Nieuws en een software-update van NAIM

Zomerstop? Niet bij Naim Audio! Daarom volgt hieronder het belangrijkste nieuws dat Naim onlangs heeft bekendgemaakt.

Bluetooth aptX
In november 2014 is Bluetooth aptX al geïntroduceerd op de all-in-one-netwerkspelers van de Uniti-serie. En nu krijgen ook andere modellen deze extra uitrusting: nieuwe exemplaren van de NAC-N172 XS voorversterker/DAC/netwerkspeler, ND5 XS netwerkspeler en de NDX netwerkspeler ondersteunen Bluetooth aptX.

De compatibiliteit met Bluetooth aptX maakt deze apparaten geschikt om muziek rechtstreeks te streamen vanaf uw smartphone, tablet of laptop. Daarmee kunt u dus alle streaming muziekdiensten weergeven via deze netwerkspelers. De nieuwe NAC-N272 was al voorzien van deze mogelijkheid.

Maar (Naim-kenners raden het al): aan deze uitbreiding zit een kleine prijsverhoging vast. Gezien alle extra mogelijkheden die de toevoeging van Bluetooth AptX betekent, zal dat volgens ons een grote populariteit van deze modellen niet in de weg staan.

Update 4.3 voor alle netwerkspelers en Uniti-modellen
Sinds maandag 29 juni 2015 is software-versie 4.3 beschikbaar voor alle NAIM netwerkspelers en Uniti-modellen. Alle modellen die zijn uitgerust met de hogere versie van de SHARC DSP-chip ondersteunen na deze upgrade het audiofiele DSD64 bestandsformaat. Het betreft hier de modellen SuperUniti, ND5 XS, NDX en NDS.

De NDS krijgt ook de multiroom-optie zodat hij, net als de SuperUniti, ND5 XS en NDX, met deze update geschikt wordt gemaakt om Spotify te verdelen over meerdere Naim netwerkspelers. Bij Spotify heet dit de Partymode, bij Naim heet het gewoon multiroom.

Verder kunnen wij met de nodige opluchting zeggen, dat met software-versie 4.3 het vervelende zomertijd-probleem is opgelost, zodat de klok nu voortaan altijd goed staat.

Mocht u problemen hebben met het upgraden van uw Naim machine of wilt u het upgraden liever aan ons overlaten, bent u uiteraard welkom bij Lexicom MultiMedia, uw specialist in streaming audio.