V-DAC van Musical Fidelity

De nieuwe V-DAC van Musical Fidelity

Musical Fidelity volgt V-Serie op met mkII. De eerste introductie betreft de V-DACmkII. De behaalde successen van de V-Serie konden maar tot een ding leiden: de V-Serie mkII. Musical Fidelity brengt als eerste in deze serie de V-DACmkII uit. Wat valt er nu nog te verbeteren aan een perfect ontwerp? Dit is wat de technici bij Musical Fidelity moet hebben bezig gehouden toen ze zich aanvankelijk over het nieuwe ontwerp bogen. Het enige dat ze konden verbeteren was het uiterlijk. Althans, dat dachten ze. Uiteraard was dit voor Antony Michaelson niet voldoende.

Hij was het die uiteindelijk de asynchrone USB ingang toevoegde aan het ontwerp, de vervormingswaarden wist te verminderen naar een ongelooflijke 0,0002% en de stereoscheiding
naar -105dB bracht. Hiermee is de V-DACmkII niet alleen aan deze tijd aangepast maar ook nog een niveau hoger getild. In een prachtige aluminium uitvoering. Bij het luisteren naar de nieuwe V-Dac valt vooral de extra detail weergave op. Instrumenten komen prachtig uit.