Vrijdagavond 6 & zaterdag 7 oktober 2017: Naim Uniti demonstraties met de nieuwe B&W 700 luidsprekerserie.

Op vrijdagavond 6 oktober 2017 vanaf 19.15 uur kunt u bij Lexicom Multimedia genieten van de nieuwste all-in-one producten van Naim audio: de Uniti Atom, Star en Nova met de nieuwste luidsprekers van B&W (opvolger van de beroemde CM serie). Op deze avond zal Rowan Dernee (Latham audio) en Ronald Dijkstra (B&W Nederland) aanwezig zijn en demonstraties verzorgen met diverse combinaties van Naim-apparatuur en de luidsprekers van de net geïntroduceerde Bowers & Wilkins 700-serie, die u in de showroom en de luisterruimte kunt beluisteren. U kunt onder meer genieten van de Uniti Atom (opvolger van de Uniti Qute), de Uniti Star (opvolger van de Uniti2) en het nieuwe topmodel de Uniti Nova (opvolger van de SuperUniti). Keus genoeg!
En bent u vrijdagavond verhinderd, dan kunt u ook op zaterdag 7 oktober bij ons terecht voor deze bijzondere demonstraties.

Openingstijden:
vrijdag 6 oktober    van 19.00 – 21.00 uur.
zaterdag 7 oktober  van 10.30 – 16.00 uur

Toegang gratis.

Zondag 7 mei 2017: Luxman-demonstraties met diverse bijzonder fraaie combinaties

Op zondag 7 mei 2017 kunt u bij Lexicom Multimedia vanaf 11.00 uur genieten van de uitermate verfijnde weergavekwaliteit van Luxman-apparatuur. Audioscript, de importeur van dit roemruchte Japanse High End audiomerk, zal aanwezig zijn en demonstraties verzorgen met diverse combinaties van Luxman-apparatuur en onder meer de luidsprekers van de Bowers & Wilkins 800-serie, die u in de showroom en de luisterruimte kunt beluisteren. U kunt onder meer genieten van de L-550AX MkII en L-590AX MkII geïntegreerde Klasse A versterkers, de D-05u en D-06u SACD-spelers, de C-700u en M-700u voor- en eindversterker en tenslotte de LX-380 geïntegreerde buizenversterker met de bijpassende D-380 CD-speler. Keus genoeg!

Laat deze unieke kans niet aan u voorbij gaan en kom op zondag 7 mei 2017 naar Lexicom Multimedia om kennis te maken met de oorstrelende muziekweergave van Luxman audio-apparatuur. Waarschijnlijk zult u uw toekomstige versterker en/of SACD-speler ontmoeten!

Openingstijden: 11.00 – 16.00 uur. Toegang gratis.
Aanmelden kan via ons contactformulier .

(aanmelden heeft onze voorkeur, maar is niet verplicht)

 

Demonstraties met de nieuwe series bekabeling van The Chord Company op woensdagavond 23 november 2016.

chord-show-nov-2016-1-lexicom-multimedia   chord-show-nov-2016-2-lexicom-multimedia

chord-show-nov-2016-3-lexicom-multimedia   chord-show-nov-2016-4-lexicom-multimedia

Lexicom MultiMedia nodigt u uit om op woensdagavond 23 november 2016 van 19.00 tot ± 21.00 uur kennis te maken met de nieuwste ontwikkelingen van The Chord Company. Deze Britse kabelspecialist zit bepaald niet stil en heeft zijn assortiment vernieuwd, verbeterd en gestroomlijnd. De opvallendste vernieuwing is, dat de door The Chord Company ontwikkelde Tuned ARAY technologie niet alleen meer te vinden is in de topseries, maar ook in de meer betaalbare kabels. In totaal zijn acht nieuwe series bekabeling ontstaan, die bij elkaar passen (C-serie, Clearway, Shawline, Epic, Signature, Indigo, Sarum, ChordMusic). Dit maakt het voor u als muziekliefhebber makkelijker om alle bekabeling van uw audioset op één niveau te krijgen.

