel veel sterkte gewenst!

***
Hans en Marco Rijssemus

Ik wist niet goed hoe ik moest reageren na het horen van het zeer schokkende nieuws dat Patrick zo plots is overleden. Ik was stil en kon het bijna niet geloven. Nu ik dit typ kan ik het nog niet geloven. Mijn vader en ik hebben warme herinneringen aan de altijd vrolijke Patrick. Je kon met hem lachen, hij was adrem, direct en hij had verstand van zaken. Wij willen jou en de familie van Patrick heel veel sterkte wensen met dit grote plotselinge verlies.

***
H. Hoeffelman
Mooi je bericht op de site m.b.t. het onverwachte overlijden van Patrick.
Het is een droevig bericht, maar het is het laatste wat je voor je werknemer, collega en vriend hebt kunnen doen. Heel mooi.
***

Graeme Urquhart
I was deeply saddened to hear the news today about Patrick, it came as a huge shock.
He was very excited about his trip to Indonesia when we last met together, it is so sad that this has happened and I hope you are coping as best you can.
My thoughts are with you at this most difficult time.

***
Ben Hoogerheyde
Met verbijstering verneem ik op de site dat Patrick overleden is. Ik wens de familie, Lex en collega’s van Lexicom heel veel sterkte toe met dit verlies. Ik heb Patrick leren kennen als een zeer sympathieke man met liefde en enthousiasme voor het vak. Gecondoleerd.

***
B. van Heusden
Aan familie en collega’s van Patrick, gecondoleerd met dit grote verlies. Heel veel sterkte gewenst!

***

in-memoriam-Patrick-221

René Dentener
Wat een treurig bericht lees ik op jullie bedrijfswebsite. Eerst nu zie ik dat jullie toegewijde medewerker Patrick Wagenaar plots is komen te overlijden na een hartstilstand. Bij deze wil ik dan ook mijn welgemeende condoleances overbrengen en wens jullie veel sterkte in het verwerken van dit verlies.

***
Bert van Dijken
Deze week hoorden wij van  één van je bovenburen het ontstellende bericht dat Patrick is overleden.
Jullie site opgezocht om dit alles en alle geposte reacties te lezen en te verwerken.
Het ergste toch wat ouders kan treffen is dat zij  hun kind moeten begraven.
En hoe getroffen zul jij zijn op het moment dat je je realiseerde wat er gebeurd was. Het zullen verdrietige en moeizame weken zijn geworden.
Al lezend in de geposte reacties herken  ik veel  ervaringen die ik alleen maar kan delen en beamen. Geen moeite was teveel om in de huiskamer het optimale geluid met de Naim en de Audiovectors te realiseren. Ook voor de goede adviezen gegeven tijdens de luistersessies op de zaak ( Keith Jarrett) ben ik zeer dankbaar!
En was er naderhand nog een vraag over de audioset of de Loewe tv; Patrick (zowel als jij) gaven op luchtige en aimabele wijze  advies. Je voelde voortdurend  dat  bij jullie beiden vooral audio niet alleen maar werk maar ook hobby is.

Ik kan je alleen maar veel sterkte wensen in de komende tijd! En ik hoop dat, hoe moeilijk dat ook zal worden, je er in zult slagen om een waardige opvolger voor Patrick te vinden.
Elk moment dat wij weer eens het Kölns Konzert  zullen opzetten zal de fijne herinnering aan Patrick door onze woning zweven.

***
Kitty en Jos Raven
Tot onze grote ontsteltenis hoorden wij van het volkomen onverwachte overlijden van Patrick op 18 oktober. Wat een klap voor de familie en voor de collega’s op de zaak. Een verschrikkelijk bericht. Wij hebben de afgelopen jaren regelmatig contact met Patrick gehad en hij is ook meerdere keren bij ons thuis geweest om zaken op audio-videogebied te regelen. Patrick was iemand, die veel kwaliteiten in zich verenigde. Hij had verstand van zaken, was goed thuis op audio-videogebied, maar was ook een kenner van computers en netwerken. Hij liet zich daar echter nooit op voorstaan. Hij was gemakkelijk in de omgang en had een grote dosis humor, gewoon een leuke en gezellige vent. Het is niet voor te stellen, dat hij er niet meer is. Wij zullen hem missen. Familie, vrienden en zijn collega’s van de zaak: veel sterkte toegewenst met dit enorme verlies.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.