De perfecte upgrade voor de Naim UnitiQute all-in-one-speler: de Naim NAP 100 eindversterker

Maak de Naim UnitiQute het hart van een compleet audio-systeem met de Naim NAP 100

De Naim UnitiQute is een bijzondere muziekmachine, die veel mogelijkheden en muzikale kwaliteiten in één compacte behuizing verenigt. Maar door die compactheid is het noodzakelijk om compromissen te sluiten. In het geval van de UnitiQute is de eindversterker het compromis. Met 2×30 Watt is hij weliswaar in staat om muziek te maken op een hoog kwaliteitsniveau (het is en blijft per slot van rekening een echte Naim!), maar het kan altijd beter. De UnitiQute is in eerste instantie bedoeld voor kleinere ruimtes en kleinere luidsprekers. Hij heeft niet de ademruimte om een volwassen woonkamer van voor naar achter te vullen met muziek.

nap100_5Lexicom MultiMedia is daarom erg blij met de komst van de Naim NAP 100, die een unieke aanvulling op de “compacte” serie van Naim vormt. Deze nieuwe eindversterker is afgeleid van de eindversterkersectie uit de SuperUniti. De NAP 100 is voorzien van een dual-mono opbouw, een stevige ringkerntransformator die 260VA kan leveren, een vermogen van 2×50 Watt aan 8 Ohm (2×75 Watt aan 4 Ohm), de bekende hoogwaardige Naim-opbouw met streng geselecteerde componenten, een non-magnetische en resonantie-dempende behuizing en uiteraard dezelfde compacte afmetingen als de UnitiQute.

De NAP 100 heeft niet alleen meer vermogen dan de UnitiQute, maar kan dankzij die stevige voeding ook meer stroom leveren. Dat zorgt letterlijk en figuurlijk voor meer lucht. Een belangrijk gegeven, want daardoor kan hij grotere ruimtes geheel vullen met muziek en kan hij grotere luidsprekers aansturen. Gebruik de UnitiQute als netwerkspeler-met-voorversterker en de NAP 100 als eindversterker en u hebt een compleet, compact en hoogwaardig audio-systeem, dat u naar wens kunt uitbreiden met andere componenten (bijvoorbeeld een UnitiServe).

Meerdere luistertests hebben uitgewezen, dat de combinatie UnitiQute & NAP100 u de mooiste weergavekwaliteit biedt, wanneer u de eindversterkersectie van de UnitiQute “uitschakelt”.
Hoe u dat doet? Heel eenvoudig, via het menu.
– Neem de afstandsbediening en druk op de “setup”-toets (de toets met het gereedschap-symbooltje, links naast de “i”-toets).
– Navigeer met de cursor (de ronde ringvormige toets met pijltjes voor links, rechts, op en neer) naar het “Speakers” setup-menu.
– Bij de optie “Type” kiest u “None”.
– Druk op de “Exit”-toets (rechts onderaan de ringvormige navigatie-toets) en u bent klaar.

Verbind de UnitiQute en de NAP 100 met een RCA-interlink en sluit de luidsprekers aan op de NAP 100. Uiteraard gebruikt de ware muziekliefhebber uitsluitend hoogwaardige bekabeling (netsnoeren, interlink(s) en luidsprekerkabels). Beluister nu uw favoriete muziek en u zult net als wij constateren: de Naim NAP 100 is de perfecte upgrade voor de Naim UnitiQute!

De Naim NAP 100 eindversterker is uiteraard te beluisteren bij Lexicom MultiMedia.