Nieuwe Hegel H190v versterker nu bij Lexicom MultiMedia!

Hegel H190v: krachtige en veelzijdige geïntegreerde versterker en nu ook met ingebouwde MM-voorversterker

 De H190v van de Noorse audiofabrikant Hegel is een krachtige en veelzijdige geïntegreerde versterker met de unieke fabriekseigen SoundEngine technologie aan boord. De H190v heeft analoge en digitale ingangen, een draaitafelingang voor MM-elementen, een hoofdtelefoonuitgang en streaming-functies aan boord. Met zijn uitzonderlijk hoge dempingfactor is de H190v geschikt voor elke luidspreker in de markt.

De “v” staat voor ” vinyl”  en duidt op de ingebouwde phono-voorversterker voor MM-element (MC high output elementen kunnen natuurlijk ook.

Verbeteringen t.o.v. de Hegel H190:

 • Strakkere bas met een betere definitie (subtiel maar toch duidelijk)
 • Opener en transparanter dan de originele H190 versterker
 • Toegevoegd MM-phonotrap: deze is erg stil is en biedt een rijk, open geluid.

Hegel: audiofabrikant gevestigd in Noorwegen

De geschiedenis van de Noorse audiofabrikant Hegel is in 1988 begonnen aan de Technische Universiteit van Trondheim. Een student genaamd Bent Holter verdiepte zich tijdens zijn onderzoek in het ontwerp van transistors die in audioversterkers worden gebruikt. Holter kon niet accepteren dat versterkers muzieksignaal niet alleen versterken maar ook altijd in meer of mindere mate vervormen. Doel van Holter’s onderzoek was het elimineren van vervorming die door de elektronica wordt geproduceerd.

Het tegengaan van vervorming kan een verslechtering veroorzaken van andere eigenschappen en parameters, waaronder een goede dempingfactor. Om een lang verhaal kort te maken, Holter ontwikkelde iets nieuws dat later de basis werd van de SoundEngine techniek van Hegel. Met financiële hulp van het Noorse Telenor gaf Holter zijn ideeën vorm en aldus werd Hegel opgericht.

Waarom eigenlijk de naam Hegel? In zijn vrije tijd speelde Holter in een rock-metal band genaamd The Hegel Band. Toen ze versterkers nodig hadden voor concerten, stelde hij voor om deze zelf te bouwen. Zijn ideeën kregen echte vorm, maar het kostte veel geld om de technologie te verfijnen. Zo ontstond het opstapje naar de oprichting van Hegel.

Hegel maakt geïntegreerde versterkers en voor- en eindversterkers, maar ook CD-spelers en moderne en geavanceerde DA-converters. Het bedrijf heeft dealers in 63 landen en Hegel’s producten worden over de hele wereld verkocht.

Hegel SoundEngine Technology

SoundEngine technologie is een fabriekseigen gepatenteerde techniek die is verwerkt in veel producten van Hegel. Deze techniek voorkomt vervorming in het circuit van de versterker, waardoor de originele details en het dynamische bereik in het originele muzieksignaal behouden blijven. Het eindresultaat is een veel zuiverder muzieksignaal met een groter dynamisch bereik en minder vervorming. De unieke en gepatenteerde Hegel SoundEngine technologie combineert het voordeel van klasse AB-versterkers en het voordeel van klasse A-versterkers, zonder de nadelen van klasse A en klasse AB versterkertechnologie.

Het menselijk oor is zeer gevoelig voor hoogfrequente vervormingscomponenten in het muzieksignaal. De SoundEngine technologie annuleert cross-over vervorming en andere hoogfrequente vervormingscomponenten die voorkomen in alle typen klasse AB versterkers. Hegel’s SoundEngine technologie maakt geen gebruik van enige vorm van globale negatieve feedback, maar maakt gebruik van lokale en adaptieve feedforward technologie voor het opheffen van vervorming binnen de audioversterkertrappen.

Het resultaat is een neutraal klinkende versterker die niets toevoegt en niets weglaat. De H190v gedraagt zich als een neutraal en krachtig doorgeefluik voor het aangeboden muzieksignaal.

Hegel H190v: veelzijdige geïntegreerde versterker

De H190v van Hegel is een evolutie van het eerdere model H190 dat in de herfst van 2017 op de markt is gekomen. De H190 is Hegel’s best verkochte product aller tijden en de nieuwe H190v tilt de prestaties naar nieuwe hoogten en biedt een mix van kracht, verfijning en veelzijdigheid.

De massief stalen behuizing is een voorbeeld van bescheidenheid, of noem het strakheid. De fabrikant heeft versieringselementen weggelaten. In het midden is een duidelijk afleesbaar monochroom informatiescherm geplaatst met aan weerskanten een aluminium draaiknop en rechts een hoofdtelefoonaansluiting. De aan/uit-knop zit een beetje verstopt, d.w.z. hij zit aan de onderkant onder het centrale informatiescherm. De versterker is verkrijgbaar in zowel zwart als wit en is met zijn matte afwerking ontworpen als aanvulling op elke interieuresthetiek. Hij lijkt niet op te willen vallen. Onder zijn minimalistische uiterlijk zit de H190v echter boordevol geavanceerde functies.

