Zomerse inruilactie Naim Uniti Nova bij Lexicom MultiMedia

Lexicom MultiMedia organiseert deze zomer een interessante inruilactie voor bezitters van de Naim Uniti Nova die zouden willen upgraden naar de nieuwe Naim Uniti Nova Power Edition. De actie loopt deze zomermaanden en eindigt op 31 augustus. Afhankelijk van het bouwjaar en de staat van de in te ruilen Naim Uniti Nova, krijgen belangstellenden een interessante inruilprijs aangeboden.

Naim Uniti Nova vs. Naim Uniti Nova PE

Naim Audio heeft afgelopen winter de Naim Uniti Nova Power Edition (PE) gelanceerd, een krachtig alles-in-één apparaat, d.w.z. een geïntegreerde versterker met analoge en digitale ingangen en een complete streamer aan boord. Op de voorkant is een hoofdtelefoonuitgang gemonteerd. De Naim Nova Power PE volgt de voetsporen van de eerdere Naim Uniti Nova. Beide toestellen zijn geïntegreerde versterkers met precies dezelfde streamer en analoge en digitale ingangen aan boord.

Natuurlijk zijn er ook verschillen. De Naim Uniti Nova heeft versterkertrappen die werken in klasse AB en 80 Watt per kanaal aan 8 Ohm kunnen leveren. De Naim Uniti Nova PE heeft in klasse D werkende eindtrappen die 150 Watt per kanaal kunnen leveren. Dat is bijna twee keer zoveel.

Klasse AB of klasse D?

De Naim Uniti Nova PE is dus een krachtiger versterker. Is de nieuwe Naim Nova PE nou een betere versterker dan de oudere Naim Nova? Hmmm, daar is geen eenduidig antwoord op te geven, maar we doen wel een poging om de vraag te beantwoorden. Laten we voorop stellen dat er niets mis is met de techniek van klasse AB versterkertrappen. Deze techniek is al relatief oud en verregaand in al zijn dimensies ontwikkeld. Klasse D techniek is relatief nieuw, maar is er inmiddels ook al wat jaren. Eventuele kinderziektes zijn echt wel verdwenen. Met beide technieken kunnen fraai klinkende versterkers worden gebouwd. De bewering “nieuwe techniek is beter dan oude techniek” is veel te kort door de bocht en in dit geval gewoon feitelijk onjuist. Als nieuwe techniek per definitie beter zou zijn, waarom zijn er dan nog steeds buizenversterkers te koop?

Subjectieve verschillen: over smaak valt niet te twisten

Ok, dus klasse AB en klasse D kunnen allebei goed klinken? Dit kunnen wij volmondig bevestigen. Welke van de twee beter klinkt, is een beetje een subjectief gegeven. De ene luisteraar zweert bij klasse AB en de ander heeft een voorkeur voor klasse D. Wie het verschil wil horen, moet een keer bij ons in de luisterruimte komen zitten.

Objectieve verschillen: technische voordelen van klasse D

Er zijn echter ook objectieve verschillen tussen klasse AB en klasse D. Klasse D is een energiezuinige techniek en klasse D versterkers trekken minder stroom uit het stopcontact dan klasse AB versterkers. Klasse D versterkers worden ook minder warm en een klasse D versterker levert doorgaans meer vermogen, terwijl de afmetingen van de kast gelijk blijven of in elk geval niet sterk groeien. Sommige klasse D versterkers zijn zelfs uitgesproken klein. Ter illustratie, de Naim Nova PE levert bijna twee keer zoveel vermogen als de Naim Nova maar de behuizing van de Nova PE is slechts 2,1 centimeter hoger. Breedte en diepte zijn gelijk.

Ten slotte, klasse D techniek is ook een hele snelle techniek. De transistors in de eindtrappen van een klasse D versterker zijn gebouwd om heel snel te schakelen en kunnen daarom direct reageren op de vraag naar een vermogenspiek, die vervolgens snel en zonder voorbehoud wordt afgegeven. Dit is slechts één van de pluspunten van de Naim Uniti Nova PE.

Feit is dat de nieuwe Uniti Nova PE een buitengewoon goede klasse D versterker is die bewijst dat klasse D techniek volwassen is geworden. Lees voor meer informatie over de Naim Uniti Nova PE onze uitgebreide productbeschrijving: https://www.lexicommultimedia.nl/product/naim-uniti-nova-power-edition/

Meer weten over de klank en de verschillen tussen de Naim Uniti Nova en de Naim Uniti Nova PE? Lees dan onze vergelijkingstest van de Nova met de Nova PE: https://www.lexicommultimedia.nl/review/naim-audio-uniti-nova-power-edition-en-meer/

Ruil je Naim Uniti Nova in voor de nieuwe Naim Uniti Nova PE

Zoals we hiervoor al hebben gezegd, klasse AB en klasse D kunnen allebei goed klinken. Wie het verschil wil horen, is van harte uitgenodigd om een keer bij ons te komen luisteren.

Voor bezitters van de Naim Uniti Nova die na het horen van de nieuwe Uniti Nova PE zouden twijfelen om over te stappen naar klasse D en aanschaf van de krachtige Uniti Nova PE zouden overwegen, hebben wij van Lexicom MultiMedia een drempelverlagende inruilactie bedacht. De bezitter van een Uniti Nova kan zijn toestel inruilen bij aanschaf van een Uniti Nova PE. Afhankelijk van o.a. het bouwjaar en de staat van de in te ruilen Uniti Nova, geven wij een interessante inruilprijs.

Om de inruilprijs te kunnen bepalen heeft Lexicom MultiMedia de volgende gegevens nodig m.b.t. de in te ruilen Uniti Nova:

  1. Het serienummer (i.v.m. het bouwjaar)
  2. Is het apparaat optisch en technisch in zeer goede staat?
  3. Is de originele verpakking nog beschikbaar?
  4. Naam, telefoonnummer en e-mailadres van de aanvrager

Als men bovenstaande gegevens aan ons doorgeeft via mail (info@lexicommultimedia.nl ) of telefonisch via 070-320 13 03, dan kunnen wij nog dezelfde dag een inruilprijs voor de Uniti Nova doorgeven!.

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.