Nieuw: Bowers & Wilkins A5 en A7 draadloze muzieksystemen met AirPlay

De nieuwe draadloze muzieksystemen van Bowers & Wilkins: een uitstekende klank en een prachtig design

Na het grote succes van de Zeppelin en de Zeppelin Air komt B&W nu met twee nieuwe muziekspelers, die eveneens zijn uitgerust met Apple AirPlay draadloze streaming. B&W vult met deze twee modellen de lijn “draadloze muzieksystemen” naar twee kanten aan: de A5 kost minder dan de Zeppelin Air en de A7 kost meer. De vormgeving is minder extreem als die van de Zeppelin, maar dat hoeft geen nadeel te zijn, want door hun chique uiterlijk integreren de A5 en de A7 moeiteloos in elk interieur. De behuizing bestaat uit stevige materialen en is ongeveer rechthoekig, met afgeronde hoeken, een bekleding van zwarte stof en iets boven het midden een sierband van gepolijst en geborsteld RVS.

Zoals u van een merk als B&W mag verwachten, zijn de A5 en de A7 volgestouwd met hoogwaardige technologie. De luidspreker-units zijn van het zelfde type als in de succesvolle M1 luidspreker, de tweeters zijn voorzien van het beroemde Nautilus buis-systeem, er is een nieuwe DAC-chip gebruikt en de DSP-chip is verder ontwikkeld. Al deze zaken zorgen voor een mooi, ruimtelijk, gedetailleerd en muzikaal geluid. Een totaal nieuwe luister-ervaring uit één “doos”.
Via WiFi kunt u muziekbestanden (lossless en/of MP3) vanaf iTunes op uw PC/Mac, maar ook vanaf uw iPhone of iPad draadloos streamen. Het geïntegreerde AppleAirPlay werkt met de iPhone 4s, iPhone 4, iPhone 3GS, iPod Touch (2e, 3e en 4e generatie), iPad 2 en iPad met iOS 4.3.3 of hoger, of Mac en PC met iTunes 10.2.2 of hoger. Om het u makkelijk te maken, kunt u van de website van B&W een gratis AirPlay-installatie-app downloaden. Één afwijking ten opzichte van de Zeppelin Air is, dat de A5 en de A7 geen dock voor iPod/iPhone hebben. Maar daar staan extra aansluitmogelijkheden tegenover.

De A5 is een compact model, dat vrijwel overal een plek kan vinden. Dit model is bedoeld voor niet al te grote ruimten (werkkamer, hobbyruimte) of een niet al te grote luisterafstand. Maar met een volwassen vermogen van 4×20 Watt is de A5 geen “luisterdwerg” en levert verrassend goede prestaties. Daarmee is de A5 een prachtig ontworpen en gemakkelijk te bedienen “personal audio”-muziekspeler. Mocht u een extra muziekbron willen aansluiten, is daarvoor een ingang aanwezig.

De A7 is groter dan de A5 en is bedoeld voor woonkamergebruik. Maar ook de A7 neemt niet veel plaats in en is daardoor onopvallend aanwezig. Uiteraard heeft hij alle mogelijkheden die de A5 heeft, maar hij gaat nog een stap verder. Niet alleen is het versterkervermogen iets groter (4×25 Watt), maar de A7 heeft ook een ingebouwde subwoofer met een 50 Watt versterkermodule. Hiermee levert de A7 een nog betere geluidskwaliteit. De A7 is een draadloze muziekspeler van hifi-kwaliteit.
Als extra heeft de A7, naast de aansluitingen die de A5 ook heeft, een USB 2.0 aansluiting, die niet alleen is bedoeld voor firmware-upgrades, maar die u ook kunt gebruiken om een computer op aan te sluiten.

Meer info of B&W A5 bestellen? Klik hier

Meer info of B&W A7 bestellen? Klik hier