Rotel RC-1570 voorversterker en RB-1582 MkII eindversterker: een krachtig en prachtig duo

Veelzijdigheid, verfijning, kracht en Rotel-kwaliteit in twee fraaie behuizingen

Rotel heeft altijd een goede neus gehad voor de wensen van de veeleisende muziekliefhebber en audiofiel. Daarom is de populaire 15-serie uitgebreid met een uiterst veelzijdige voorversterker en een bijzonder krachtige eindversterker. Ook deze twee apparaten zijn echte Rotels en dus een aanwinst voor de muziekliefhebber.

De RC-1570 voorversterker vormt een combinatie tussen klassieke analoge schakelingen en moderne digitale technologie. Hij heeft een kwalitatief hoogwaardige digitaal/analoog-converter aan boord, die is opgebouwd rond een gerenommeerde Wolfson DAC-chip. Met een scala aan digitale ingangen, die resoluties tot en met 24bit/192kHz ondersteunen, is de RC-1570 helemaal voorbereid op moderne digitale bronnen. Via de bijgeleverde USB-dongle kunt u ook muziek vanaf uw smartphone of tablet rechtstreeks naar de RC-1570 streamen.
Maar Rotel houdt ook de klassieke analoge bronnen in ere en is daarom tevens voorzien van analoge lijn-ingangen (waarvan één gebalanceerd). Voor de groeiende groep vinyl-liefhebbers is er zelfs een phono-ingang (MM) met een goede phonotrap (geen goedkope alibi-oplossing).
De ruim bemeten voeding met grote ringkerntransformator zorgen voor voldoende stroomtoevoer, zodat de RC-1570 nooit “buiten adem” raakt.

De RB-1582 MkII eindversterker is de krachtigste stereo-eindversterker van Rotel. Met 2×200 Watt heeft hij ruim voldoende vermogen aan boord om zelfs lastige luidsprekers goed aan te sturen. Maar de RB-1582 MkII heeft niet alleen grote spierbundels. Hij valt ook op door een verfijnde detailweergave en zeer muzikale klankeigenschappen.
De opbouw van deze imposante eindversterker is doordacht en audiofiel. Het Balanced Design Concept van Rotel werpt hier zijn vruchten af. de RB-1582 MkII is vanaf de centrale ringkerntransformator eigenlijk gescheiden in twee monoblokken. De dual-mono opbouw, de korte signaalwegen, de streng geselecteerde componenten, de ster-aarding met een koperen aardingsplaat en natuurlijk de langdurige luistertesten hebben er voor gezorgd dat de RB-1582 MkII een bijzondere eindversterker is geworden.
De RB-1582 MkII is voorzien van een ruim bemeten voeding met een forse ringkerntransformator en 60.000 μF aan stroomopslag in speciale “Slit Foil”-condensators. Deze laden bliksemsnel op en geven de opgeslagen stroom ook snel weer af, zodat de RB-1582 MkII snel kan reageren op wisselingen in het muzieksignaal, zoals plotselinge dynamieksprongen. Uiteindelijk komt het muzieksignaal terecht in 10 bipolaire vermogenstransistoren per kanaal, die het signaal versterken en naar de luidsprekeraansluitingen sturen.

De Rotel RC-1570 voorversterker en RB-1582 MkII eindversterker vormen een sublieme combinatie van veelzijdigheid, kracht en geluidskwaliteit, die in staat is om alle muzieksignalen optimaal te versterken en door te geven aan de luidsprekers. Wat dacht u bijvoorbeeld van een audiofiele luidspreker als de Bowers & Wilkins CM10?

De Rotel RC-1570 en de RB1582 MkII zijn leverbaar in zilver of zwart en zijn te beluisteren bij Lexicom Multimedia (net als de B&W CM10 luidsprekers). U bent van harte welkom, maar u kunt ook een afspraak maken voor een persoonlijke demonstratie.