Nieuwe High end streamer van Naim: NDS

Aan de huidige 3 Naim streamers: Uniti-Serve, ND5XS en NDX is nu een vierde toegevoegd de Naim NDS. Deze werd tijden de laatste Bristol show geïntroduceerd.

Het ontwerpteam kreeg de volgende uitdagende opdracht mee: Bouw en ontwerp een netwerk speler die de geluidskwaliteit van de alom geprezen NDX streamer overtreft.

Het resultaat hiervan is de beste streamer die Naim ooit heeft gemaakt. Naim durft zelfs te stellen dat de NDS meer muziek maakt met cd-rips dan de meeste andere spelers kunnen met hi-res muziekbestanden.
De NDS kan meer dan alleen het afspelen van muziekfiles, namelijk internet radio – de radio van de toekomst. Hij is voorzien van 3 S/PDIF digitale ingangen, hierdoor kunnen andere bronnen ook profiteren van de bijzonder DAC technologie in de NDS. Via de USB ingang kunt u een iPhone of iPad digitaal verbinden voor de beste afspeelkwaliteit, daarnaast is het mogelijk de ingang te gebruiken voor geheugensticks gevuld met uw favoriete (Hi-Res)
muziek.

Het bedienen van de NDS kan gemakkelijk via de bedieningstoetsen aan de voorzijde, met de bijgeleverde afstandsbediening of nog gemakkelijker via de gratis n-Stream app voor iPhone of iPad. Met n-Stream is het ook mogelijk het volume en de ingangen te regelen van de Naim voorversterkers.

De NDS heeft geen interne voeding en dient altijd via een externe voeding te worden gevoed. Dit verklaart voor een gedeelte de uitzonderlijke geluidskwaliteit. Het is zelfs mogelijk om de NDS te voeden met de onlangs geïntroduceerde XP5 XS voeding. Het is daarna mogelijk om verder door te groeien in kwaliteit tot het maximaal koppelen van 2 x 555PS voedingen. Hiermee is mogelijk om stap voor stap de geluidskwaliteit naar een hoger plan te tillen.

Bij de ontwikkeling van de NDS heeft Naim gekeken naar de kennis die zij hebben opgedaan bij de Naim DAC en de CD555 cd-speler, vanuit daar zijn ze verder gaan ontwikkelen. Net als bij de CD555 zijn de twee PCB’s bevestigd op een zwevend opgehangen gewichtig messing sub-chassis dat ondersteund wordt door een geveerde constructie. Dit zorgt voor een perfecte mechanische ontkoppeling van de rest van het chassis. De twee PCB’s zijn
onafhankelijk van elkaar opgehangen en geaard zodat ze elkaar niet negatief kunnen beïnvloeden.

Data buffering vindt nu direct plaats in de DSP zelf, in plaats van voorheen gebruikelijk met extern RAM geheugen. Het grootste voordeel hiervan is een belangrijke vermindering van RF storing.

Naim’s expertise op het gebied van discrete trough-hole circuit boards, zorgen ervoor dat het analoge gedeelte van de NDS op het bekende hoge niveau presteert. Op kritische punten zijn de boards afgeschermd met RF reducerende behuizingen die ervoor zorgen dat hoogfrequente straling binnenin de kastbehuizing zo minimaal mogelijk aanwezig is. De NDS gebruikt hetzelfde 16 maal oversampling filter als bij de Naim DAC, geïmplementeerd
in de 40-Bit SHARC processor. Het gekozen filter is een aangepast Butterworth filter met extra polen daaraan toegevoegd, dit zorgt ervoor dat er nauwelijks fase verschuivingen zijn binnen de frequentieband. Het filter is zo efficiënt als mogelijk ontwikkeld en gebruikt slechts 5 lijnen programmeercode. Dit zorgt voor een lage arithmische- en voedings noise. Het reduceren van de voedings ‘noise’ is al geruime tijd een belangrijk onderdeel van de
Naim’s ontwerp filosofie. Voor het verbeteren van de waargenomen en gemeten dynamiek in geluid is de voedingsnoise teruggebracht tot een extreem laag niveau.

Al deze technieken bij elkaar zorgen ervoor dat de NDS de brug is tussen het gemak van muziek afspelen via een netwerk en onovertroffen high-end geluidskwaliteit.

Belangrijke Kenmerken van de Naim NDS:

·  UPnP™ streaming met gapless afspelen
·  VTuner 5* Full Service Internetradio
·  Drie digitale S/PDIF ingang 24bit/192kHz
·  USB aansluiting op voorzijde voor USB stick of iPod met Apple    autentificatie
·  Speelt WAV, FLAC, MP3, WMA, AAC, ALAC (Apple Lossless)
·  USB aansluiting op voorzijde voor USB sticks
·  Ethernet en draadloze aansluiting
·  Voeding benodigd, XP5 XS, XPS, 555PS of 2 x 555PS
·  SHARC 40-bit DSP voor jitter verwijdering en Naim oversampling
·  16 maal oversampling en digitale filtering
·  Optisch/Galvanische isolatie van belangrijke componenten
·  Gebufferde digitale uitgang op 75ohm BNC
·  Aardeschakelaar voor optimale aarding
·  Geveerde ophanging voor analoog 2-laags en digitaal 6-laags board
·  Maakt gebruik van PCM1704 sign-magnitude ladder DAC’s voor dynamiek in alle frequentiegebieden
·  Hoogfrequente beschermingskappen op belangrijke plekken
·  Through-hole analoog uitgangscircuit met ‘quiet rooms’an I2V stage gelijkwaardig aan CD555
·  OLED display met hoog contrast
·  Ontworpen en gebouwd in Groot-Brittannië

Prijs:
De prijs bedraagt € 10.800,- excl. voeding.

Meer informatie: klik hier

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.