De nieuwe High End kabellijn van The Chord Company heet ChordMusic. Deze nieuwe lijn gaat nog een stap verder dan de weergaloze Sarum. Dit is onder andere te danken aan een nieuw isolatiemateriaal, genaamd Taylon. Waar PTFE al uitstekende eigenschappen bezit, vooral in geschuimde vorm, is Taylon nòg beter, waardoor het audiosignaal nòg beter kan worden getransporteerd en de verliezen verwaarloosbaar zijn. De ChordMusic is een compromisloos ontwerp, dat het uiterste uit elke High End audioset haalt.

Op de luister-avond zullen de nieuwe kabels aan u worden voorgesteld en zal worden gedemonstreerd, wat het voordeel van “systeem-synergie” is. De nadruk zal liggen op analoge interlinks en luidsprekerkabels, maar ook netsnoeren, digitale interlinks en Ethernetkabels (streaming)  zullen aan bod komen. Tenslotte zult u ook kunnen kennismaken met de nieuwe ShawCan, een hoofdtelefoonkabel die een waardevolle upgrade vormt voor elke goede hoofdtelefoon.

De avond zal worden gepresenteerd door Doug Trybulec van The Chord Company en Rowan Dernee van Latham Audio, de importeur van The Chord Company. De kabels zullen worden gedemonstreerd met een fraai audiosysteem van Naim Audio. Tevens zal een kabel van The Chord Company worden verloot onder de aanwezige bezoekers!

chord-1-lexicom-multimedia

chord-4-lexicom-multimedia

chord-3-lexicom-multimedia

chord-2-lexicom-multimedia

Introductie van de nieuwe B&W 800D3 luidspreker op vrijdag 1 juli en zaterdag 2 juli 2016.

De Bowers & Wilkins 800 D3 is het resultaat van ongekende technologische innovatie waarbij ieder belangrijk onderdeel opnieuw is doordacht en uitgevonden; het resultaat, de beste luidspreker die we ooit hebben gemaakt. De 800 D3, het flagship van de nieuwe 800 D3 Series Diamond, brengt 50 jaar aan innovatie en kennis van Bowers & Wilkins samen tot de ultieme luidspreker.

Bowers & Wilkins organiseert in samenwerking met een aantal dealers unieke demonstraties met de Bowers & Wilkins 800 D3. Tijdens deze bijzondere luistersessies kunt u zelf ervaren hoe deze luidspreker presteert en krijgt u daarnaast relevante informatie over de ontwikkeling en innovaties van dit topmodel. Uiteraard zal een vertegenwoordiger van Bowers & Wilkins aanwezig zijn voor een presentatie en het beantwoorden van vragen.

BW-800-D3-lexicom-multimedia

Lexicom MultiMedia nodigt u hierbij uit om op vrijdag 1 juli en zaterdag 2 juli 2016 van 10.00 – 16.00 uur (doorlopende demonstraties) te komen luisteren naar het nieuwste topmodel van de B&W 800 serie. We zullen deze unieke luidspreker demonstreren met de mooiste electronica en bekabeling.
Wat dat allemaal is verklappe

n we (nog) niet, maar het voor de liefhebbers een zeer interessant weekend worden!

Op vrijdag 1 juli is Bas van Oosten aanwezig van Bowers & Wilkins en op zaterdag 2 juli zal Ronald Dijkstra van B&W aanwezig zijn.

Sessies op vrijdag 1 juli en zaterdag 2 juli:

sessie 1: 10.30 uur

sessie 2: 11.45 uur

sessie 3: 14.00 uur

sessie 4: 15.15 uur

 

BW-800-D3-banner-lexicom-multimedia

Voor deelname aan deze presentatie en luistersessie kunt u een e-mail sturen naar info@lexicommultimedia.nl;
graag uw naam vermelden en met hoeveel personen u komt.

Wij hopen u graag te verwelkomen bij de officiële lancering van de 800 Diamond D3 bij Lexicom MultiMedia.

