Cambridge audio Edge A geïntegreerde versterker bij Lexicom (Primeur!)

De toekomst is begonnen.
Cambridge Audio uit Engeland viert in 2018 het 50-jarig bestaan van het bedrijf. En hoe!!

Om het jubileum te vieren heeft Cambridge Audio een versterker vervaardigd met de naam Edge. Een prachtige verschijning die een streep haalt door alle saaie behuizingen, naast het uiterlijk ook van binnen het beste biedt waartoe Cambridge Audio engineers in staat zijn en klaar is voor de toekomst. Het resultaat van “50 Years of British Sound”.

In de aanloop naar het 50-jarig bestaan heeft het ontwerpteam de vraag gekregen: “Als wij jullie de tijd geven en de vrije hand, want kun je dan bereiken? Wat kun je maken met 50 jaar ervaring als je begint met een leeg blad?”. Het resultaat is Edge. Verankert in de audio historie van Cambridge, met de beroemde Engelse klank en vanaf de grond opnieuw ontworpen. Het ontwerpteam kreeg de vrije hand in componentkeuzes, gebruik van materialen en technologie, om hun visie op natuurlijk en ongekleurd geluid te verwezenlijken in Edge.

De Edge heeft een uitgangsvermogen van 100 Watt aan 8 Ohm en 200 Watt aan 4 Ohm per kanaal. Hij beschikt over gebalanceerde en ongebalanceerde ingangen en digitale ingangen bestaan uit Toslink, RCA en USB. Via USB zijn resoluties mogelijk tot 32bits/384kHz en DSD256. Met zijn afmetingen van 150 x 460 x 405mm en het gewicht van 24.4kg laat de Edge zijn tanden zien.

De hoofdpunten waarop de fenomenale weergave is gestoeld zijn achtereenvolgens:

▪ Eke signaalweg in Edge is zo kort als mogelijk om elke vorm van kleuring en vervorming te voorkomen. Daartoe zijn printed circuits boards ontworpen die voldoen aan de eis.

▪ Elke condensator in de signaalweg is verwijderd om een volledig gelijkstroom gekoppelde versterker aan te kunnen bieden. Noodzakelijk omdat het juist de condensatoren in de signaalweg zijn die de meeste kleuring en vervorming veroorzaken.

▪ Noodzakelijke servo’s zorgen dat aan de uitgang nooit gelijkstroom kan ontstaan door een tegengestelde spanning te creëren mocht uit de signaalbron ooit gelijkstroom komen.

▪ Een halfgeleider volumeregelaar zorgt dat de balans tussen het linker- en rechterkanaal altijd perfect is, ongeacht de stand van de volumeregelaar.

▪ Symmetrische maar in magnetisch tegengestelde richting tegen elkaar geplaatste transformatoren leveren full power zonder door het stralen van magnetische velden de omringede elektronica te storen. Het resultaat is een heldere, schone en gedetailleerde weergave van muziek.

▪ Klasse XA power versterkers, min of meer gebaseerd op de klasse XD uit de Cambridge 851 versterker series, maar nu zonder beperkingen doorgevoerd om alle voordelen van klasse A te combineren met klasse AB, door het overgangspunt tussen klasse A en AB te schuiven naar een positie waar vervorming het laagste punt bereikt.

▪ Om Edge zo flexibel mogelijk te maken is de versterker uitgerust met digitale ingangen, coaxiaal, optisch en USB voor het omzetten van signalen tot 32bit/384kHz en DSD256 naar analoog. Het ontwerpteam heeft zich daarbij mede laten leiden door resultaten uit dubbelblind luistersessies om het beste digitale board mogelijk te realiseren.

De Edge A is nu te zien en te beluisteren bij Lexicom MultiMedia . De prijs is € 4999,-.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.