PMC luidsprekers in Leidschendam

Het verheugt ons zeer aan te kunnen kondigen dat Lexicom MultiMedia dealer is geworden van het Engelse luidsprekermerk PMC. Het iconische merk The Professional Monitor Company is één van de weinige commerciële luidsprekermakers die het transmissielijn principe heeft omarmt, heeft geoptimaliseerd en voor gebruik in de huismaker geschikt heeft gemaakt. Een transmissielijn is niet alleen kostbaar om te ontwerpen maar vraagt veel kennis en kunde om hem zo toe te passen dat de lage tonen op de juiste wijze worden versterkt en dieper doorlopen tot in de laagste octaven. PMC heeft de transmissielijn gecombineerd met softdome tweeters en in de duurdere modellen met een softdome middentoon weergever welke met de hand wordt gemaakt in de PMC fabrieken.

PMC is opgericht in 1991. De oorsprong van PMC is te herleiden naar de BBC waarvoor PMC zijn eerste systemen heeft gebouwd. Systemen die tot op de dag van vandaag werken in de Maida Vale studio van de BBC. PMC gaat er prat op dat een artiest als Prince klant was en dat bijvoorbeeld Stevie Wonder en Jay Z klant zijn, dat maatschappijen als Decca en Harmonia Mundi PMC speakers gebruiken en dat heel veel top films gemastered zijn op PMC systemen, waaronder Titanic, Mission Impossible, Captain Phillips, Pearl Harbor, Game of Thrones – TV, Iron Man 1 en 2, Skyfall, Spiderman 1, 2 en 3 en Pirates of the Caribbean. Vanuit de studio- en professionele wereld heeft PMC in de loop der jaren een steeds vastere grond onder de voeten gekregen binnen de huiskamer, met modellen afgewerkt in luxe houtsoorten of hoogwaardige lak, maar zonder concessies te doen aan de in de studio vereiste kwaliteit.

Het Advanced Transmission Line principe wordt gecombineerd met drivers die of door PMC met de hand worden vervaardigd of ingekocht op specificatie. De met de hand gebouwde behuizingen worden lokaal in de UK gemaakt. Vindingen als Laminair, het in de juiste richting sturen van de lucht aan het einde van de ATL, zijn rechtstreeks afgeleid van de Formule 1 waar zoon Oliver van PMC eigenaar Peter Thomas zijn sporen verdiende voor hij hoofd R&D mocht worden bij het bedrijf. PMC is bij uitstek een bedrijf waar alles dat met muziek te maken heeft samenkomt in de producten. Vanaf de kleinste DB1 Gold monitor tot aan de actief aangestuurde BB5 systemen voor studio toepassing zoals die te vinden zijn in de Wisseloord studio’s.

De door Lexicom MultiMedia gevoerde Twenty5 serie is het resultaat van 25 jaar ervaring en onderzoek, obsessief ontwerp en vakmanschap om te komen tot één van de beste luidsprekerlijnen voor de huiskamer. Elk onderdeel van de Twenty5, de drivers, het filter, de kast, de poort en de demping is op elkaar afgestemd om de kleinste details hoorbaar te maken en u te betrekken in de muziek. De reeks loopt van de kleine Twenty5.21 monitor en de wat grotere Twenty5.22 monitor door met de tweeweg vloerstaanders Twenty5.23 en Twenty5.24. Ook de drieweg Twenty5.26 is binnenkort beschikbaar in Leidschendam. De luidsprekers zijn leverbaar in de kleuren eiken, walnoot of hoogglans zwart.

Wij nodigen u graag uit om zelf kennis te komen maken met deze fantastische luidsprekers die door veel tijdschriften en websites zijn beoordeeld en worden geroemd om hun weergavekwaliteiten. De medewerkers van Lexicom MultiMedia staan voor u klaar en kunnen u alles over het merk vertellen.

Een overzicht van de complete PMC Twenty5 serie vindt u hier

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.