Bowers & Wilkins lanceert fraaie en geavanceerde Signature versies van 801 D4 en 805 D4

De Engelse luidsprekerfabrikant Bowers & Wilkins heeft zijn modellen 801 D4 en 805 D4 herzien en opnieuw uitgebracht in twee fraaie en exclusieve kleurstellingen. De nieuwe luidsprekers hebben het predicaat “Signature” toegevoegd gekregen aan hun naam.
Om deze aanduiding te krijgen is veel meer gedaan dan alleen een verfbeurt. Beide modellen hebben betere onderdelen gekregen en zijn daarmee de nieuwe vlaggenschepen van de Britse luidsprekerbouwer.

Bowers & Wilkins Signature

B&W is zuinig op de naam Signature. Dit predicaat is voorbehouden voor uitsluitend de meest exclusieve en significant betere versies van zijn gewone luidsprekers en technieken. Sinds de oprichting van de Britse luidsprekerfabrikant in 1966 is de prestigieuze Signature aanduiding slechts zeven keer toegekend aan een luidspreker. De aanduiding “Signature” is dus veel meer dan een leuke reclamekreet.

De nieuwe B&W 801 D4 Signature en 805 D4 Signature bouwen voort op een erfgoed dat teruggaat tot de veelgeprezen Silver Signature-luidspreker uit 1991 die destijds is ontwikkeld als postuum eerbetoon aan John Bowers, de oprichter van het bedrijf. De nieuwe modellen versterken de toch al zeer goede prestaties en esthetische kwaliteiten van de “gewone” 801 D4 en 805 D4 waarop ze gebaseerd zijn. De nieuwe Signature modellen hebben zorgvuldig uitgevoerde upgrades van de componenten aan boord en een prachtige nieuwe luxueuze afwerking gekregen.

Dave Sheen, Brand President van B&W, zei bij gelegenheid van de introductie: “In de 800-Serie Signature komen alle geledingen binnen het merk B&W, van onze collega’s in de productie tot en met de topengineeringteams van onze R&D, bijeen om de allerbeste luidsprekers te produceren die wij ooit hebben gemaakt. Ik ben ongelooflijk trots op de collectieve inspanning waarmee we de nieuwe 800-Serie Signature-modellen hebben gemaakt en ik ben heel benieuwd wat recensenten en onze klanten ervan vinden.”

Bowers & Wilkins 805 D4 Signature: “onze meest hoogwaardige monitorluidspreker ooit”

De tweeweg 805 D4 Signature stelt nieuwe normen voor muzikaliteit en prestaties in een kleiner, meer ruimtevriendelijk formaat dan zijn imposante drieweg grote broer 801 D4 Signature. Beide modellen hebben een nieuw vast afdekrooster voor de Diamond Dome tweeter gekregen en een afneembaar rooster voor de andere drivers. De roosters geven meer openheid en transparantie. De cross-over van beide modellen is van nieuwe bypasscondensatoren voorzien.

Daar blijft het niet bij. De ingenieurs van de prestigieuze Britse fabrikant hebben het motorsysteem (spreekspoel en magneetsysteem) van de 165 millimeter Continuum bas-/middentonendriver van de 805 D4 Signature nieuw ontwikkeld voor een absoluut strakkere weergave van het middengebied en een dieper duikende laagweergave. Voorts is het ontwerp en de bevestiging van de aluminium bovenplaat van de behuizing van beide modellen herzien om ongewenste geluiden en trillingen vanaf de constructie verder te beperken.

B&W heeft beide Signature modellen voorzien van de laatste versie van zijn Diamond Dome tweeter die sinds de introductie circa vijftien jaar geleden verder is verfijnd en verbeterd. De tweeter is een prominente aparte behuizing geplaatst om beïnvloeding door andere drivers te elimineren.

De 801 D4 Signature, die meer dan honderd kilogram weegt, is het absolute vlaggenschip van de vloot van vloerstaande luidsprekers van B&W. De laagweergave komt voor rekening van twee woofers die voorzien zijn van een Aerofoil conus, die bestaat uit twee lagen koolstofvezel met daartussen een laag hoogwaardig synthetisch schuim. De dikte van deze sandwich loopt af vanuit het midden naar de rand. De conus is dik waar nodig en dunner en lichter waar mogelijk. De laagweergave gaat putdiep maar is intussen ook buitengewoon goed gecontroleerd.

Bowers & Wilkins Signature: een viering van exclusiviteit met twee aparte kleurstellingen

Om hun prestigieuze positie binnen het portfolio van B&W duidelijk aan te geven, zijn zowel de 801 D4 Signature als 805 D4 Signature uitsluitend in twee exclusieve nieuwe afwerkingen verkrijgbaar. De Midnight Blue Metallic lak is dezelfde als die op de iconische Nautilus-luidspreker die meer dan dertig jaar geleden is verschenen, met in totaal elf verf- en laklagen die machinaal worden gepolijst. Zonder de uithardingstijd mee te rekenen kost alleen het aanbrengen van de verf al meer dan 18 uur. De Midnight Blue Metallic luidsprekers hebben bovendien nog een speciaal ontwikkelde blauwe Leather by Connolly-afwerking op de bovenplaat.

Als alternatief zijn beide modellen ook leverbaar met een speciale California Burl Gloss houtfineerafwerking, met een uniek nerfpatroon en een luxe hoogglansafwerking, in combinatie met zwart Leather by Connolly. Het houtfineer is duurzaam geproduceerd technisch hout van de Italiaanse specialist ALPI. Met maar liefst veertien laklagen en meerdere polijstbewerkingen bedraagt de totale afwerkingstijd voor één 801 D4 Signature in California Burl Gloss meer dan 24 uur.

Kort samengevat, de nieuwe 801 D4 Signature en 805 D4 Signature vertegenwoordigen het summum van de huidige denkwijze over luidsprekertechniek en het actuele design van B&W en kunnen daarom worden gezien als de nieuwe vlaggenschepen van de vloot van luidsprekers van B&W.

Wij verwachten de nieuwe B&W 805 Signature begin augustus in onze winkel.

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.