Nu bij Lexicom MultiMedia: de Dynaudio Focus 600 XD

Ook het topmodel van de schitterende Focus XD-serie is nu te beluisteren bij Lexicom MultiMedia!

De draadloze luidsprekers van Dynaudio zijn in korte tijd bijzonder populair geworden. In de vele enthousiaste reacties van consumenten en van de internationale audiopers worden niet alleen de gebruiksvriendelijkheid en de flexibiliteit geroemd, maar ook de geluidskwaliteit en de schitterende afwerking van het stijlvolle uiterlijk.

Met de Focus XD-serie heeft Dynaudio een weergaloze serie draadloze High Resolution luidsprekersystemen geïntroduceerd en dat is een unicum in audioland. High End, compromisloos en vol hoogwaardige technologie. Met de Focus XD kan de verwende muziekliefhebber genieten van High Resolution muziekbestanden tot en met 24bit/192kHz!

 

De Focus XD is een totaal nieuw ontworpen luidspreker, waarbij de drivers en de elektronica zeer exact op elkaar zijn afgestemd. De XD-luidsprekers zijn voorzien van de door Dynaudio zelf ontwikkelde “ESOTEC+”-drivers, waarbij elke driver zijn eigen versterker heeft. Dynaudio gebruikt geen standaard Klasse D-versterkermodules, maar slimme digitale versterkerschakelingen die samen met een uitgekiende DSP (Digitale Signaal Processor) voor een optimale signaalverwerking zorgen. Het audiosignaal blijft in het digitale domein tot vlak voor de drivers, waardoor niets verloren gaat.
Dankzij deze digitale technologie kunnen de luidsprekers worden aangepast aan de plaats, waar ze komen te staan: neutraal, dicht bij een muur of in een hoek. Daarmee worden de storende invloeden van de kamer tot een minimum teruggebracht en zal de Focus XD perfect in iedere kamer integreren.

Lexicom MultiMedia heeft naast de Focus 200 XD 2-weg monitorluidspreker en de Focus 400 XD 2½-weg vloerstaande luidspreker nu ook het topmodel, de Focus 600 XD 3-weg vloerstaande luidspreker in huis. Deze luidspreker is echt iets bijzonders. Niet alleen wij vinden dat, maar ook het Duitse audiotijdschrift Stereo is lovend over dit vlaggenschip van de Focuxs XD-lijn, zoals te lezen is in hun testbericht van februari 2015.

Enkele (vertaalde) citaten uit genoemd testbericht:
“zo’n slimme opbouw zie je zelfs in de studiotechniek niet vaak”;
“de Focus 600 XD gaf een gala-voorstelling, die de vraag overbodig maakte, wat de zin is van een actieve oplossing in deze prijsklasse”;
“een lineaire, heldere en audiofiele weergave zonder effectbejag of trucjes”;
“ze bieden ook bij een lager volume een goed te volgen en volle basweergave en een levensecht [muziek]beeld”;
“een luidspreker voor het High Resolution tijdperk”;
“zelden heeft een luidspreker of een audioset bij ons de verschillen tussen de resoluties met betrekking tot ruimtelijkheid, driedimensionaliteit en verfijning zo duidelijk aangetoond als deze luidspreker”;
“een fantastische luidspreker, die de klankfilosofie van Dynaudio naar het nieuwe HiFi-tijdperk vertaalt”;
“deze Deen is meer dan een luidspreker, want hij is tegelijkertijd een echte concurrent voor de klassieke audioset”.

Tja, als een gerenommeerd test-team zulke uitspraken over de Dynaudio Focus 600 XD doet, kunnen wij daar weinig meer aan toevoegen. In een apart kadertje bij de test stond bovendien ook nog, dat de testers hadden geprobeerd om de Focus 600 XD te vergelijken met een “klassieke” audioset met passieve Dynaudio luidsprekers. Daarvoor hadden ze de Dynaudio Contour S 5.4 aan een fraaie set gekoppeld, waarvan het totale prijskaartje ongeveer € 25.000,– bedroeg. En in een directe vergelijking was de winnaar: de Focus 600 XD! Dus wie vraagtekens zet bij het prijskaartje van de Focus 600 XD, moet bedenken dat de besparing ten opzichte van een “klassieke” audioset enorm is.

U bent van harte welkom om zelf de muzikale kwaliteiten van de Dynaudio Focus 600 XD te beluisteren, want uw specialist in streaming audio heeft deze geweldenaar speelklaar in de winkel staan.

Klik op deze link om de gehele test van het Duitse audiotijdschrift Stereo te lezen.

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.