Problemen met het instellen van de zomertijd op uw Naim-apparaat? Lees verder!

Nieuwe software (update naar versie 4.3)

Aanvulling (juni 2015) op onderstaand bericht: Inmiddels is een nieuwe software-update naar versie 4.3 beschikbaar. In deze nieuwste versie is de “zomertijd-bug” verholpen. Klik voor meer informatie op de link naar dit artikel. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met Lexicom MultiMedia, uw specialist in streaming audio.

ZoNaim_zomertijd_bug stelt u de zomertijd in op uw Naim-apparaat (software versie 4.1)

Nu alle klokken en horloges weer naar de zomertijd zijn verzet en iedereen lamme vingers heeft van dat gepriegel, hebben wij geconstateerd dat er door Naim-bezitters nog meer gepriegeld moet worden.

Naim netwerkspelers en all-in-one-apparaten die op software versie 4.1 draaien, blijken de tijdweergave niet automatisch aan te passen naar de zomertijd. Ook al hebt u dat braaf ingevoerd in de instellingen, er gebeurt niets. Heel vervelend. Maar: er is een oplossing voor dit probleem!

Uiteraard zal Naim deze “bug” in een software-update verhelpen. Maar tot het zover is, kunt u de zomertijd handmatig instellen. Dat is niet de meest comfortabele manier, maar iets is beter dan niets, toch?

Geef in het menu opdracht tot het uitvoeren van een reset naar de fabrieksinstellingen. Dat betekent, dat u al uw instellingen kunt kwijtraken, dus is het wellicht handig om deze op te schrijven.

Vervolgens voert u de gewenste instellingen opnieuw in, maar bij de tijdsinstelling geeft u aan, dat uw Naim-apparaat de tijd NIET automatisch moet aanpassen aan de zomertijd.

Dit hoeft u maar één keer te doen, want na deze procedure kunt u voortaan de tijd handmatig verzetten zonder iedere keer een totale reset te moeten uitvoeren.

Inmiddels is dit probleem verholpen met een software update!