Rega Planar 3 platenspeler nu beschikbaar in licht eiken.

De prachtige nieuwe Light Oak Effect-afwerking voor de legendarische Rega Planar 3 is nu te bestellen.

Dit ultrarealistische en zeer duurzame laminaat heeft een natuurlijk houtnerfeffect en wordt geleverd met een transparante stofkap. In de fabriek gemonteerde cartridge-opties zijn beschikbaar.
Dat betekent dat u kun kiezen welk element u gemonteerd wilt hebben: Het Rega Elys2 element of het Rega Exact element. De NEO-voeding is optioneel verkrijgbaar.

Kom langs voor een demonstratie van deze beroemde platenspeler.

Rega Planar 3 draaitafel: een icoon op analoog gebied. Compleet geleverd met het mooie Rega Exact element.

Lexicom Multimedia presenteert met trots de Rega Planar 3 draaitafel, het icoon onder de platenspelers, die onder een stijlvol uiterlijk zoveel innovatie laat schuilgaan. Deze nieuwste RP3 is de opvolger van de oerversie en heeft op elk gebied verbeteringen ondergaan, waardig aan het Britse merk dat sinds jaar en dag eigendom is van Roy Gandy. Twee jaar is er gewerkt aan de RP3 om te komen tot de draaitafel die nu in de winkel staat.

Rega RB330 arm

De gebruikte RB330 arm heeft een nieuw ontworpen lager behuizing waarin het vrijwel frictievrij lager zijn werk doet in horizontale en verticale richting. De armbuis is zodanig ontworpen dat het verdelen van de massa remmend werkt op resoneren, belangrijk om een absoluut neutrale klank te bewerkstelligen. Andere verbeteringen zijn te vinden in de bias instelling, de phono kabel welke is afgewerkt met Neutrik pluggen en het 100g stalen contragewicht.

Plint

De met acryl gelamineerde plint is stijver dan vroeger het geval was, hij is ook fraaier om te zien in zijn afwerking van glanzend zwart of wit. Een buisconstructie in de plint maakt dat het lager en de arm ten opzichte van elkaar niet kunnen bewegen, noodzakelijk voor behoud van micro detaillering. Tegelijk is de plint licht in gewicht om resonanties te vermijden. Het lager dat vast zit in de plint heeft een messing bus, waarbij de verbeterde constructie en maatvoering zorgt voor verminderde belasting van het lager. De plint staat zoals altijd bij Rega op drie voeten die stabiliteit waarborgen en trillingen niet overbrengen.

Optiwhite glazen plateau

Het Optiwhite glazen plateau met een dikte van 12mm ziet er geweldig uit en is net als het sub plateau gemaakt volgens nauwere toleranties dan eerder mogelijk was. De 24Volt motor om het plateau aan te drijven via een snaar is elektronisch geregeld en kan uitgebreid worden met de TT-PSU voor eenvoudig veranderen van de snelheid van 33 naar 45 toeren en het reduceren van vibraties in de motor zelf.

De Rega P3 meet met gesloten stofkap 11,7 x 44,7 x 36cm (H x B x D) en weegt in totaal 6kg. De prijs inclusief het Exact element is € 1099,-, waarvoor u een draaitafel krijgt die niet alleen op hoog kwaliteitsniveau uw LP’s weet weer te geven, compleet is uitgerust, maar ook nog eens de concurrentie ver achter zich laat in deze prijsklasse.

De Rega P3 kan geleverd worden in naar keuze hoogglans zwart of  hoogglans wit.

Rega NEO PSU Mk2-voeding (optioneel)

De Neo PSU is een geavanceerde voeding met de mogelijkheid de snelheid om te schakelen van 33 naar 45 toeren. Fijnregeling is mogelijk en de voeding zorgt voor reductie van trillingen in de motor.

De Neo PSU Mk2 is een welkome aanvulling voor de onderstaande Rega draaitafels:

P3-24 / RP3 / Planar 3 2016 / RP6 / P5 / P7 / RP40 special edition / RP8 of een oudere Rega waar de 24Volt motor kit in is gemonteerd.

De Neo PSU gebruikt dezelfde Digital Signal Processing als de RP10 speler waarbij een kristal in de klok is gezet met een hoge stabiliteit. De DSP generator deelt het kloksignaal tot de exacte frequentie is bereikt om de platenspeler het juiste toerental aan te laten houden. Het eindresultaat is een bijna perfecte sinus van 24V om de motor aan te sturen.

Specificaties NEO PSU Mk2-voeding:

  • Uitgangsspanning bi-fase = 24 V AC, beschermd met een te resetten zekering
  • Opgenomen vermogen = 7,2Watt
  • Ingangsspanning = 24Volt
  • Stapgrootte snelheid = 0,01 RPM
  • Voeding uitsluitend te halen uit een Rega PS1
  • PS1 (EU – Euro 2 pin)
  • Netspanning 230 V ~ 50 Hz 0.07 A
  • Uitgang 24 V ~ 350 mA AC

Meer info of bestellen? Klik hier

Screenshot

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.