Nu bij Lexicom MultiMedia: de AudioQuest JitterBug

De JitterBug is compact, zeer betaalbaar en universeel inzetbaar op elke USB-poort

AudioQuest blijft zoeken naar betaalbare verbeteringen van de weergavekwaliteit en heeft nu opnieuw een probleem aangepakt, waarvoor nog geen echte oplossing bestond. Na de zeer compacte en uitermate goed klinkende DragonFly USB-DAC heeft AudioQuest een tweede USB-insect ontwikkeld: de JitterBug.

Wat is het probleem, dat AudioQuest met de JitterBug wil verhelpen?
Alle computers en computer-gerelateerde apparatuur (desktops, laptops, tablets, smartphones, NAS-drives, etc.) geeft via de USB-poort(en) niet alleen datapakketjes, maar ook ruis, parasitaire resonanties, RFI (RadioFrequente Interferentie), EMI (ElektroMagnetische Interferentie) en andere vervuilende narigheid af. Bij de ontwikkeling van de USB-poort werd daar geen aandacht aan besteed, omdat die poorten in eerste instantie waren bedoeld om randapparatuur als printers, muizen, toetsenborden en scanners op aan te sluiten. Maar omdat we die USB-poorten tegenwoordig ook voor muziek gebruiken, worden al die stoorsignalen ineens heel irritant. En via de USB-kabel vindt dat allemaal zijn weg naar onze audioset, waardoor de weergavekwaliteit negatief wordt beïnvloed.
Het effect van al die elektronisch gegenereerde vervuiling is een verhoogde hoeveelheid jitter, ruis en fouten in de datapakketjes. Dit alles resulteert in een toegenomen vervorming en een vlakke, mechanisch klinkende weergave. Kortom, de muziek verliest een deel van haar schoonheid.

Hoe pakt AudioQuest dit probleem aan?
De oplossing die AudioQuest heeft ontwikkeld en die nu als JitterBug aan de muziekliefhebbers wordt voorgesteld, is een soort filtertje dat alle bovengenoemde vervuiling en narigheid verwijdert. Daarvan profiteren niet alleen de datapakketjes die via de USB-poort worden afgegeven, maar ook de 5 Volt voeding waarmee bijvoorbeeld een DragonFly of andere USB-DAC van stroom wordt voorzien. Daarom is het circuit tweevoudig uitgevoerd. Weg vervuiling, weg fouten in de datapakketjes, weg verhoogde jitter, weg resonanties, weg vervorming. Meer rust in het weergavebeeld, een betere focussering, een verbeterde dynamiekweergave en een toegenomen muzikaliteit zullen het resultaat zijn.

Werkt die JitterBug? En wat kost dat dingetje?
Nee, dit is geen “tweak” die wordt geïntroduceerd met allerlei wilde marketing-blabla en vage beloftes. Dat past niet bij een bedrijf als AudioQuest. De JitterBug is een solide product dat een meetbaar en hoorbaar effect heeft. En hij is zo klein als een gemiddelde USB-stick. Oké, hij is iets dikker. Maar dat hoort bij Amerikanen, toch? En de prijs is net zo klein als de JitterBug zelf: € 49,–!

Nieuwsgierig geworden? U bent van harte welkom bij Lexicom MultiMedia, uw specialist in streaming audio!

Direct bestellen?
Via onze webshop kunt u de Jitterbug direct bestellen. Klik hier om te bestellen

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.