De nieuwe Naim Mu-so Qb is nu uit voorraad leverbaar

De nieuwe Naim Mu-so Qb is nu uit voorraad leverbaar bij Lexicom MultiMedia

Op de CES (Consumer Electronics Show) in Las Vegas (Nevada, USA) heeft op 6 januari 2016 de officiële introductie plaatsgevonden van de nieuwe, compacte Naim Mu-so Qb. De technologie van de inmiddels bekende “grote” Mu-so is nu in een licht gewijzigde versie ondergebracht in een compacte, vierkante behuizing.

De Naim Mu-so is een enorm succes geworden. Deze zeer populaire “alles-in-één”-muziekmachine combineert volwassen elektronica en een stijlvolle vormgeving met een onverwacht fraaie weergavekwaliteit. In 2015 heeft Naim zelfs een EISA Award ontvangen voor deze innovatieve muziekspeler.

De Mu-so Qb heeft dezelfde technische kenmerken, maar is voorzien van een compactere behuizing. Hierdoor is de Mu-so Qb nòg makkelijker te plaatsen. Maar net als bij de oorspronkelijke Mu-so is ook hier geen concessie gedaan aan de kwaliteit van de gebruikte materialen, de weergavekwaliteit en de mogelijkheden.

Geluidskwaliteit
Om de vierkante Mu-so Qb een optimale weergavekwaliteit mee te geven, is veel aandacht besteed aan een juiste plaatsing van de luidsprekers. Er zijn vijf luidsprekers in de voorzijde aangebracht: 2 tweeters, 2 middentoners en één basluidspreker. De hoek, waaronder de middentoners en de tweeters zijn geplaatst, is van groot belang om tot een volwaardige geluidskwaliteit te komen.

Omdat in de compacte behuizing van de Mu-so Qb geen plaats is voor de baspijp van de “grote” Mu-so, is de Qb ter ondersteuning van de woofer voorzien van twee passieve basmembranen in de zijkanten. Hierdoor heeft ook de Mu-so Qb een verrassend diep laag.

Naim-muso-qb-blue-2

Het muzieksignaal wordt over de luidsprekers verdeeld door de 32-bit DSP (Digitale Signaal Processor) die ook in de “grote” Mu-so zijn werk doet.

Mogelijkheden, kenmerken, etc.
De Mu-so Qb beschikt over dezelfde mogelijkheden als de Mu-so. Om een paar zaken te noemen: Spotify Connect, Tidal, AirPlay, Bluetooth aptX, UPnP High Resolution streaming en Internetradio. Uiteraard naar keuze via WiFi of via een RJ45 Ethernet-aansluiting. Via deze Ethernet-aansluiting is de maximale resolutie 24bit/192kHz, bij draadloos gebruik is dit maximaal 16bit/48kHz.

De Mu-so Qb heeft naast de genoemde Ethernet-aansluiting ook een optische digitale ingang, een 3,5mm mini-jack aansluiting voor analoge bronnen en een USB-aansluiting voor USB-sticks.

Uiteraard behoort ook een multiroom-systeem tot de mogelijkheden: de Mu-so Qb kan samen met maximaal vier andere Naim-apparaten, waaronder ook Uniti-modellen, synchroon dezelfde muziek in het hele huis afspelen.

Voor de bediening van de Mu-so Qb (en een multiroom-systeem) gebruikt u de bekende gratis Naim app (voor Android en iOS), die u kunt downloaden via de Naim website.

Naim-Mu-so-Qb-colors

Uiterlijk
Net als bij de Mu-so zijn ook hier diverse grilles leverbaar. Standaard wordt de Mu-so Qb met een zwarte grille geleverd, maar daarnaast zijn ook andere kleuren leverbaar met de fraaie namen “Burnt Orange”, “Vibrant Red” en “Deep Blue”. De achterzijde bestaat uit een aluminium paneel met koelribben. Alle genoemde aansluitingen bevinden zich eveneens aan de achterzijde.

Beschikbaarheid en prijs
De nieuwe Naim Mu-so Qb2 is uit voorraad leverbaar bij Lexicom MultiMedia. Hij kost € 899,–. De extra leverbare gekleurde grilles kosten € 75,– per stuk.

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.