Bowers & Wilkins 683 S2 THEATRE krijgt EISA award

De bijzonder populaire en zeer succesvolle 600-serie is opnieuw bekroond

De B&W 600-serie, die begin dit jaar is vernieuwd, heeft een EISA Award ontvangen. Dat is in de geschiedenis van de betaalbare 600-serie niet de eerste keer en dat is een overtuigend bewijs voor de hoge kwaliteit, die B&W ook in deze prijsklasse levert.

Deze keer heeft de 600-serie een Award gekregen voor een meerkanaals opstelling, die bestaat uit de vloerstaande 683 S2 als frontluidsprekers, de 686 S2 als achterluidsprekers, de HTM61 S2 als centerluidspreker, waarbij de diepste bassen worden verzorgd door de ASW610XP subwoofer. Deze opstelling werd beoordeeld als “een ultiem multi-kanaals luidsprekersysteem“.

De 600-serie zit stampvol hoogwaardige B&W-technologie, zodat u geen moment het gevoel hebt, naar een “instapmodel” te luisteren.
De hele 600-serie is uitgerust met de Decoupled Double Dome tweeter, die met zijn verstevigde, maar extreem dunne aluminium membraan voor een zeer lage vervorming zorgt. Een zuivere, gedefinieerde hoogweergave is het resultaat.

In de 686 S2, de 685 S2, de 684 S2 en de HTM62 S2 wordt het midden/laag-bereik weergegeven door de bekende drivers met de gele Kevlar conussen. De gevoeligheid is wederom verbeterd en zaken als vervorming en kleuring zijn tot een minimum teruggedrongen. U wordt getrakteerd op een “schone” weergave, een uitstekende spreiding en een bredere “sweet spot”.

De drieweg-topmodellen van de 600-Serie, de 683 S2 en de HTM61 S2, zijn voorzien van de beroemde FST-middentoner. Deze “Fixed Suspension Transducer” met de gele Kevlar conus heeft geen rubber rolrand, maar is in een smalle ring van speciaal dempend schuim gemonteerd. Ongewenste resonanties, trillingen etc. worden in warmte omgezet en kunnen dus de weergave niet negatief beïnvloeden.
Ook zijn in deze topmodellen de hagelnieuwe Dual Layer woofers gemonteerd. De aluminium conussen van deze woofers zijn langs de randen voorzien van een tweede laag aluminium voor extra stevigheid en een rijke, gedetailleerde en vervormingsvrije basweergave.

Alle 600-modellen zijn voorzien van de door B&W ontwikkelde Flowport basreflexpoort, die door middel van het unieke “golfballenpatroon” minieme wervelingen in de lucht creëert, waardoor bijgeluiden zoals “zuchten” worden voorkomen.

Wilt u weten hoe de bekroonde B&W 600-serie klinkt? U bent van harte welkom bij Lexicom MultiMedia. Loop gewoon eens binnen of maak een afspraak voor een persoonlijke demonstratie.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.