Hegel H390  en H590 nu ook ROON ready!

Nu ook ROON update voor alle Hegel H390 en H590 versterkers van dit beroemde Noorse merk.

We hebben er lang op moeten wachten, maar het is dan eindelijk zo ver. Vanaf dinsdag 23 augustus kunnen alle Hegel H390 en H590 versterkers een update krijgen waarmee ze ROON ready worden.

Roon is een ongelooflijk rijke en boeiende manier om door je muziek te bladeren en deze te ordenen. Het werkt op de meeste Mac-, Windows- en Linux-pc’s, of op andere producten die Roon Core bevatten. Roon Ready zijn betekent dat ondersteunde Hegel-producten Roon transparant ontdekken en verbinden zonder enige configuratie, en bit-perfecte audio wordt geleverd door Roon naar uw netwerkspeler. Samen leveren Roon en Hegel de kracht, flexibiliteit en prestaties van netwerkaudio, met de eenvoudigste installatie en hoogste betrouwbaarheid die beschikbaar is.


Deze Hegel modellen worden hiermee een ROON-endpoint en zijn dan volledig met de ROON app te gebruiken.
De handleiding voor de te nemen stappen vindt u hier

Maar hoe klinkt de Hegel H590 als ROON-endpoint?

We waren natuurlijk benieuwd naar de klankprestaties als de Hegel gebruikt wordt als ROON-endpoint.
Het is natuurlijk fijn dat je rechtstreeks ROON kunt gebruiken, maar als het met een losse streamer beter gaat schiet je er niet veel mee op.
We hebben uitgebreid geluisterd naar de Hegel H590 en waren zwaar onder de indruk van de klankkwaliteit. We hebben het met diverse streamers vergeleken,maar in de meeste gevallen gaven we er de voorkeur aan de Hegel H590 als ROON-endpoint te gebruiken en geen losse streamer toe te voegen. Complimenten!
Naar ons idee worden de Hegel H390 en H590 hiermee nog veel interessanter. Echte aanraders dus.

 

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.