Rotel heeft een heel bijzonder product op de markt gezet: DT-6000 DAC/cd-transport.
De Rotel DT-6000 is een zorgvuldig ontworpen en fraai gebouwde audiofiele DAC met een zeer goed cd transport aan boord.

Sinds de CD in 1982 werd geïntroduceerd heeft Rotel keer op keer de technologie verder verfijnd in hun spelers, om het maximale resultaat uit de zilveren schijf te halen. Want hoe populair het streamen van muziek ook is geworden, wie een omvangrijke CD verzameling heeft zal maar wat graag het fysieke medium nog steeds willen benutten.

De DT-6000 DAC Transport is een CD-speler met digitale ingangen die is voorzien van zowel cinch- als XLR-uitgangen.

Het hart van de DA-converter is een achtkanaals DAC-chip van ESS Sabre type ES9028PRO. Het linker- en rechterkanaal hebben ieder vier kanalen van deze DAC-chip ter beschikking, zodat meer dan voldoende rekenkracht aanwezig is om de digitale muziekstroom te vertalen naar een analoog signaal waarbij alle nuances behouden blijven.


Zoals gebruikelijk voor Rotel is de basis van de voeding een hoogwaardige zelfgefabriceerde afgeschermde ringkerntransformator die o.a. bijstand krijgt van hoogwaardige afvlakcondensatoren.

  • De DT-6000 heeft twee paar analoge uitgangen, de ene uitgevoerd in cinch en de andere uitgevoerd in XLR. Er zijn ook drie digitale ingangen, t.w. optisch, coaxiaal en USB. De USB-aansluiting kan traditioneel de hoogste resolutie PCM verwerken en ook DSD en MQA. Natuurlijk is een hoogwaardig CD-loopwerk geplaatst, maarde gebruiker zou dus ook een streamer kunnen aansluiten en de DA-converter van de DT-6000 kunnen gebruiken.

    Samengevat:
    Zeer fraai cd-transport
    Volledig gebalanceerd te gebruiken
    High end DAC

Deze schitterende CD-speler kan geleverd worden met naar keuze een zwart of zilver front. De prijs is € 2299,- .
Bestellen: klik hier