Qobuz en Highresaudio bij Bluesound

Bluesound voegt per direct twee nieuwe muziekdiensten toe aan de App van de Bluesound spelers: Qobuz en HIGHRESAUDIO. Met deze twee nieuwe muziekdiensten wordt het Hoge Resolutie (HiRes) potentieel van de Bluesound spelers nog beter benut. Iedere Bluesound speler had altijd al de beschikking over Tunein Radio en Rdio.

Het streven van Bluesound om zijn gebruikers de hoogste kwaliteit in audio streaming mogelijkheden te bieden komt vooral tot uiting in deze recente samenwerkingsverbanden. “Bluesound gebruikers hebben steeds hun eigen digitale muziekcollecties kunnen afspelen, maar het toevoegen van deze streaming opties maakt het voor ons mogelijk om onze luisteraars de gepaste diensten te bieden die ze zoeken. Tegelijkertijd kunnen we hen voorbereiden op de hoge resolutie mogelijkheden, die binnenkort gelanceerd worden,” licht John Banks toe, de directeur “branding” van Bluesound. “We hebben enkele grote spelers die de komende maanden zullen worden toegevoegd aan Bluesound, maar voor nu hebben we ervoor gekozen om van de geluidskwaliteit en de toewijding van onze streaming partners aan hun luisteraars de hoogste prioriteit te maken in de keuze van de partijen waarmee we willen samenwerken.”

Nergens is dit meer duidelijk dan in de samenwerking tussen Bluesound en Qobuz, de eerste online muziekdienst wereldwijd die luisteraars toegang biedt tot muziek van alle labels (grote en onafhankelijke) in echte High Fidelity kwaliteit. De dienst was al beschikbaar in verschillende Europese landen en daar is Nederland nu gelukkig recentelijk bijgekomen. Als onderdeel van haar streven om het voortouw te nemen om hifi naar het grote publiek te brengen, heeft Bluesound een team gevormd met Qobuz. “We willen een voorsprong opbouwen wat betreft onze technologie, onze partners en de kwaliteit van de audio-ervaring die we onze gebruikers aanbieden. Dit betekent aan de frontlinies staan en een samenwerking uitbouwen met diegene waarvan we denken dat ze een werkelijke revolutie in de wereld van muziek teweeg zullen brengen”, zegt Banks.

Qobuz past in dit plaatje, als een leider in de revolutie op het vlak van geluidskwaliteit, met meer dan 15 miljoen titels in echte CD-kwaliteit (16 bits/44.1 kHz), downloads in lossless CD-kwaliteit voor de volledige catalogus en een brede selectie van titels beschikbaar in “studio master” kwaliteit (tot 24bit/192kHz) en een groeiende collectie die beschikbaar is voor download in Multichannel Sound (5.1). “Wij zijn werkelijk opgewonden over de samenwerking met Bluesound die Qobuz naar nieuwe toehoorders brengt. Hun toewijding aan een echte hifi-ervaring maakt van ons een perfect huwelijk. Samen zullen we muziekliefhebbers een geluidservaring bieden zoals ze die nog nooit gehoord hebben”, zegt Yves Riesel, de PDG van Qobuz.

“Het is geweldig dat onze muziek aan muziekliefhebbers wordt aangeboden met Bluesound!

HIGHRESAUDIO rondt de recent beschikbare muziekdiensten netjes af met het opvallend vermogen om hi-res audio tracks direct te downloaden naar de Vault, de streaming muziekspeler , opslageenheid en CD-ripper van Bluesound. Met dit product heeft de muziekliefhebber geen computer nodig om zijn bestaande CD-collectie te digitaliseren.

Gebruikers mogen de komende maanden nieuwe streaming partners verwachten, terwijl Bluesound wereldwijd zal groeien en haar missie verder doorzet om een échte Hifi audio-ervaring aan iedereen te bieden.

————————–

Het Franse Qobuz is de eerste online muziekdienst die in hifi-kwaliteit toegang biedt tot alle labels (grote en onafhankelijke) en tot alle artiesten in alle muziekstijlen.

Het aanbod van Qobuz:
– Onbeperkte abonnementen op het streamen van muziek in echte cd-kwaliteit (16bit/44,1kHz).
– Lossless en in echte CD-kwaliteit (16bit/44,1kHz) downloaden uit de gehele catalogus.
– In HD-kwaliteit (tot 24bit/192kHz) downloaden uit meer dan  4000 albums “Qobuz Studio Masters”.

Qobuz biedt ook uitgebreide documentatie over de albums, met tienduizenden digitale teksten, biografieën en interviews met artiesten, alsmede veel exclusieve redactionele inhoud. Het aanbod van Qobuz omvat, naast de betere popmuziek, relatief veel klassiek en jazz. Ook soundtracks en Franse chansons zijn er in ruime mate te vinden.

Momenteel is er ook concurrentie van streamingdienst Tidal.

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.