“Alle HDMI-kabels zijn gelijk” – of toch niet?

De verschillen tussen HDMI-kabels

Van de website van The Chord Company

Er wordt een heleboel verwarrende en verkeerde informatie verspreid over HDMI-kabels en daarom wil The Chord Company meer duidelijkheid scheppen met betrekking tot dit onderwerp.

Algemeen wordt beweerd, dat “alle HDMI-kabels gelijk worden geboren”… ehhh, NIET dus. Wij geven u het volgende in overweging om het verschil te leren kennen tussen de HDMI-kabels die met liefde en aandacht zijn gemaakt en de HDMI-kabels uit de “koopjes-bak”, die uit goedkope massaproductie afkomstig zijn en die naar onze mening in helaas veel te veel huishoudens worden gebruikt om het audio/video-systeem aan te sluiten.

Het verschil
Wanneer u de verschillen tussen twee HDMI-kabels wilt vaststellen, moet u op de volgende zaken letten:
1. De gebruikte materialen
2. De manier, waarop de kabels zijn gemaakt
3. Toekomstbestendige prestaties
Ieder audio/video-systeem is zo sterk als de zwakste component. De kwaliteit en de materialen van een HDMI-kabel kunnen een wereld van verschil maken (en doen dat ook!) wanneer het aankomt op de kwaliteit van audio en video. Laten we eens kijken hoe dat komt.

Verschillende materialen
De gebruikte materialen maken een groot verschil. Bijna iedere televisie of Blu-Ray speler wordt geleverd met de kabels die nodig zijn om het apparaat te laten werken, inclusief HDMI-kabels. Het probleem hierbij is, dat de bijgevoegde kabels altijd zo goedkoop mogelijk worden gemaakt: erg dunne geleiders van een matige kwaliteit, de goedkoopste isolatiematerialen en de goedkoopste afscherming die er is.
Het resultaat is: ja, er is beeld, maar de informatie wordt tijdens het transport door die goedkope HDMI-kabel blootgesteld aan een hoge mate van verlies en interferentie. Eindresultaat: u krijgt niet de volledige beeldkwaliteit. Nog erger: wanneer u zo’n goedkope kabel gebruikt in combinatie met een audiosysteem, wordt ook de geluidskwaliteit aangetast.

Een Chord HDMI-kabel heeft altijd geleiders van een hoge kwaliteit. De geleiders in onze HDMI-kabels zijn gemaakt van zuurstofarm koper met een hoge reinheidsgraad, die bovendien verzilverd zijn. Er is gekozen voor een isolatie die verliezen tot een minimum terugbrengt en wij doen er alles aan om u te kunnen verzekeren dat de afscherming van onze HDMI-kabels een breed frequentiebereik 100% gegarandeerd afdekt.

Het eindresultaat
Een betere beeldkwaliteit, een beter contrast, betere kleuren en een betere geluidskwaliteit.

De manier waarop Chord HDMI-kabels worden gemaakt
Bij de productie van al onze kabels zijn de bepalende elementen voor Chord: prestatie, kwaliteit, consequentheid en betrouwbaarheid. Daarom werkt Chord nauw samen met de fabrikanten van onze keuze om er zeker van te zijn dat onze kabels worden geproduceerd op een zeer hoog en consequent kwaliteitsniveau. Op deze manier kunnen wij de prestaties garanderen, ongeacht de lengte van de kabel of de apparatuur waarop de kabel wordt aangesloten. Onze HDMI-stekkers zijn voorzien van vergulde, gegoten aansluitingen en ze zijn getest om te garanderen dat ze voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.

Toekomstbestendige prestaties
Alle Chord HDMI-kabels zijn gecertificeerde “high speed”-kabels met Ethernet-connectie. Dit garandeert u, dat onze HDMI-kabels zullen werken met alle momenteel beschikbare formaten, inclusief High Definition en 3D. De “high-speed”-certificatie betekent eveneens, dat uw Chord kabel bruikbaar zal blijven en beeld en geluid van een hoge kwaliteit zal blijven leveren wanneer nieuwe technieken voor het overbrengen van digitaal beeld beschikbaar komen.

