U kunt de nieuwe internet-streaming-muziekdienst Tidal gebruiken met Linn en Bluesound

Tidal biedt èchte CD-kwaliteit. Probeer het zelf!

Streaming muziekdiensten worden eindelijk volwassen! Na Qobuz komt nu ook Tidal met een volwaardige streaming muziekdienst, die lossless streams in CD-kwaliteit levert. Daarmee biedt Tidal een duidelijk hoger kwaliteitsniveau dan muziekdiensten als Spotify en Google Play Music. Want CD-kwaliteit betekent 1142 kBps, terwijl Spotify en soortgelijke diensten niet verder komen dan MP3 (maximaal 320 kBps). Dat is nogal een verschil!

Tidal heeft inmiddels contracten afgesloten met een groot aantal merken, waaronder Linn en BlueSound. De bijbehorende App (uiteraard zowel voor Android als iOS), is volgens Tidal intuïtief, snel en slim, zodat de gebruiker prettig en snel kan zoeken en luisteren. Voor een optimale streaming-ervaring wordt een internetverbinding van minimaal 2MB aanbevolen. Muziek kan ook worden opgeslagen om later offline te beluisteren. Er is een “What’s new”-sectie, er zijn “created by Tidal”-playlists, maar u kunt ook uw eigen muziekkeuze opslaan in persoonlijke afspeellijsten.

Tidal levert muziekstreams in CD-kwaliteit (=16bit/44,1kHz, = 1412 kBps) in FLAC en ALAC. Android-apparaten krijgen FLAC-streams, iOS-apparaten (=Apple) ontvangen ALAC-streams. U kunt kiezen tussen “normal” (AAC +96 kBps), “high” (AAC 320 kBps) en “HiFi” voor de hoogste kwaliteit (1142kBps). Vooral die laatste mogelijkheid is uiteraard zeer interessant, want daarmee overtreft Tidal de tot nu toe bestaande streaming muziekdiensten. Waar Qobuz niet alle muziek lossless kan aanbieden, doet Tidal dat wèl! Wie via zijn audioset naar Tidal luistert, zal het kwaliteitsverschil onmiddellijk opmerken.

Maar naast muziekstreams wil Tidal ook muziekvideo’s, interviews, hitlijsten en magazine-achtige zaken aanbieden. Volgens Tidal kunt u kiezen uit “meer dan 25 miljoen tracks en meer dan 75.000 HD muziekvideo’s”, waarbij de ontwikkelingen niet stilstaan.

LINN
Linn heeft Tidal naadloos geïntegreerd in de DS en DSM netwerkspelers. Met Tidal haalt u meer uit uw Linn-apparatuur en kunt u optimaal genieten van de hogere geluidskwaliteit.

Bezitters van een Linn DS of DSM netwerkspeler kunnen Tidal 60 dagen gratis proberen! Dat is een aanbieding die natuurlijk bijzonder interessant is voor de echte muziekliefhebber. Dit is de ideale mogelijkheid om uw favoriete muziek in een betere kwaliteit te beluisteren en om nieuwe muziek te ontdekken via de enorme bibliotheek van Tidal.

Hoe werkt het?
Download de meest recente versie van de Linn Kazoo control app, druk op “Tidal” en volg de instructies op het scherm.

En wie geen Linn DS of DSM bezit?
Geen paniek! Ook BlueSound ondersteunt Tidal. En als u geen van beiden bezit, is dat een prima alibi om de winkel van Lexicom MultiMedia te bezoeken en u daar te laten voorlichten over alle mogelijkheden op het gebied van streaming audio. Dus: veel luisterplezier, of… tot ziens in onze winkel!

Meer informatie over Tidal vindt u op deze website: http://www.tidalhifi.com/nl.