PrimaLuna EvoLution EVO 400i: beste buizenversterker?

PrimaLuna EvoLution EVO 400 Tube Integrated Amplifier

Vergeet de vooroordelen omtrent buizenversterkers. Ze zouden donkerbruin klinken, slijten, kostbaar zijn en lastig in gebruik. De PrimaLuna reeks buizenversterkers bewijst het tegendeel en laat zich net zo gemakkelijke gebruiken als een moderne transistorversterker. Bij Lexicom MultiMedia hebben wij ruim ervaring opgedaan met de PrimaLuna producten, waaronder de geïntegreerde EVO 400. De EVO 400 heeft zich inmiddels bewezen aan luidsprekers van Spendor, Bowers & Wilkins, Focal, PMC en zelfs aan de machtige Dynaudio Confidence 30. Niet voor niets is de PrimaLuna EVO 400 in het tijdschrift Music Emotion genoemd als mogelijk de beste geïntegreerde buizenversterker in zijn prijsklasse. PrimaLuna is ontstaan uit een samenwerking van een Nederlandse en een Amerikaanse high end audio distributeur. PrimaLuna is in veel landen overladen met prijzen en staat steevast in de lijst van Recommended Components in het toonaangevende tijdschrift Stereophile.

De EVO 400 is de grootste geïntegreerde PrimaLuna versterker en levert een vermogen van 2 x 70 Watt door middel van acht EL34 buizen. PrimaLuna werkt met een in eigen beheer ontwikkelde Adaptive Autobias schakeling waarmee de buizen altijd op de meest ideale waarde zijn ingesteld. De intelligente schakeling controleert de buis en stelt deze mede afhankelijk van het gevraagde volume aan de uitgang zodanig in dat vervorming tot 50% wordt gereduceerd. Daarbij wordt de levensduur van de buis verlengd. Een indicatie naast de buis licht op als een buis aan het einde van zijn levensduur is gekomen. De instelling die PrimaLuna hanteert zorgt voor een lange levensduur van alle buizen. Alle PrimaLuna producten maken voor de voeding gebruik van zware, ingegoten ringkern transformatoren. De PrimaLuna EVO 400 heeft een AC Offset Killer als netfilter aan de netspanning ingang om de voeding vrij te houden van vervuiling op het lichtnet afkomstig van EMI en RFI.

De uitgangstransformatoren, één van de meest bepalende en belangrijke onderdelen van een buizenversterker, zijn speciaal voor PrimaLuna ontworpen en gewikkeld. Met de PrimaLuna transformatoren is de instelling van de buizen optimaal en is de bandbreedte zeer groot. Elke PrimaLuna versterker is hard-wired, geen printplaten voor de signaalweg maar punt naar punt bedrading, dat geldt ook voor de weerstanden en de condensatoren. De ingangen van de EVO 400 worden geschakeld met relais voor een optimale signaalweg zonder overspraak en vrij van EMI en RFI. PrimaLuna versterkers worden standaard geleverd met EL34 uitgangsbuizen, een buis die bekend staat vanwege zijn prachtige middengebied, maar wie dat wil kan de EL34 wisselen voor elk merk 6L6G, 6L6GC, 7581A, EL34, EL37, 6550, KT66, KT77, KT88, KT90, KT120 en KT150. De EVO 400 is zowel in triode als in ultra lineair te schakelen tijdens het luisteren.

De EVO 400 is leverbaar met een zwarte of een zilverkleurige frontplaat waarop de volumeregeling en de ingangskeuze schakelaar te vinden is en de hoofdtelefoonuitgang. Bij de versterker is ook een onverwoestbare afstandsbediening aanwezig. Optioneel is in elke PrimaLuna EVO versterker een phono board te plaatsen voor gebruik van een MM dat de ingang AUX 2 overneemt. Het hoogwaardige phono board maakt een externe phono versterker overbodig. De PrimaLuna EvoLution EVO 400 Tube Integrated Amplifier heeft een prijs van € 4.850 en staat speelklaar opgesteld in de winkel.

Meer informatie of bestellen? Klik hier

Lees hier test van Music Emotion

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.