————————-

Naim show op woensdagavond 20 april 2016 (19.00 – 21.00 uur)

Naim audio show rond de NAC-N 272, de Naim Super Lumina bekabeling en de B&W 802/803 D3 luidsprekers

Lexicom MultiMedia nodigt u uit om op woensdagavond 20 april 2016 kennis te maken met de Naim NAC-N 272 streamer/voorversterker. Dit internationaal geprezen audioproduct blinkt uit door gebruiksvriendelijkheid en flexibele inzetbaarheid.

Daarnaast introduceren we de nieuwe DR-eindversterkers, die zijn voorzien van technologie die rechtstreeks afkomstig is van het vlaggenschip van Naim, de Statement. De nieuwe eindtransistoren en voedingsregelaars zorgen voor een flinke vooruitgang in weergavekwaliteit.

Tenslotte introduceren wij de Naim Super Lumina luidsprekerkabels en interlinks. Deze topklasse bekabeling is ontwikkeld om samen te werken met de Statement.

Tijdens deze avond laten wij u de verschillen horen aan de hand van verschillende configuraties:

  • een vergelijking tussen de SupoerUniti en de NAC-N 272 met de NAP 200 DR eindversterker;
  • de NAC-N 272 met de NAP 250 DR eindversterker;
  • de NAC-N 272 met een extra XPS voeding;
  • de NAC-N 272 met de XPS voeding en de NAP 300 DR eindversterker;
  • de Naim Super Lumina luidsprekerkabels en interlinks.

Naim-nax-n272-nap250dr-lexicom

Al deze configuraties zullen worden gedemonstreerd aan de nieuwe Bowers & Wilkins 802 D3 luidsprekers, die in de internationale audiopers uitvoerig zijn getest en bewierookt.

Uiteraard wordt u getrakteerd op een selectie van diverse schitterende muziekfragmenten.

Zowel voor doorgewinterde Naim-bezitters als voor diegenen, die voor het eerst van dit Britse premium-audiomerk horen, geldt: dit mag u niet missen!

U bent van harte welkom op woensdag 20 april 2016 om 19.00 uur. De show zal naar verwachting ongeveer 2 uur duren; er zijn geen kosten aan verbonden.

 

 

Muziekliefhebbers opgelet: 12 december 2015 is een dag vol High End lekkernijen bij Lexicom MultiMedia!

Op zaterdag 12 november 2015 is de winkel van Lexicom MultiMedia “the place to be”. De hele dag (van 10.00 uur tot 17.00 uur) zullen demonstraties worden gegeven met een zeer bijzondere combinatie van uitgelezen High End apparatuur. Wat dacht u hiervan: de luidsprekers van de geheel vernieuwde 800-serie van Bowers & Wilkins, de unieke en revolutionaire 120 en 400 versterkers uit de Expert-lijn van Devialet en de briljante N10 en X100L muziekservers van Aurender. Die combinatie zal zelfs de meest veeleisende muziekliefhebber doen watertanden!

Namens Devialet-importeur D&D Audio zal Piet Buijs aanwezig zijn en Aurender-importeur MoreMusic wordt vertegenwoordigd door Olaf van Wijk. Deze heren zullen demonstraties verzorgen en al uw vragen beantwoorden.
U kunt luisteren naar de volgende opstellingen:
• in de winkel: Devialet 400, B&W 803 D3 en Aurender N10;
• in de luisterruimte: Devialet 120, B&W 804 D3 en Aurender X100L.

803D3-Devialet400-Lexicom-Multimedia

Devialet
Veel mensen hebben ongetwijfeld ooit een Devialet versterker gezien. In een advertentie, op een audioshow, in een winkel, of bij vrienden. De prachtige, platte vormgeving en de afwerking in glanzend gepolijst aluminium spreekt tot de verbeelding. Een versterker met een strak en modern design! Maar Devialet biedt veel meer dan alleen een fraai uiterlijk. Terwijl het merk pas sinds 2007 bestaat, heeft het nu al ruim 88 patenten op zijn naam gezet en 50 awards in ontvangst mogen nemen. En de tellers lopen vrolijk door! Dat zegt wel iets over de knappe koppen die bij Devialet werken en over de vernieuwende producten die Devialet bouwt.

