De nieuwe Dynaudio Contour nu bij Lexicom MultiMedia!

Een zeer populaire luidsprekerserie is geheel vernieuwd en klinkt beter dan ooit

De Contour-serie is al jaren één van de meest populaire luidsprekerseries van het Deense merk Dynaudio. En dat is begrijpelijk, want de combinatie van de uitstekende weergavekwaliteit, de fraaie afwerking en de alleszins redelijke prijs is zeer verleidelijk.
Maar nu heeft Dynaudio deze serie geheel vernieuwd. Het enige, dat niet opnieuw werd ontwikkeld, is de Dynaudio Esotar 2 tweeter, die in meerdere modellen van Dynaudio wordt ingezet. Deze tweeter is zó goed en heeft wereldwijd zulke positieve beoordelingen ontvangen, dat er geen reden was om een nieuwe tweeter te ontwikkelen.

contour-30-white-oak-satin-lexicom-multimediaDe midden/laag-driver is echter splinternieuw. Deze driver, die 18W55 heet, heeft ten opzichte van zijn voorganger een groter conus-oppervlak, een langere slag, een dunner conusmembraan, een hogere rolrand, een hogere spreekspoel, een nieuwe magneet-configuratie, enzovoort enzovoort. De 18W55 mag door deze imposante lijst met technische lekkernijen met recht een nieuwe driver worden genoemd. En zoals alle Dynaudio-drivers is ook de 18W55 in eigen huis ontwikkeld en wordt hij in eigen huis gebouwd.
Uiteraard zijn alle drivers gekoppeld aan een nieuw scheidingsfilter, dat is voorzien van Mundorf componenten, die in de audiofiele wereld een uitmuntende reputatie hebben.

Naast de drivers en het scheidingsfilter is de meest opvallende verandering waarschijnlijk de behuizing. In plaats van de bekende scherpe lijnen en een baffle die aan de zijkanten uitsteekt, vertoont deze nieuwe Contour-behuizing rondingen aan de zijkanten en ook de aluminium baffle, waar de drivers rechtstreeks in zijn gemonteerd, vertoont deze rondingen aan de zijkanten. Dynaudio heeft dit gedaan om een behuizing te kunnen bouwen zonder de bekende “Dynaudio-uitsteeksels”, zodat het uiterlijk er rustiger uitziet terwijl de spreiding van het hoog optimaal is. Een bijkomend voordeel is een bredere “sweet spot”.

contour-30-black-piano-lexicom-multimediaDe behuizing vormt een zeer stijve constructie, die is gemaakt van MDF van verschillende diktes (tegen resonanties) en heeft een aluminium baffle van 14 mm dik, die uit één stuk aluminium wordt gemaakt. Stijf, resonantie-dempend, elegant en fraai afgewerkt. Ook het afneembare frontdoek (met magnetische bevestiging) volgt de rondingen van de behuizing.
En dan de kleuren: de nieuwe Contour-serie is leverbaar in White Oak Satin en Walnut Light Satin en tegen een overzichtelijke meerprijs ook in Black Piano Lacquer, White Piano Lacquer, Rosewood Dark High Gloss en Grey Oak High Gloss.

De Contour 20 en 30 zijn nu al te beluisteren bij Lexicom MultiMedia; binnenkort verwachten wij ook de Contour 60 in onze showroom. U bent van harte welkom om deze nieuwe muzikale vrienden te komen beluisteren!

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.