Fusie Focal en Naim audio

Focal en Naim gaan fuseren

Vandaag kondigen de audiomerken Focal en Naim hun fusie aan. Het is hun gedeelde passie voor `perfect geluid` die hen deed besluiten tot samenwerking. Samen zullen zij een toonaangevende rol gaan spelen in de Europese audio-industrie. Focal & Co zal eigenaar zijn van en leiding geven aan Focal en Naim als twee onafhankelijke merken, waarbij de unieke filosofie en het productaanbod van beiden behouden blijven.

Binnen de organisatie zullen er natuurlijk een aantal dingen gaan veranderen. Focal & Co, eigendom van Jacques Mahul (oprichter en voorzitter), CM-CIC (langetermijnaandeelhouder van Focal) en de managementteams van Focal en Naim, zullen 325 medewerkers in dienst hebben in de vestigingen in Saint-Etienne (Frankrijk) en Salisbury (Verenigd Koninkrijk) en een gecombineerde omzet hebben van meer dan 55 miljoen euro. Focal & Co zal een vernieuwende Research & Development-capaciteit creëren die de merken Focal en Naim op een hoger niveau zal brengen van innovatieve, kwalitatief hoogwaardige geluidsapparatuur in de dynamische wereld van de hifi-technologie.

Jacques Mahul, oprichter en voorzitter van Focal & Co gaf als commentaar: “Voor succes in de toekomst is het belangrijk te beseffen dat er geen toekomst is voor een onderneming die alleen luidsprekers of alleen elektronische apparatuur produceert. Samenwerking is de beste manier om vooruit te gaan, zowel op het gebied van investeringen als R&D. Samenwerking zorgt ervoor dat een onderneming zich sneller en succesvoller kan ontwikkelen, terwijl de oorspronkelijke merken gewoon kunnen blijven bestaan.”

Paul Stephenson, directeur van Naim Audio Ltd. en lid van de raad van bestuur van Focal & Co voegde daaraan toe: “Het is een fusie van Europese geestverwanten. In Focal hebben we een partner gevonden die onze passie voor muziek deelt en Naim op een hoger niveau kan brengen. We kunnen samen veel meer bereiken dan alleen, terwijl tegelijkertijd dat behouden blijft wat Naim uniek maakt en waar onze klanten ons om waarderen. Er zitten ongelooflijke ontwikkelingen in de pijplijn en deze fusie zorgt ervoor dat we die zo snel mogelijk op de markt kunnen brengen.”

In de praktijk gaat er in ieder geval op de korte termijn voor de uiteindelijke consument niets veranderen. Beide merken blijven hun productie en distributie onafhankelijk via bestaande kanalen en afspraken regelen, waardoor je voor beide merken nog altijd bij dezelfde dealers en importeurs terecht kunt. De samenwerking heeft in die zin voornamelijk een technisch aspect: doordat Naim en Focal op het gebied van onderzoek en innovatie de krachten gaan bundelen, zal het effect van de fusie uiteindelijk te merken zijn aan de nieuwe producten die daaruit voort zullen komen. We wachten het af, en hopen dat ze met spannende nieuwe hifi gaan komen!

Foto: de stafleden van Focal en Naim van links naar rechts: Roy George, Gérard Chrétien, Christophe Sicaud, Paul Stephenson, Neil Carden, Jacques Mahul et Thierry Guggenheim
bron:  http://hifi.nl/nieuws/43708/Focal-en-Naim-gaan-fuseren.html

Het overzicht van alle Naim producten vindt u hier