Dankzij de unieke versterkertechnologie is de muziekweergave van een ongekend hoog niveau. De verfijnde klank-eigenschappen van Klasse A en de energiezuinigheid van Klasse D zijn op een uitermate innovatieve manier samengebracht in één versterker. Devialet heeft met deze opzienbarende schakeling een uitermate stabiele versterker gebouwd, die elke luidspreker kan aansturen. Zonder ruisen, brommen of andere narigheden.

Een Devialet is niet alleen een sublieme voor- en eindversterker, maar tevens een weergaloze DAC, netwerkspeler/streamer en phonovoorversterker in één behuizing! Ja, zelfs een programmeerbare phonotrap is aanwezig. Dat scheelt ruimte, een heleboel bekabeling en afstandsbedieningen. U kunt alle gewenste bronnen aansluiten. Bovendien haalt uw Devialet met de gepatenteerde SAM-technologie (Speaker Active Matching) het allerbeste uit uw luidsprekers.

Kortom: alleen al deze unieke versterkers maken een bezoek aan Devialet-Center Lexicom MultiMedia de moeite meer dan waard!

Aurender-N100H-N10-test-LexicomAurender
De innovatieve muziekmachines van Aurender leveren niet alleen de gebruikelijke streamer-functies als internetradio, muziekdiensten (Tidal!) etc., maar beschikken tevens over 4 of 6TB aan ingebouwde opslag. Dat betekent, dat de Aurenders tevens muziekservers zijn. Om uw geripte CD-collectie en (High Resolution) downloads weer te geven, hebt u dus geen NAS, computer of externe harddisk nodig. Dus ook de eventuele verliezen die in een netwerk kunnen ontstaan, zijn daarmee geëlimineerd. (Uiteraard blijft een NAS wel aan te raden als backup van uw kostbare collectie.)

De ingebouwde harddisks zijn gemonteerd in een resonantie-dempende ophanging, zodat ze vrijwel onhoorbaar hun werk doen. Ook de voeding is geruisloos, omdat er geen ventilator aanwezig is.
Een Aurender speelt de muziek niet rechtstreeks af vanaf de harddisks, maar buffert de muziek naar een SSD (Solid State Drive). Deze drive bevat geen bewegende delen en veroorzaakt dus geen trillingen. De harddisks draaien bijna nooit tijdens het luisteren. Een Aurender is hierdoor extreem stil en resonantie-arm (en het voorkomt overmatige slijtage aan de harddisks).
Aurender ondersteunt ongelooflijk veel formaten en is daardoor zeer toekomstbestendig. Naast “High Resolution” PCM ondersteunt hij ook DSD, het formaat dat momenteel in opkomst is in High End audiofiele kringen.

De zeer hoogwaardige technologie, de fraaie afwerking van de behuizing en het bedieningsgemak van de uitgebreide “Conductor” app maken de Aurender tot een zeer interessante optie, wanneer u op zoek bent naar een netwerkspeler/muziekserver.

Bowers & Wilkins
De 800-serie, die in diverse gedaantes inmiddels ruim 40 jaar het topmodel vormt van de Britse luidsprekerfabrikant Bowers & Wilkins, is geheel vernieuwd. Bijna elk aspect van de 800-serie is onderzocht en getest op mogelijke verbeter-punten. Het gevolg van dit proces is een totaal nieuw ontwikkelde luidspreker. Het materiaal van de drivers, het ontwerp van de kast, de positie van de schroefbevestigingen, echt alles is onder een vergrootglas gelegd. Daarom is deze nieuwe 800-serie niet “slechts” een upgrade, maar een totaal nieuwe luidsprekerserie. De belangrijkste punten:

800-serie_luidsprekers_Lexicom

A) Diamond tweeter in nieuwe behuizing
De diamanten dome van de beroemde Diamond-tweeter is één van de weinige onderdelen, die zijn overgenomen van de vorige serie. Maar de behuizing van de tweeter is compleet nieuw en gemaakt van massief aluminium. De kwetsbare (en kostbare) dome van de tweeter wordt beschermd door een akoestisch transparante grille. De zeer effectieve Nautilus-buis heeft zijn waarde inmiddels bewezen en is dus gehandhaafd. De tweeter wordt optimaal ontkoppeld van de rest van de behuizing door middel van een gel.

