Nieuwe Naim CD5si CD-speler is de opvolger van de CD5i

De Naim CD5si is het nieuwe “instapmodel” CD-speler en vervangt de CD5i

Het basismodel van de Naim CD-spelers is vernieuwd. Uiterlijk is er niets veranderd, zodat ook de nieuwe CD5si prima bij andere Naim-componenten past, zoals de NAIT5i versterker. De veranderingen hebben inwendig plaatsgevonden. Naim is altijd op zoek naar mogelijkheden om de weergavekwaliteit te verbeteren. Ook bij de “instapmodellen” gaat de productontwikkeling gewoon door; Naim is altijd bezig om de kennis, die is opgedaan bij het ontwikkelen van andere digitale producten, toe te passen in het hele Naim-programma.

De CD5si heeft een groot aantal wijzigingen ondergaan. Heel belangrijk is de nieuwe Burr Brown PCM 1793 DAC-chip, die ook te vinden is in de SuperUniti en de NDX. In combinatie met een stabielere DAC-klok en een verbeterd analoog filter zorgt dit voor een duidelijk verlaagde ruisvloer en een hoorbaar verbeterde weergavekwaliteit.
Verder is de CD5si voorzien van een nieuw CD-mechanisme met een nieuwe laser-eenheid en een nog stiller sluitingsmechanisme. Om de lineariteit van het muzieksignaal te verbeteren is het interne voedingsvoltage verhoogd.

Naast al deze wijzigingen en vernieuwingen zijn de goede elementen van de “oude” CD5i natuurlijk niet overboord gegooid. Denk bijvoorbeeld aan de kenmerkende, naar buiten scharnierende Naim CD-lade, de door Naim ontwikkelde software voor lasertracking en digitale foutcorrectie, de discreet (= zonder chips) opgebouwde analoge uitgangssectie, de niet-magnetische behuizingsconstructie, enzovoort.

De combinatie van een constructieprincipe dat zich ruimschoots heeft bewezen en de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van digitale weergave zorgt er voor, dat de CD5si een CD-speler is, die garant staat voor veel muziekgenot op een kwalitatief hoogwaardig niveau. Uiteraard kunt u deze nieuwe Naim-telg beluisteren bij Lexicom MultiMedia. Vraag om een demonstratie, zodat u zelf kunt horen dat het bijna beledigend is om de CD5si een “instapmodel” te noemen…

 Meer informatie of bestellen? Klik hier