12 december 2015: Demonstratiedag bij Lexicom MultiMedia met B&W, Devialet en Aurender

Muziekliefhebbers opgelet: 12 december 2015 is een dag vol High End lekkernijen bij Lexicom MultiMedia!

Op zaterdag 12 november 2015 is de winkel van Lexicom MultiMedia “the place to be”. De hele dag (van 10.00 uur tot 17.00 uur) zullen demonstraties worden gegeven met een zeer bijzondere combinatie van uitgelezen High End apparatuur. Wat dacht u hiervan: de luidsprekers van de geheel vernieuwde 800-serie van Bowers & Wilkins, de unieke en revolutionaire 120 en 400 versterkers uit de Expert-lijn van Devialet en de briljante N10 en X100L muziekservers van Aurender. Die combinatie zal zelfs de meest veeleisende muziekliefhebber doen watertanden!

Namens Devialet-importeur D&D Audio zal Piet Buijs aanwezig zijn en Aurender-importeur MoreMusic wordt vertegenwoordigd door Olaf van Wijk. Deze heren zullen demonstraties verzorgen en al uw vragen beantwoorden.
U kunt luisteren naar de volgende opstellingen:
• in de winkel: Devialet 400, B&W 803 D3 en Aurender N10;
• in de luisterruimte: Devialet 120, B&W 804 D3 en Aurender X100L.

803D3+Devialet400-Aurender-Lexicom-Multimedia

 

Devialet
Veel mensen hebben ongetwijfeld ooit een Devialet versterker gezien. In een advertentie, op een audioshow, in een winkel, of bij vrienden. De prachtige, platte vormgeving en de afwerking in glanzend gepolijst aluminium spreekt tot de verbeelding. Een versterker met een strak en modern design! Maar Devialet biedt veel meer dan alleen een fraai uiterlijk. Terwijl het merk pas sinds 2007 bestaat, heeft het nu al ruim 88 patenten op zijn naam gezet en 50 awards in ontvangst mogen nemen. En de tellers lopen vrolijk door! Dat zegt wel iets over de knappe koppen die bij Devialet werken en over de vernieuwende producten die Devialet bouwt.

Dankzij de unieke versterkertechnologie is de muziekweergave van een ongekend hoog niveau. De verfijnde klank-eigenschappen van Klasse A en de energiezuinigheid van Klasse D zijn op een uitermate innovatieve manier samengebracht in één versterker. Devialet heeft met deze opzienbarende schakeling een uitermate stabiele versterker gebouwd, die elke luidspreker kan aansturen. Zonder ruisen, brommen of andere narigheden.

Een Devialet is niet alleen een sublieme voor- en eindversterker, maar tevens een weergaloze DAC, netwerkspeler/streamer en phonovoorversterker in één behuizing! Ja, zelfs een programmeerbare phonotrap is aanwezig. Dat scheelt ruimte, een heleboel bekabeling en afstandsbedieningen. U kunt alle gewenste bronnen aansluiten. Bovendien haalt uw Devialet met de gepatenteerde SAM-technologie (Speaker Active Matching) het allerbeste uit uw luidsprekers.

Kortom: alleen al deze unieke versterkers maken een bezoek aan Devialet-Center Lexicom MultiMedia de moeite meer dan waard!

Aurender
De innovatieve muziekmachines van Aurender leveren niet alleen de gebruikelijke streamer-functies als internetradio, muziekdiensten (Tidal!) etc., maar beschikken tevens over 4 of 6 TB aan ingebouwde opslag. Dat betekent, dat de Aurenders tevens muziekservers zijn. Om uw geripte CD-collectie en (High Resolution) downloads weer te geven, hebt u dus geen NAS, computer of externe harddisk nodig. Dus ook de eventuele verliezen die in een netwerk kunnen ontstaan, zijn daarmee geëlimineerd. (Uiteraard blijft een NAS wel aan te raden als backup van uw kostbare collectie.)

Schermafbeelding 2015-11-28 om 20.31.21

 

De ingebouwde harddisks zijn gemonteerd in een resonantie-dempende ophanging, zodat ze vrijwel onhoorbaar hun werk doen. Ook de voeding is geruisloos, omdat er geen ventilator aanwezig is.
Een Aurender speelt de muziek niet rechtstreeks af vanaf de harddisks, maar buffert de muziek naar een SSD (Solid State Drive). Deze drive bevat geen bewegende delen en veroorzaakt dus geen trillingen. De harddisks draaien bijna nooit tijdens het luisteren. Een Aurender is hierdoor extreem stil en resonantie-arm (en het voorkomt overmatige slijtage aan de harddisks).
Aurender ondersteunt ongelooflijk veel formaten en is daardoor zeer toekomstbestendig. Naast “High Resolution” PCM ondersteunt hij ook DSD, het formaat dat momenteel in opkomst is in High End audiofiele kringen.