B) Continuum middentoner in Turbinekop
B&W introduceert de opvolger van de Kevlar conus: de Continuum conus. Deze geweven conus is opgebouwd uit geheel nieuwe composietmaterialen. De winst zit in een meer voorspelbaar (en dus controleerbaar) gedrag in het hele frequentiebereik. Evenwichtig, open en neutraal in de weergave. Het FST-principe wordt ook hier toegepast: geen rolrand, maar een gefixeerde conusrand. De eveneens nieuwe behuizing is door B&W “Turbinekop” gedoopt en is uit één massief stuk aluminium vervaardigd, die aan de binnenzijde extra verstijfd is met radiale ribben. Doordat deze nieuwe “bol” slanker is, kon tevens het afstraalgedrag worden verbeterd, wat een fraaier stereobeeld tot gevolg heeft.

C) Woofer met Aerofoil-conus
Een Aerofoil is eigenlijk een draagvleugel. Als u naar vliegtuigvleugels kijkt, ziet u een bepaald profiel dat niet overal even dik is. Door middel van geavanceerde computer-ontwerptechnieken is B&W er in geslaagd om de conus van de woofer een optimale vorm te geven. Dikker waar extra stijfheid gewenst is, dunner waar het kan. Hierdoor gedraagt de conus zich meer als de zuiger in een automotor, die exact recht op en neer gaat. En zo ontstaat een exactere, meer gecontroleerde en meer natuurgetrouwe basweergave.

D) Reverse Wrap
De behuizing van de 800-serie was rond van achteren en recht van voren. Dat is nu omgedraaid. De ronding heeft het voordeel, dat ongewenste reflecties en staande golven vrijwel geen kans krijgen. Door de ronding nu aan de voorzijde te plaatsen wordt de weergave vlak naast de drivers minder beïnvloed door reflecties. Dus: minder kleuring. De kast bestaat uit meerdere lagen hout, die in een mal in de gewenste vorm worden samengeperst. Door het reduceren van naden en harde randen is de kast stijver. De achterzijde wordt afgesloten door een aluminium plaat.

E) Matrix-verstevigingen
De unieke Matrix-verstevigingsstruktuur is een kenmerk van de 800-serie. Deze vinding zorgt voor resonantie-onderdrukking en een stijve kast. Ook dit Matrix-systeem is verbeterd: de Matrix bestaat nu uit meerlaags hout, dat op kritische plaatsen is versterkt met metalen elementen. Hierdoor is de stevigste luidsprekerbehuizing in de geschiedenis van B&W ontstaan. Ook hierbij was computer-technologie onmisbaar.

F) Luidsprekervoet
De voet van de nieuwe 800-serie wordt gemaakt uit één stuk aluminium van 35 kilo. Hierdoor komt het zwaartepunt van de luidspreker lager te liggen en dat is ook wel nodig, gezien het gewicht van de Turbinekop. In de voet zijn zowel zwenkwieltjes als spikes ingebouwd. Dus het is niet meer nodig om de luidspreker op z’n zijkant te leggen om de spikes te monteren, want ze kunnen met een tandwiel worden uitgedraaid.

“Conclusie”
Drie topmerken, die met uitermate innovatieve ontwerpen aanwezig zijn. Dat is voor elke muziekliefhebber toch om je vingers bij af te likken? Kom daarom op 12 december 2015 naar Lexicom MultiMedia en geniet van de demonstraties.