Nu te beluisteren bij Lexicom MultiMedia: de nieuwe Cambridge Audio CX-serie

Cambridge Audio flikt het wéér: veel kwaliteit voor een scherpe prijs!

De nieuwe CX-serie van Cambridge Audio is vanaf heden te bewonderen en te beluisteren bij Lexicom MultiMedia. Digitale audio staat centraal in de nieuw ontworpen CX-serie, zonder de analoge mogelijkheden te verwaarlozen. Cambridge Audio heeft ruim 30 jaar ervaring met het ontwerpen van digitale apparatuur. Daarom is bijvoorbeeld gebruik gemaakt van de ervaringen die zijn opgedaan met de DacMagic-serie, de bekende compacte DACs met uitmuntende prestaties, die internationaal aanzien hebben verworven.

De CX-serie bestaat uit de CXA60 en CXA80 stereo-versterkers, de CXN netwerkspeler, het CXC CD-loopwerk en de CXR 120 en CXR 200 surround-receivers. De CXA60, CXA80, CXN en CXC zijn nu al in de winkel van Lexicom MultiMedia aanwezig.

De CXA80 levert, zoals de naam al aangeeft, 2x80W aan 8 ohm. Een stevige ringkerntransformator met twee aparte windingen (één per kanaal) zorgt voor de voeding en de beroemde 24bit/192kHz Wolfson WM8740 DAC-chip is het hart van het digitale deel. Deze versterker heeft een flinke hoeveelheid aansluitmogelijkheden: 4x analoog (RCA), 1x analoog gebalanceerd (XLR), 1x analoog (3,5mm) op het front voor bijvoorbeeld een MP3-speler, 1x S/PDIF coaxiaal, 2x TOSLink (optisch), 1x USB asynchroon voor uw PC/Mac/laptop, een hoofdtelefoonaansluiting, twee stel luidsprekeraansluitingen, een subwoofer-aansluiting en een PreAmp Out voor wie een andere of tweede eindversterker wil aansluiten. Bovendien kan met de optioneel verkrijgbare BT100 dongle gebruik worden gemaakt van aptX Bluetooth streaming.

Cambridge-CX-lexicom-1100
De CXA60 is de kleinere broer, die 2x60W aan 8 ohm levert. Het ontwerp van de CXA60 is voor het grootste deel gelijk aan dat van de CXA80, maar hij mist de gebalanceerde analoge ingang (XLR) en de asynchrone USB-ingang en hij heeft een iets eenvoudiger ringkerntransformator (enkele winding).

De CXN netwerkspeler is een compacte krachtpatser, die hoogwaardige technologie combineert met een scala aan mogelijkheden en een uitstekende geluidskwaliteit. De bediening is dankzij de gratis app (voor Android en iOS) uitermate comfortabel en het ongelooflijk mooie 4,3″ kleurendisplay in het front geeft aan, wat u afspeelt.
De CXN heeft twee Wolfson WM8740 DAC-chips aan boord, die in “Dual Differential”-configuratie werken. In combinatie met de tweede generatie ATF2 digitale filtering en upsampling zorgt de CXN voor een weergavekwaliteit, die concurrentieloos goed is in deze prijsklasse. Hij speelt bijna alle denkbare formaten af, van sterk gecomprimeerde MP3-bestanden tot en met 24bit/192kHz “Studio Master”-kwaliteit en (via de USB-ingang) zelfs DSD64!
Verder is de CXN uitgerust met AirPlay, Spotify Connect en aptX Bluetooth (met de optionele BT100 dongle). Naast de gebruikelijke analoge RCA-uitgang heeft de CXN ook een gebalanceerde XLR-uitgang. En dankzij de vele aansluitmogelijkheden kunnen ook andere bronnen gebruik maken van de formidabele DAC: 2x S/PDIF coaxiaal (RCA), 2x TOSLink (optisch), 1x USB-B asynchroon voor een PC/Mac/laptop, 1x USB-A voor een USB-stick of USB-harddisk en 1x USB-A op het front, zodat ook daar een USB-stick kan worden ingeplugd.

Tenslotte het CXC CD Transport. Dit is een loopwerk zonder DAC, dat moet worden aangesloten op een digitale ingang van een versterker, DAC of netwerkspeler. De CXC is opgebouwd met het door Cambridge Audio ontwikkelde “S3” servosysteem, dat zorgt voor een uiterst efficiënte uitlezing van de data en een state of the art foutcorrectie.
De CXC is een puur dedicated CD-loopwerk, dat voor een kwalitatief hoogwaardige CD-weergave zorgt. BluRay-spelers en universele spelers, die CD-weergave “er bij” doen, kunnen niet concurreren met dit hoge niveau.

Kom kijken en luisteren! Overtuig uzelf van de vele kwaliteiten van de nieuwe CX-serie van Cambridge Audio. De CX-serie (en de koffie) staat voor u klaar bij Lexicom MultiMedia.