De zeer hoogwaardige technologie, de fraaie afwerking van de behuizing en het bedieningsgemak van de uitgebreide “Conductor” app maken de Aurender tot een zeer interessante optie, wanneer u op zoek bent naar een netwerkspeler/muziekserver.

Bowers & Wilkins
De 800-serie, die in diverse gedaantes inmiddels ruim 40 jaar het topmodel vormt van de Britse luidsprekerfabrikant Bowers & Wilkins, is geheel vernieuwd. Bijna elk aspect van de 800-serie is onderzocht en getest op mogelijke verbeter-punten. Het gevolg van dit proces is een totaal nieuw ontwikkelde luidspreker. Het materiaal van de drivers, het ontwerp van de kast, de positie van de schroefbevestigingen, echt alles is onder een vergrootglas gelegd. Daarom is deze nieuwe 800-serie niet “slechts” een upgrade, maar een totaal nieuwe luidsprekerserie. De belangrijkste punten:

800-serie_4luidsprekers

 

A) Diamond tweeter in nieuwe behuizing
De diamanten dome van de beroemde Diamond-tweeter is één van de weinige onderdelen, die zijn overgenomen van de vorige serie. Maar de behuizing van de tweeter is compleet nieuw en gemaakt van massief aluminium. De kwetsbare (en kostbare) dome van de tweeter wordt beschermd door een akoestisch transparante grille. De zeer effectieve Nautilus-buis heeft zijn waarde inmiddels bewezen en is dus gehandhaafd. De tweeter wordt optimaal ontkoppeld van de rest van de behuizing door middel van een gel.

B) Continuum middentoner in Turbinekop
B&W introduceert de opvolger van de Kevlar conus: de Continuum conus. Deze geweven conus is opgebouwd uit geheel nieuwe composietmaterialen. De winst zit in een meer voorspelbaar (en dus controleerbaar) gedrag in het hele frequentiebereik. Evenwichtig, open en neutraal in de weergave. Het FST-principe wordt ook hier toegepast: geen rolrand, maar een gefixeerde conusrand. De eveneens nieuwe behuizing is door B&W “Turbinekop” gedoopt en is uit één massief stuk aluminium vervaardigd, die aan de binnenzijde extra verstijfd is met radiale ribben. Doordat deze nieuwe “bol” slanker is, kon tevens het afstraalgedrag worden verbeterd, wat een fraaier stereobeeld tot gevolg heeft.

C) Woofer met Aerofoil-conus
Een Aerofoil is eigenlijk een draagvleugel. Als u naar vliegtuigvleugels kijkt, ziet u een bepaald profiel dat niet overal even dik is. Door middel van geavanceerde computer-ontwerptechnieken is B&W er in geslaagd om de conus van de woofer een optimale vorm te geven. Dikker waar extra stijfheid gewenst is, dunner waar het kan. Hierdoor gedraagt de conus zich meer als de zuiger in een automotor, die exact recht op en neer gaat. En zo ontstaat een exactere, meer gecontroleerde en meer natuurgetrouwe basweergave.

D) Reverse Wrap
De behuizing van de 800-serie was rond van achteren en recht van voren. Dat is nu omgedraaid. De ronding heeft het voordeel, dat ongewenste reflecties en staande golven vrijwel geen kans krijgen. Door de ronding nu aan de voorzijde te plaatsen wordt de weergave vlak naast de drivers minder beïnvloed door reflecties. Dus: minder kleuring. De kast bestaat uit meerdere lagen hout, die in een mal in de gewenste vorm worden samengeperst. Door het reduceren van naden en harde randen is de kast stijver. De achterzijde wordt afgesloten door een aluminium plaat.

E) Matrix-verstevigingen
De unieke Matrix-verstevigingsstruktuur is een kenmerk van de 800-serie. Deze vinding zorgt voor resonantie-onderdrukking en een stijve kast. Ook dit Matrix-systeem is verbeterd: de Matrix bestaat nu uit meerlaags hout, dat op kritische plaatsen is versterkt met metalen elementen. Hierdoor is de stevigste luidsprekerbehuizing in de geschiedenis van B&W ontstaan. Ook hierbij was computer-technologie onmisbaar.

F) Luidsprekervoet
De voet van de nieuwe 800-serie wordt gemaakt uit één stuk aluminium van 35 kilo. Hierdoor komt het zwaartepunt van de luidspreker lager te liggen en dat is ook wel nodig, gezien het gewicht van de Turbinekop. In de voet zijn zowel zwenkwieltjes als spikes ingebouwd. Dus het is niet meer nodig om de luidspreker op z’n zijkant te leggen om de spikes te monteren, want ze kunnen met een tandwiel worden uitgedraaid.

“Conclusie”
Drie topmerken, die met uitermate innovatieve ontwerpen aanwezig zijn. Dat is voor elke muziekliefhebber toch om je vingers bij af te likken? Kom daarom op 12 december 2015 naar Lexicom MultiMedia en geniet van de demonstraties.