Het verschil tussen HDMI-kabels?
Nu weet u het. Het verschil tussen HDMI-kabels zit in de manier waarop ze zijn gemaakt, de gebruikte materialen en de toekomstbestendigheid. Iedereen die ons vraagt naar de verschillen tussen HDMI-kabels, krijgt altijd hetzelfde antwoord: u moet het zien en horen om het te geloven. Vraag om een demonstratie bij uw lokale audio/video-winkelier en bekijk/beluister zelf het verschil tussen de kabels. Wij schuwen de vergelijkingstest niet!

Nog steeds niet overtuigd?
Lees onderstaande uitspraken van Nigel Finn, Technisch Directeur en kabelontwerp-goeroe van The Chord Company.

“The Chord Company heeft een eenvoudige filosofie. Wanneer je iets niet beter kunt maken, maak het dan niet. Dus toen we voor het eerst HDMI-kabels gingen bekijken, was de doelstelling eenvoudig: kunnen wij een betere prestatie bieden dan een standaard HDMI-kabel?
We hadden al een heleboel werk verzet met betrekking tot het effect van hoogfrequente interferentie op een exacte signaaloverdracht. Dit was niet alleen van toepassing op analoge kabels, maar was ook van essentieel belang gebleken bij het produceren van goed presterende digitale kabels.
We wisten dat het materiaal van de geleiders cruciaal was en dat verzilverde geleiders, in combinatie met isolatie van een lage dichtheid, uitstekend presteerden. We wisten ook, dat de diameter van de geleider belangrijk was en dat geleiders met een grotere diameter bij langere kabels van vitaal belang waren om een signaal van hoge kwaliteit zorgvuldig te transporteren. Tenslotte wisten we ook, dat een effectieve afscherming tegen hoogfrequente interferentie absoluut essentieel was om het signaal accuraat te houden.
Dus hebben we al deze componenten toegepast bij het ontwerpen van onze HDMI-kabels. De resultaten zijn zowel duidelijk zichtbaar als duidelijk hoorbaar!
De meest recente Chord HDMI- ontwerpen zijn voorzien van verzilverde signaalgeleiders en een effectieve afscherming tegen hoogfrequente interferentie.
De Chord HDMI Advance heeft geleiders met een kleinere diameter om de flexibiliteit bij installatie te verbeteren. De diameter van de geleiders is zorgvuldig gekozen om de prestaties met “high speed”-signalen te garanderen en toch een HDMI-kabel te produceren met een diameter van slechts 5 mm.
De nieuwe Chord HDMI Active Resolution is uitgerust met een opnieuw ontworpen Active chipset die niet alleen een verbetering betekent ten opzichte van het vorige model, maar die tevens klein genoeg is om in de HDMI-stekker te passen. Hierdoor is de nieuwe kabel eenvoudiger te installeren. Ook hier is de diameter van de geleiders zorgvuldig gekozen om de beste prestatie te garanderen. Dus zijn alle Active Resolution HDMI-kabels met een lengte van 10 meter of meer voorzien van geleiders met een grotere diameter om een hoge snelheid en een hoge beeldresolutie te kunnen garanderen voor kabels tot een lengte van 20 meter.
Er is niets “magisch” aan het ontwerpen van Chord kabels. We hebben eenvoudigweg gebruik gemaakt van de technologie, waarvan we wisten dat die de prestaties van digitale en analoge kabels verbeterde en hebben die kennis toegepast op HDMI-kabels.
Wat er ook gezegd wordt over HDMI-kabels, wij zijn van mening dat u uw oordeel moet opschorten tot u een Chord HDMI-kabel hebt geprobeerd. Het verschil is duidelijk!”

 

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.