Nieuwe Dynaudio Focus serie bij Lexicom Multimedia

Focus, een naam die je wellicht nog kent uit het rijke Dynaudio verleden. Gestart als een serie passieve luidsprekers werd de serie in 2014 opgevolgd door de baanbrekende Focus XD serie actieve, draadloze luidsprekers. En nu, in 2022, staat er een compleet(!) vernieuwde Focus-serie. De nieuwe Focus is net zoals de Focus XD een actief aangestuurde, draadloze luidspreker…maar daarmee houden de overeenkomsten tussen beide eigenlijk wel op.

De Focus serie omvat drie modellen: de Focus 10 twee-weg standmount, de Focus 30 2,5-weg vloerstaande luidspreker en de Focus 50 drie-weg vloerstaande luidspreker. Alle modellen zijn leverbaar in High Gloss Black, High Gloss White, Blonde Wood en Walnut Wood.

WiSA
De draadloze verbinding is in de Focus-serie gebaseerd op het WiSA-protocol; niet alleen tussen de Primary en de Client-luidspreker, maar ook tussen de Primary-luidspreker en externe WiSA-bronnen. De Primary-luidspreker heeft namelijk óók een WiSA-receiver aan boord, waardoor je zonder tussenkomst van een ‘Hub’ alle open(!) WiSA bronnen, zoals bijvoorbeeld een LG televisie of een Primare versterker, direct kunt verbinden met Focus.

PASCAL
De versterking in Focus heeft ook een forse upgrade gekregen. De Focus beschikt namelijk over Pascal-versterking, een Deense producent van versterkermodules die je bijvoorbeeld ook vindt in de Dynaudio Core Pro-luidsprekers. Pascal-versterking zorgt, naast een uiterst stabiel versterkervermogen met pieken tot 1000 Watt, voor een uiterst betrouwbare aansturing. De versterkerunits leveren 110 watt voor de tweeter, en 280 watt voor iedere woofer (Focus 50 heeft één 280 watt versterkermodule voor de twee woofers en een 280 watt module voor de midrange).

DIRAC Live 
Dynaudio Focus is de allereerste actieve, draadloze luidspreker-serie die over Dirac-live room-correction beschikt! En daar zijn we best trots op. Om Dirac te kunnen gebruiken dient echter nog wel een licentie en een meetmicrofoon aangeschaft te worden. We willen Dirac Live echter niet promoten richting de consument, aangezien we van mening zijn dat de instellingen alleen door een specialist gedaan kunnen worden.
Het goede nieuws is dat we Dynaudio Focus dealers zullen voorzien van een gratis Dirac licentie, zodat u de room correction voor uw klanten kunt verzorgen. Een uitstekende kans om uzelf als echte specialist te onderscheiden.

Andere aansluitingen
Naast de streaming module beschikt Focus ook over fysieke aansluitingen. Zo is er een analoge ingang met een meer dan uitstekende ADC-module ingebouwd (met instelbare gevoeligheid!), zodat u ook analoge bronnen rechtstreeks kunt aansluiten. Daarnaast heeft Focus een subwoofer uitgang met Trigger-functie. Digitale ingangen zijn er in de vorm van een netwerk-ingang, een optische ingang en een coaxiaal digitale ingang. Daarnaast is er ook een coaxiaal digitale uitgang zodat Primary en Client ook op die manier verbonden kunnen worden. Hiermee wordt ook de maximale resolutie verhoogd van 24/96 naar 24/192. De USB-poort is enkel voor service-doeleinden.

Remote
Ja, we moeten het ook even over de afstandsbediening hebben. Die werkt namelijk op Bluetooth en is meteen uit de doos al gekoppeld met de luidsprekers. Omdat Bluetooth wordt gebruikt zijn er geen problemen meer met noodzakelijke zichtlijnen tussen afstandsbediening en luidsprekers. Daarnaast heeft de afstandsbediening drie voorkeuzetoetsen. Onder deze toetsen kun je jouw favoriete bronnen programmeren, zoals bijvoorbeeld een radiostation of playlist.Een slimme grille

Nou ja, de grille zelf is natuurlijk niet slim. Maar de luidspreker detecteert of de grille op de luidspreker zit of niet, en zal via de DSP,  de weergave daarop aanpassen. Je kunt zelfs in de Dynaudio App zien of de grille wél of niet op de luidsprekers zit; de afbeelding van de luidspreker in de app zal namelijk de grille wel of niet op de luidspreker tonen.

De Dynaudio App
Dynaudio heeft ervoor gekozen om de Focus app eenvoudig te houden. Met de app stel je de Focus luidsprekers in en past er eventueel de weergave aan op de plaatsing van de luidsprekers (Wall, Corner of Neutral) of het gewenste klankkarakter (Bright, Neutral, Dark). Daarnaast speel je via de app radiostations of Podcast af. Voor de dagelijkse bediening van de streamingfuncties gebruik je de officiele apps van het platform of de streamingservice die je voorkeur heeft (Roon, Tidal, Spotify etc.).

En….
We kunnen nog veel meer vertellen over Focus: de gebruikte Dynaudio units, het Deense design met échte aluminium front plates en trim rings, de verbeterde voetjes onder de vloerstaande modellen …en natuurlijk de geweldige klankkwaliteit!

Want wees gerust, de Focus serie maakt niet alleen een enorme stap in gebruiksgemak en betrouwbaarheid, het is vooral de muzikaliteit en vanzelfsprekende autoriteit van de weergave die je zal verrassen!

Deze Dynaudio speakers zijn bij ons verkrijgbaar voor de volgende prijzen:

Focus 10: € 4.999,- per paar
Focus 30: € 7.499,- per paar
Focus 50: € 9.999,- per paar

Focus is leverbaar in de kleuren High Gloss Black, High Gloss White, Walnut Wood en Blonde Wood.
Alle modellen en kleuren zijn vanaf 4 juli leverbaar.

Klik hier voor meer informatie of om te bestellen.

 

 
Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.