AURALiC introduceert G2.2 en G3 serie van streamers en DA-converters

4 nieuwe Auralic producten worden dit najaar verwacht (G2.2 modellen vanaf oktober)

De Amerikaanse fabrikant AURALiC, opgericht in 2009, bouwt sinds 2014 netwerkspelers en heeft zich daar volledig in gespecialiseerd. AURALiC was verantwoordelijk voor het debuut van ‘s werelds eerste ‘streaming bridge’, de ARIES en sindsdien bevindt AURALiC zich in de voorhoede van de audio streaming industrie. AURALiC heeft dit jaar vier nieuwe producten uitgebracht, t.w. de netwerkspelers ARIES G2.2 en ARIES G3 en de DA-converters VEGA G2.2 en VEGA G3.

Complete vernieuwing van het technologische platform

De nieuwe apparaten van AURALiC hebben onder de kap de complete vernieuwing van het technologische platform ondergaan. Anderzijds is er aan het uiterlijk weinig tot niets veranderd. De ingetogen stijl en het klassieke ontwerp van AURALiC is gebleven. Zo is er nog steeds het fabriekseigen UnityChassis II. Zo noemt AURALiC zijn aluminium chassis met een binnenbehuizing van zuiver vernikkeld koper en een bodemplaat die voorzien is van – op meerdere frequenties afgestemde – geveerde voeten.

Met de hand gebouwd in AURALiC’s fabriek in Oregon

AURALiC’s G2.2 en G3 producten zijn ontworpen in de VS en de ARIES G3 en VEGA G3 worden met de hand gebouwd in AURALiC’s fabriek in Oregon. AURALiC zoekt actief naar samenwerking met andere audiobedrijven om bijzondere techniek in huis te halen. Zo heeft de Amerikaanse fabrikant samenwerking met Zweedse softwaremaker Dirac Live aangekondigd. Dirac Live maakt software waarmee de frequentiekarakteristiek en het impulsgedrag van geluidsapparatuur aangepast kan worden aan de akoestische eigenschappen van de luisterruimte. Dit wordt Room Correction, of in gewoon Nederlands, kamercorrectie genoemd. Het partnerschap met Dirac stelt AURALiC in staat om de geavanceerde technologie van Dirac te integreren en dat zal ertoe bijdragen dat producten in de voorhoede van de innovatie blijven.

AURALiC Tesla G3 streaming platform

Het hart van alle nieuwe producten bevat AURALiC’s nieuwe Tesla G3 streaming platform. Een 64-bit architectuur biedt acht keer de rekenkracht van de vorige versie van het platform. De geheugencapaciteit is ook verhoogd tot 4 GB DDR4 en in het systeem is Direct Memory Access Technology (DMA) geïntegreerd. Deze verbeteringen zijn zodanig ontworpen dat alle audiogerelateerde circuits rechtstreeks verbinding maken met het systeemgeheugen, waardoor de latentie en jitter met 90% zijn verminderd ten opzichte van de voorganger.

AURALiC ARIES G2.2 en ARIES G3: netwerkspelers

De ARIES G2.2 en ARIES G3 zijn netwerkspelers zonder DA-converter aan boord. De toestellen zijn opnieuw ontworpen en vergeleken met de voorgangers is meer dan 90 % van de gebruikte onderdelen vernieuwd. De USB DAC-uitgang heeft een herziene galvanische isolatie voor een bredere compatibiliteit met een groot aantal DA-converters, ook van andere fabrikanten.

Daar blijft het niet bij. AURALiC heeft de voeding in belangrijke mate herzien, en twee keer zo zwaar uitgevoerd. De voeding is lineair met als basis één of twee ringkerntransformatoren. De optionele interne opslag gaat nu op een NVMe SSD, waarmee de lees- en schrijfsnelheid is vertienvoudigd. Voor externe opslag is USB 3.0 beschikbaar. Dat is ook een forse snelheidsverhogjng.