De in klasse AB werkende H190v kan 150 Watt per kanaal aan 8 Ohm leveren met een uitzonderlijk hoge dempingfactor van 4.000. Dit maakt de H190v geschikt voor zo ongeveer elke luidspreker in de markt, ook voor luidsprekers met een grillige impedantie. De basis van de H190v is een grote ringkerntransformator gecombineerd met hoogwaardige uitgangstransistoren. Er is gebruik gemaakt van een speciale en verbeterde voeding voor de voorversterker en het DAC-gedeelte.

Hegel H190v: analoge en digitale aansluitingen

De H190v is voorzien van twee stereo cinch-ingangen op lijnniveau en een XLR-ingang op lijnniveau. Er is een vaste voorversterkeruitgang voor aansluiting van een opnameapparaat en een variabele uitgang voor aansluiting van een losse eindversterker, beide uitgangen uitgevoerd in cinch.

Door een phono-voorversterker in de H190v op te nemen, kunnen gebruikers draaitafels met MM-elementen rechtstreeks op de versterker aansluiten. De phono-versterker is een verkleinde versie van de Hegel V10 phono-versterker.

Voor degenen die een persoonlijke luisterervaring op prijs stellen (of hun huisgenoten niet willen storen), heeft de H190v een hoofdtelefoonuitgang van 6,35 millimeter met daarachter een speciale hoogwaardige hoofdtelefoonversterker.

De H190v heeft ook digitale ingangen, zes stuks totaal als we de RJ45 LAN-aansluiting meerekenen. Er zijn drie optische ingangen, een coaxiale cinch-ingang en een USB-B ingang gemonteerd. Alle ingangen kunnen PCM-signaal verwerken tot een resolutie van maximaal 24-bit/192 kHz, behalve de optische ingangen die maximaal 24-bit/96 kHz kunnen verwerken.

Hegel H190v: aansluiting op een netwerk en streaming-functies

De toevoeging van een uitgebreide lijst met streamingopties vergroot de veelzijdigheid van de versterker nog verder. De H190v kan omgaan met AirPlay, Spotify Connect en DLNA/UPnP en hij is Roon Ready.

Aansluiting met een netwerk gaat via een UTP-kabel (RJ45). WiFi wordt niet ondersteund, maar een stationair streaming-apparaat wordt sowieso bij voorkeur met een kabel aangesloten op een netwerk. NB: Bluetooth wordt ook niet ondersteund, maar een losse Bluetooth-ontvanger (die niet in het zicht hoeft te staan) kan natuurlijk op een cinch-lijningang of op een digitale ingang worden aangesloten.

Aanpasbaar en op te nemen in een home cinema of smart home systeem

De H190v is zeer aanpasbaar, zodat hij in elke omgeving past. Het volume kan worden beperkt, zodat het past bij een zekere maximale volumevoorkeur. Een volumebeperking kan soms ook wel zo veilig zijn. De versterker kan worden ingesteld voor bediening met gewone tv-afstandsbedieningen. De meeste ingangen kunnen ook worden ingesteld als een vaste homecinema-ingang op hoog niveau, waardoor de H190v eenvoudig te combineren is met surround-receivers of multiroom apparaten.

Voor meer gevorderde gebruikers beschikt de H190v ook over IP-controle voor smart home-integratie met de platforms van merken als Control4, Crestron en Savant.

Hegel H190v bij Lexicom MultiMedia

Er zijn heel veel prachtige geïntegreerde versterkers op de markt, te veel om allemaal in onze luisterruimte neer te zetten. Wij moeten selecteren en de H190v voldoet aan onze selectiecriteria. De H190v is gebouwd als een tank, maar het is een veelzijdige en verfijnde tank met een lang leven voor de boeg. Hegel’s eigen SoundEngine techniek is uniek in de markt en daarmee onderscheidt de Noorse fabrikant zich van het overgrote deel van zijn concurrenten. Kom maar eens een keer vrijblijvend kennis maken met deze krachtige en neutraal klinkende Noorse versterker en neem dan wat van uw eigen muziek mee.

Hegel H190v: technische specificaties

 • Vermogen: 150 Watt per kanaal in 8 Ohm
 • Minimale belasting: 2 Ohm
 • Analoge ingangen: 1 x gebalanceerd (XLR), 2 x ongebalanceerd (cinch)
 • Draaitafelingang: 1 x ongebalanceerd (cinch) voor MM-elementen
 • Digitale ingangen: 1 x coaxiaal S/PDIF (24-bit/192 kHz), 3 x optische S/PDIF (24-bit/96 kHz), 1 x USB (24-bit’96 kHz), 1 x netwerk RJ45 (24-bit/192 kHz)
 • Lijnniveau-uitgangen: 1 x ongebalanceerd vast (cinch), 1 x ongebalanceerd variabel (cinch)
 • Streaming AirPlay, Roon Ready, Spotify Connect, UPnP
 • Streamingformaten MP3, WAV, FLAC, ALAC, AAC, PCM, Ogg
 • Frequentiebereik: 5 Hz tot 100 kHz
 • S/R-verhouding: meer dan 100 dB
 • Overspraak: minder dan -100 dB
 • Harmonische vervorming: minder dan 0,01 procent bij 50 Watt / 8 Ohm / 1 kHz
 • Intermodulatie vervorming: minder dan 0,01 procent (19 kHz + 20 kHz)
 • Dempingfactor: groter dan 4.000 (hoofdeindtrap)
 • Stroomverbruik in stand-by: minder dan 0,5 Watt
 • Afmetingen (H x B x D): 12 x 43 x 41 centimeter
 • Gewicht: 14,2 kilogram
 • Kleur: zwart of wit

Meer info of bestellen? Klik hier

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.