Sonos introduceert: de PLAYBAR, een betaalbare soundbar/zoneplayer

Sonos PLAYBAR: Soundbar en Zoneplayer in één

Omdat platte TV’s zijn voorzien van luidsprekertjes, die te klein en te plat zijn om een goede geluidskwaliteit te leveren, hebben diverse fabrikanten oplossingen op de markt gebracht onder de naam “soundbar”. Op zich een goed idee, maar in de praktijk zitten er wel de nodige haken en ogen aan. De meest betaalbare soundbars klinken vaak blikkerig en voegen dus weinig kwaliteit toe aan het geluid. Verder zijn er ook soundbars, die zonder extra subwoofer erg weinig bas hebben en dus te “licht” klinken. Tenslotte zijn er ook bijzonder goede soundbars, maar die zijn onvermijdelijk voorzien van een flink prijskaartje.

Sonos was niet tevreden met die situatie en heeft nu een eigen soundbar ontwikkeld, die een goede geluidskwaliteit combineert met een vriendelijk prijskaartje. De nieuwe aanwinst heeft de naam PLAYBAR gekregen. Die naam verklapt al, dat de PLAYBAR naast een goede soundbar ook een complete Zoneplayer is, die net als de overige Sonos-producten draadloos uw favoriete muziek afspeelt. Een geniaal idee, want hierdoor koopt u met de PLAYBAR niet alleen een “betere luidspreker voor de TV”, maar wordt u tevens getrakteerd op een schatkist vol mogelijkheden.

De PLAYBAR is voorzien van drie tweeters, waarvan er één centraal is aangebracht en twee aan de uiteinden (onder een hoek). In combinatie met de zes midden/laag-luidsprekers en negen digitale versterkers zorgt dit voor een mooi vol en rijk geluid. Er is zelfs een speciale “nachtstand”, die ook bij lagere volumes een goede geluidskwaliteit garandeert.
De PLAYBAR geeft weer in stereo en/of Dolby Digital. Hij kan in z’n eentje worden gebruikt, maar kan bijvoorbeeld ook worden uitgebouwd tot een 3.1 systeem (met een SUB) of zelfs een volledig Home Cinema 5.1 systeem (met twee Sonos PLAY 3 luidsprekers en een SUB). En alles draadloos!

Aansluiten is bijzonder eenvoudig: alles wat u nodig hebt is een wandcontactdoos voor het netsnoer en een optische kabel (beide snoeren worden meegeleverd). Vervolgens kunt u genieten van een sterk verbeterd geluid van uw TV en alle apparaten die op de TV zijn aangesloten (BluRay/DVD-speler, decoders/harddiskrecorders of gameconsoles). De plaatsing van de PLAYBAR is ongecompliceerd: bevestig hem naar wens onder of boven de TV, plaats hem op een tv-meubel of bevestig hem horizontaal aan de muur (bij voorkeur met de als extra leverbare beugel).

En dan is er die andere optie: de PLAYBAR is ook een alles-in-één Sonos muziekspeler. Muziekbestanden van uw computer, tablet, smartphone, NAS, Internet, muziekservices, noem maar op. Sonos zegt zelf: “alle muziek ter wereld”. Dat is heel veel! De meeste gangbare digitale formaten worden ondersteund en kunnen rechtstreeks van Internet worden gestreamd.
Nieuwe muziekservices, functies en/of updates worden door Sonos automatisch geleverd (en gratis!). Na een waarschuwing dat een update beschikbaar is kan het systeem zichzelf met één “druk op de knop” bijwerken. Gemak dient de mens!

Met een compleet Sonos-systeem kunt u op elke plek in huis naar uw favoriete muziek luisteren, terwijl uw huisgenoten via dat zelfde systeem in een andere ruimte naar andere muziek luisteren. En alles draadloos! Koppel een Sonos PLAYBAR of BRIDGE aan uw draadloze router en u kunt in het hele huis naar wens spelers toevoegen. Geen gaten boren, geen kabelwirwar, maar heerlijk ongecompliceerd muziekgenot. Geweldig, toch?

De bediening van de Sonos PLAYBAR is zeer comfortabel: hij kan met de meeste standaard-afstandsbedieningen worden bediend en als hij een afstandsbediening niet kent, kan hij hem “leren”. Bovendien kunt u de PLAYBAR bedienen met een gratis te downloaden app voor Android of iOS (Apple iPad of iPhone).

De PLAYBAR is bij Lexicom MultiMedia uit voorraad leverbaar.

Bestellen? Klik hier