Ieder digitaal audioapparaat heeft een zogenoemd klokcircuit aan boord. Uiteraard zijn de ARIES G2.2 en ARIES G3 voorzien van een hoogwaardig klokcircuit, maar beide apparaten zijn ook geschikt voor AURALiC’s LEO GX.1, een geavanceerde referentieklok, waardoor gebruikers nog meer precisie en nauwkeurigheid kunnen bereiken met hun digitale audio-uitgangen. Deze compatibiliteit levert een aanzienlijke verbetering op van de toch al indrukwekkende prestaties van de ARIES G2.2 en ARIES G3, waardoor gebruikers hun digitale muziekcollectie met nog meer zuiverheid en intensiteit kunnen ervaren. Het bewijst hoezeer AURALiC streeft naar innovatie en het leveren van de best mogelijke audio-ervaring aan de luisteraars.

AURALiC VEGA G2.2 en VEGA G3: DA-converters

De VEGA G2.2 en G3 bouwen voort op de indrukwekkende prestaties van voorganger G2.1, met behoud van de goede dingen, zoals AURALiC’s in eigen huis ontwikkelde Fusion DAC-structuur, Direct Data Recording (DDR), galvanische isolatie, passieve analoge volumeregeling en een analoge voorversterker die gebaseerd op de in klasse A werkende merkeigen ORFEO-modules.

De architectuur van de VEGA G2.2 en G3 maakt geen gebruik van een PLL-circuit, omdat een PLL-circuit de vervorming en jitter in het oorspronkelijke kloksignaal niet volledig kan verwijderen. In plaats daarvan worden de audiogegevens rechtstreeks ingevoerd in het razendsnelle systeemgeheugen van het Tesla G3-platform, waarbij het oorspronkelijke kloksignaal volledig wordt omzeild. Dankzij deze geavanceerde technologieën zijn de VEGA G2.2 en G3 volledig ongevoelig voor vervorming en jitter van het ingangssignaal en leveren ze de hoogst mogelijke geluidskwaliteit.

Het geavanceerde Tesla G3-platform heeft de rekenkracht en de prestaties sterk laten toenemen. Daarnaast stuurt de nieuwe dubbele 60fs femtoklok de DAC aan en regelt hij de data output van de Tesla G3 naar de DAC. Het resultaat – en dat is waar het om gaat –  is een ongeëvenaarde luisterervaring, met adembenemende details, transparantie en precisie zonder vervorming of jitter.

AURALiC ARIES G3 en VEGA G3: voorzien van Proteus X1 co-processing platform

Voortbouwend op de geavanceerde functies van de ARIES G2.2 en VEGA G2.2, tilt de VEGA G3 de productlijn naar een nieuw niveau door de integratie van een reeks ultramoderne technologieën. Met het door AURALiC ontwikkelde Proteus X1 co-processing platform vestigen de ARIES G3 en de VEGA G3 een nieuwe standaard voor digitale filtering en oversampling voor een ongeëvenaarde luisterervaring. Het platform is specifiek geoptimaliseerd voor het verwerken van muzieksignalen van streaming content, zowel via de ingebouwde streamer als via de digitale ingangen.

Het algoritme binnen de Proteus X1 co-processor van de VEGA G3 optimaliseert de audiokwaliteit, waardoor de luisterervaring bij muziek die misschien niet in de hoogste resolutie beschikbaar is aanzienlijk kan worden verbeterd. Met de VEGA G3 krijgt muziek een ongelooflijke diepte, transparantie en detaillering.

AURALiC VEGA G3: Pure DAC modus, schakel uit wat niet wordt gebruikt

Vergeleken met de VEGA G2.2 heeft de VEGA G3 een verbeterd ontwerp van de DA-converter, waardoor vervorming en ruis met 30% zijn afgenomen en het dynamisch bereik met 50% is toegenomen. Voor degenen die de voorkeur geven aan een meer traditionele aanpak biedt de VEGA G3 de optie om in Pure DAC-modus te werken, waarbij de interne streaming functies worden uitgeschakeld. Elektronica die niet wordt gebruikt en geen spanning voert kan hoegenaamd geen negatieve invloed uitoefenen.

Kort samengevat, de ARIES G2.2, ARIES G3, VEGA G2.2 en VEGA G3 vormen een aanzienlijke upgrade van de al indrukwekkende maatstaven van hun voorganger en bieden geavanceerde functies en uitzonderlijke prestaties die zelfs de meest veeleisende luisteraar tevreden zullen stellen. Wie dat een keer zelf wil ervaren is van harte welkom in onze winkel. Neem vooral je eigen vertrouwde muziek mee voor een luistertest.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.