Nieuw van Bowers & Wilkins: de Zeppelin Wireless

De opvolger van de Zeppelin Air is de Zeppelin Wireless met AirPlay, Bluetooth aptX en Spotify Connect

Na de baanbrekende en zeer succesvolle Zeppelin en Zeppelin Air, waarmee Bowers & Wilkins aantoonde dat een docking systeem zeer goed kan klinken, wordt nu de opvolger geïntroduceerd: de Zeppelin Wireless. Deze geheel vernieuwde Zeppelin Wireless sluit naadloos aan op de huidige tijd: draadloos muziek luisteren via Spotify Connect, AirPlay en Bluetooth aptX. De vormgeving is nog steeds het vertrouwde uiterlijk van de Zeppelin, maar onderhuids is bijna alles vernieuwd.

Heel belangrijk zijn de vijf nieuwe drivers. Centraal is een nieuwe 150mm subwoofer aangebracht met een bijzonder lange spreekspoel, waardoor de basweergave diep en strak is. Zo’n imposante bas verwacht u niet uit een Zeppelin! Het belangrijke middengebied wordt weergegeven door twee 90mm FST-drivers. Deze unieke B&W-technologie, die afkomstig is uit de 800-serie (de toplijn van B&W), zorgt voor een genuanceerd, doortekend en muzikaal midden. Het hoog wordt verzorgd door twee “double dome” tweeters die afkomstig zijn uit de CM S2-serie. Deze mooie aluminium tweeters hebben zich in de praktijk reeds ruimschoots bewezen.

Elke driver wordt aangestuurd door een eigen Klasse D versterker. De tweeters ontvangen elk 25 Watt en de andere drivers krijgen 50 Watt per stuk. Dit vermogen zorgt voor een krachtige, maar verfijnde weergave die de Zeppelin Wireless tot een volwassen muzieksysteem maakt. Natuurlijk is de Zeppelin Wireless ook voorzien van een DSP (Digitale Signaal Processor), die twee keer zo krachtig is als zijn voorganger. De DAC, die alle inkomende signalen naar 24bit/195kHz upsampelt, zorgt dat het eindresultaat (het analoge muzieksignaal) mooier wordt.

De behuizing van de nieuwe Zeppelin Wireless heeft weer de vertrouwde Zeppelin-vorm, maar is geheel opnieuw ontworpen om de stijfheid te vergroten en meer weerstand te kunnen bieden aan vibraties en resonanties. Daarom is ABS kunststof gebruikt, die is versterkt met glasvezels en zijn de wanden 50% dikker dan bij de “oude” Zeppelins. Ook is de basreflexpoort verdwenen; hiervoor in de plaats is een aantal kleinere openingen gekomen, die als “mini-reflexpoortjes” fungeren. Zo kan de druk van de woofer toch een uitweg vinden en kan de woofer optimaal presteren.

Bovenop de behuizing zijn bedieningsknoppen te vinden, die nauwelijks boven de behuizing uitsteken. Hiermee kunnen volume en play/pause bediend worden. Ook de aansluitingen aan de achterzijde zijn overzichtelijk en eenvoudig: naast een aan/uit-knop zijn aansluitingen voor Ethernet, netsnoer en AUX (3,5mm) aanwezig, alsmede een USB-aansluiting voor updates en een Reset-knopje.

AirPlay, Bluetooth aptX en Spotify Connect
Net als de “oude” Zeppelin Air ondersteunt de Zeppelin Wireless Apple AirPlay. Maar de nieuwe Zeppelin Wireless ondersteunt nu ook Bluetooth aptX, zodat u ook vanaf niet-Apple smartphones, tablets etc. naar de Zeppelin kunt streamen. En de streaming-mogelijkheden worden gecompleteerd door Spotify Connect. Door al deze mogelijkheden kunt u eigenlijk altijd uw favoriete muziek laten klinken via de Zeppelin Wireless.

De Bowers & Wilkins Zeppelin Wireless is met onmiddellijke ingang beperkt uit voorraad leverbaar. U bent van harte welkom om de nieuwe Zeppelin Wireless te bewonderen (en beluisteren) bij Lexicom MultiMedia.

Bestellen? Klik hier