PowerHAUS stekkerblokken van The Chord Company

Na jarenlange ontwikkeling introduceert The Chord Company haar allereerste lijn stekkerblokken genaamd PowerHAUS. 2 modellen, de S6 voor €1349,- en de M6 voor € 2699,-. Beide modellen zijn bij ons uit voorraad leverbaar.

Het elektrische net is tegenwoordig sterk vervuild door stoorsignalen en “herrie”. Opladers van mobiele telefoons, tablets en laptops, (voedingen van) draadloze netwerken, huishoudelijke apparaten (zoals een aan- en uitschakelende koelkast) zijn allemaal bronnen van storingen en interferenties. En in zo’n elektrisch moeilijke omgeving verwacht u toch perfecte prestaties van uw audioset. Dat zal niet lukken. Uw audioset zal de stoorsignalen laten horen in de vorm van ruis, onrust in de weergave en een gebrek aan diepte in het geluidsbeeld door interferenties op de achtergrond.

Topmodel M6 beschikt over de GroundARAY techonologie die https://chord.co.uk/product/groundaray-advanced-high-frequency-noise-reduction/


Die hoog-frequent in het stroomnet aanzienlijk terugdringt en omzet in warmte. Geen actieve filters, maar een passief systeem dat werkt!

PowerHAUS is ontwikkeld met de producten van NAIM in het achterhoofd. Er is een duidelijke synergie met de producten van NAIM, maar uiteraard is de werking ook optimaal met andere apparatuur. Met name op zware versterkers die niet goed reageren op actieve filters.

Er is veel aandacht uitgegaan aan de interne afscherming en het minimaliseren van microfonie. Stekkerblokken zonder schakelaars, leds’s of actieve filters, maar wel een stekkerblok waar alle basics goed zijn uitgevoerd. PowerHAUS is een uitstekende aanvulling op de recent geintroduceerde lijn stroomkabels van The Chord Company.

11 maart 2022, Wiltshire, England: Na meer dan 38 jaar expertise opgedaan te hebben op het gebied van ontwikkeling en fabricage van hoogwaardige kabels lanceert The Chord Company zijn allereerste stekkerblok. Met de introductie van PowerHAUS stroomdistributie maakt het merk zijn aanbod op het gebied van wandcontactdoos tot audiocomponent compleet.

PowerHAUS is volledig in eigen beheer door The Chord Company in het Verenigd Koninkrijk ontwikkeld met de focus op de best mogelijke geluidskwaliteit. Er zijn 2 modellen verkrijgbaar: de S6 (Studio) en het vlaggenschip, de M6 (Master). De 6-weg stroomblokken zijn het resultaat van een langdurig ontwikkelingsproces dat al in 2003 is gestart.Het nieuwe stekkerblok is zowel verkrijgbaar in een Europese als UK uitvoering.

PowerHAUS krijgt meer dan 38 jaar kennis en expertise mee op het gebied van signaaloverdracht en profiteert van de in eigen beheer ontwikkelde ARAY techniek. MainsARAY is een doorontwikkeling van de bestaande technologie, specifiek gericht op stroomdistributie.
Aan geen enkel onderdeel dat dienst doet in PowerHAUS zijn compromissen gesloten, elk onderdeel doet uitsluitend dienst voor zijn specifieke doel. Dat wil zeggen het leveren van stroom naar audiocomponenten op de best mogelijke manier. Noisy stroomfilters, neon led’s en schakelaars, zijn bewust achterwege gelaten in het ontwerp, allemaal bronnen voor aantasting van de geluidskwaliteit. De solide aluminium behuizing zorgt voor minimale effecten van microfonie (kleine trillingen en vibraties) op de constructie.

De langdurige ontwikkelingsperiode heeft aan het licht gebracht dat steraarde het best vermeden kan worden. Hiervoor in de plaats heeft men gekozen voor 3 geïsoleerde spanningsrails verzonken in een afgeschermde goot. Deze lopen parallel en zo ver mogelijk van elkaar, hierdoor wordt het ontstaan van HF-noise zo veel mogelijk vermeden. Het nog verder afschermen van de aarde rail zorgt voor nog verdere verbetering in geluidskwaliteit.

Het vlaggenschip M6 brengt gebruikers de ultieme performance en maakt gebruik van drie hybride MainsARAYs die parallel (i.p.v. in serie) zijn gemonteerd. Deze zijn nauw verwant aan de GroundArays die het merk in 2021 heeft geintroduceerd. De S6 maakt gebruik van de
M6’s kernfunctionaliteit, echter op een lager prijsniveau.
Het PowerHAUS stekkerblok maakt gebruik van geselecteerde hoogwaardige stroombekabeling met dikke aders. De aansluitingen zijn gekozen niet alleen vanwege hun betrouwbaarheid maar bovenal voor de prestaties op geluidskwaliteit. Een hoogwaardige 16-amps IEC kabel zorgt voor de beste stroomlevering voor zelfs de meest veeleisende geluidsapparatuur.

PowerHAUS informatie en achtergrond
Sinds het ontstaan in 1984, heeft The Chord Company kennis opgedaan over stroomdistributie als onderdeel van haar demonstraties en tests van haar signaalkabels.
Gedurende deze tijd is ze getuige geweest van diverse ontwikkelingen op het gebied van bekabeling, zowel in serieproductie als one-off ontwerpen. Deze ontwerpen varieerden van de dikte van kabels, bijzondere connectoren en diverse soorten filters tot zelfs de hard-
wiring van apparatuur. Veel van deze ontwikkelingen resulteerden vaak in beperkte verbeteringen, anderzijds waren veel van deze ontwerpen niet in lijn met regelgeving op het gebied van elektrische veiligheid.

We kregen steeds meer verzoeken voor het ontwikkelen van een stekkerblok voor grote systemen. Met de groei van RFI en geschakelde voedingen in audiosystemen was de toepassing van steraarde naar de mening van The Chord Company geen optie meer voor behoud van goede geluidskwaliteit. Met de ontwikkeling van ARAY technologie voor interconnects, heeft The Chord Company deze techniek verder verbeterd in de ontwikkeling van GroundARAYs en PowerARAYs. Door het onderzoeken van de interactie van Fase en Nul op de Aarde ontdekte men dat een zo schoon mogelijke Aarde een belangrijke bijdrage levert aan de geluidskwaliteit. De succesvolle implementatie van MainsARAY heeft geresulteerd in de ontwikkeling van PowerHAUS.

Deze stekkerblokken zijn bij ons uit voorraad leverbaar. Via onze webshop kunt u ze direct bestellen:

PowerHAUS S6

PowerHAUS M6

 

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.